Antidepresiva

Príspevok v téme: Antidepresiva
holubienka3

Zdravim vsetkych.Mam otazku na tych,co maju problemy psychickeho razu,uzivaju alebo uzivali antidepresiva.Skusali ste niekto aj ine metody liecby,ked ano tak ake najviac zaberali.Chcela by som vediet ci si niekto z vas objednal produkty z herbs a aku davku uzival,ci jedol a lieky a j tieto doplnky.Dakujem za odpovede.

RNG

Nuz hypericin a hyperforin maju presne taky ucinok, ako tie chemicke "riadice dopravy v mozgu" tj SSRI a SNRI.
Na GABA zatial este nie je ziadna skratka, ale definitivne pri nedostatku GABA maju ludia rozne problemy.
Pre co maju nedostatok GABA je hlavne ze sa ho do mozgu z nejakych dovodov dost nedostane,alebo sa nevytvori dost, alebo sa ho individuane privela spotrebuje.
To ale nijak nevyzaduje patentovane chemikalie, tj chemikalie, ktore v prirode pred tym nikde neexistovali a teda znamenaju pre prirodu a telo nove zamorenie, bez ohladu na to, ci maju aj uzitocne vlastnosti, alebo nie. na to stacia aj rozne prirosdne latky, ci uz