Kombinácie potravín

Príspevok v téme: Kombinácie potravín
_JURI_,.

Dobrý deň
Niekde som čítal, že potrava má obsahovať iba jednu koncentrovanú bielkovinu, a keď jeme orechy s tvarohom už to tak nie je. Aj orechy, aj tvaroh obsahuje bielkoviny, aj keď orechy sú považované za neutrálne potraviny. Neviem čo v tomto prípade platí či nemiešať bielkoviny, alebo neutrálne potraviny negujú pravidlo o miešaní bielkovín, ale nie je mi úplne jasné ako je to myslené s tými bielkovinami, sú úplne skoro všade a nemali by sa miešat, a miešajú sa hoci aj v malej miere napr. každá zelenina obsahuje nepatrné množštvo bielkovín a je doporučené miešať ZELENINA + ZELENINA. Či sa môžu miešať neutrálne potraviny haky baky, alebo by tam mal byť niaky systém, take orechy nie sú zrovna na vyhodenie, maju vela bielkovín a ešte viac tukov, možno by bolo dobré zmiešať všetky možné druhy orechov. Pítam sa preto, lebo potrebujem cez deň čo najviac toho zjesť bez niakej žalúdočnej nevoľnosti a podobným veciam, lebo chodím do posilňovne.
Ďakujem a pekný zvyšok dňa

nokia2013

ja viem o tom, ze len maslo je zasadita potravina, pretoze je to tuk. orechy su bielkovina a kombinujes ich len so zeleninou (burske oriesky patria vskutocnost ku strukovinam a nie k orechovym plodom) tvaroh je bielkovina a ten kombinujes tiez so zeleninou. maso taktiez. tieto rozne bielkoviny nekombinujes dohromady. cukry alebo uhlohydraty ci inak povedane skroby mozno skombinovat s inymi skrobmi a so zeleninou.

vibrio

preboha, "niekde" si to cital a uz riesis hluposti...ked zjes tvaroh a orechy, vobec nic sa ti nestane, tak ako sa ti nestane nic, ked zjes vajce so syrom.