Potrat

un enfant

ktokolvek: v oboch prípadoch (či matka má peniaze a podporujúceho partnera alebo nie) to dopadne rovnako: jej dieťa sa nedožije dňa svojho narodenia.

Myslím, že cítiš, že nerobíš dobre, a snažíš sa to pred sebou ospravedlniť. Ty si asi vedela, že tvoj priateľ je tyranský a sebecký, a predsa si s ním spala a riskovala otehotnenie (to, že žiadna antikoncpecia nie je 100%-ná, si asi vedela tiež). Prevezmi teda zodpovednosť za to, ako si konala a nechaj svoje dieťa žiť. Lebo v opačnom prípade budeš musieť prevziať zodpovednosť nad spáchaným potratom. V budúcnosti si naplánuješ ďalšie dieťa (ako píšeš), ale to už nebude tvoje prvé! A to dieťa sa asi ani nedozvie, že niekedy dávno v tej istej maternici vyhasol živoj jeho staršieho súrodenca. Áno, žena má právo sa rozhodnúť, či dieťa chce alebo nie, ale predtým, ako ho počne. Potom už rozhoduje o živote a smrti ľudskej bytosti, ktorá je jej bližšia ako vlastný otec či matka.

PS: ešte máš čas si to rozmyslieť, lebo zrádzaš samú seba (z detstva) a raz si to budeš vyčítať

ktokolvek

Niektori tu pisu o tom,ako by sa to dieta rozhodlo pre zivot.Ako mozte takuto hlupost napisat?Matka rozhoduje o zivote a jeho priebehu svojho dietata aj ked zije.Preco?Pretoze to dieta este nema skusenosti.Tak isto moze rozhodnut aj v pripade tehotenstva.Ci to dieta chce alebo nie.Nechcem sem pisat,ako uznavam interupciu,pretoze by som klamala.Uznavam ju v pripade,ak to dieta caka mlade dievca s nejakym nezabezpecenym mladikom,ak je zena chora alebo financne nezabezpecena ci ma chlapa,ktore nestoji o to babp cize aj o nu samotnu.Ale ak otehotnie nahodou zena,ktora ma financie ci uz vlastne,alebo ich ma vdaka muzovi,pracuje a je dostatocne zrela a pripravena na dieta ale to dieta jednoducho nechce,tak je to podla mna bezcitna zena,pri ktorej by aj tak babo trpelo.Ja mam 19 rokov,prijali ma prave na VS a zistila som,ze som tehotna.Napriek tomu,ze som chcela babo uz ako 11 rocna,mam k detom vztah,ked ich vidim,rozplyvam sa,nenecham.si ho.Preco?Pretoze mam tyranskeho a sebeckeho partnera,ktory je sice zabezpeceny,ale uplne nezrely na dieta.Keby ma podporoval tak nepoviem nic.Takto by to bolo pre mna iba trapenie a koniec koncov pre dieta tiez.Chcem byt najprv financne samostatna,mat aspon Bc.titul a potom si zodpovedne naplanovat tehotenstvo(prestat fajcit a brat antikoncepciu aspon 3 mesiace pred otehotnenim a mat vlastne financie a chlapa,ktory ma podrzi a na babo sa bude tesit).

blecha

ja ak by som mala pod 18, tak by som na potrat šla, ak by som mala na to prachy, čo v 18tich asi ťažko.

ale aj podľa mňa JE TO VEC ŽENY, KTORÁ JE TEHOTNÁ, jej to najviac ovplvní život.

a cirkev sa do toho nemá čo miešať, nedáva ženám ani cent na to dieťa o ktoré sa musia postarať a ani nič iné.

???

už sa embrya spýtali, čo si myslí o potrate. Skúste si pozrieť dokument Nemý výkrik, v ktorom je zaznamenaný potrat ultrazvukom. Dieťa sa evidentne bráni nástrojom lekára, ktorý vykonáva potrat, uniká pred ním, cíti bolesť, je zdesené. Ono chce naozaj žiť! Toto nevidí len ten, kto nechce vidieť.

Kvety zla

pre ???: veta "keď žena rozhoduje o potrate, rozhoduje o živote iného jej rovnocenného človeka" je absolutna hlupost. Embryo, plod nie su rovnocenne dospelemu zdravemu cloveku. Nedokazu existovat mimo maternicu. Nepremyslaju. Spytaj sa embrya co si mysli o potrate, a ked ti odpovie tak prosim. Zena ma pravo rozhodovat o svojom tele, ma pravo rozhodnut sa kedy a ci chce mat dieta, ma pravo rozhodovat o svojom reprodukcnom zdravi.
Najdolezitejsia je ale ochrana pred nezelanym tehotenstvom - su bezpecnejsie metody nez kondom, a aj ked sa s kondomom stane "nehoda" existuju sposoby ako tehotenstvu predist (tabletka po). Samozrejme, nic nie je stopercentne.

fggtzhtz

Aj ja si myslim ze to je kazdeho osobna vec ci si dieta necha alebo nie !...Ja som bola dvakrat a co teraz??...(bohuzial nehody sa stavaju, aj s gumou !)ziadne vycitky svedomia nemam ....Teraz mam dieta planovane a som spokojna

???

keby sa to dieťa mohlo slobodne rozhodnúť, vybralo by si svoj potrat? keď žena rozhoduje o potrate, rozhoduje o živote iného jej rovnocenného človeka, ktorý sa telesne vyvíja v jej tele

Kvety zla

potrat je kazdeho osobna vec. je to OSOBNE ROZHODNUTIE ZENY. zena ma pravo rozhodovat o svojom tele, o tom kedy otehotnie, o tom kedy neotehotnie. my mame maternicu, my sa o tom mozme rozhodnut.
veta "Potrat je veľká nespravodlivosť a veľký hriech" nasvedcuje tomu ze si nabozensky zalozena - lenze nabozenstvo je zasa len kazdeho OSOBNA VEC. preco nutis inym ludom svoje vlastne nazory a presvedcenia a snazis sa ich prezentovat ako jednu a jedinu absolutnu pravdu?
ja osobne dufam ze nikdy nebudem musiet stat pred rozhodnutim ci ist alebo neist na potrat, pretoze neviem ako by som sa rozhodla a neviem ako by som znasala dosledky (ci uz potratu alebo nechcenneho tehotenstva). ale presne o tom to je - clovek nikdy nevie v akej situacii sa ocitne. a je potrebne aby zeny mali MOZNOST SA SLOBODNE ROZHODNUT, bez toho aby im do toho niekto iny kecal. pretoze to nie je tvoja maternica, fiori, nie je to tvoje telo v ktorom by to dieta vyrastalo a nachadzalo sa 9 mesiacov. to ci si necha alebo nenecha dieta sa ta absolutne netyka a ani ta to nijako neovplyvni.
a aby som odpovedala na otazku mickeyminnie - neviem od kolkych rokov o tom musi vediet rodic (pokial viem tak na predpis antikoncepcie suhlas ani vedomie rodicov nemusi byt, cize neviem ci o interrupcii musi byt rodic informovany), ale urcite by bolo dobre keby si mala nejakeho dospeleho cloveka, ktoremu doverujes a s ktorym by si sa o tom vedela porozpravat, a ktory by ta pripadne na zakrok sprevadzal. taktiez by bolo dobre sa porozpravat s lekarom o sposobe ochrany ktory by bol pre teba najvhodnejsi a aby sa situacia neopakovala. skus zistit kontakt na nejakeho dobreho ludskeho lekara ktory ta nebude zbytocne odsudzovat, aby si dostala co najlepsie informacie.

sewie

fiori, jeho otec je idiot, maleho ma sice rad ale je to skutocne zly a hlupy clovek. jeho babka-kamoskina mama, je vlastne ta co ju ukecala aby si to dieta nechala a teraz jej lezie na nervy a prekaza v byte! takze asi tak...

M 25

radšej ísť na potrat, ako potom lutovať., a byť zlou matkou ..

a je to každej ženy osobná vec, takže flori, neviem, čo sa staráš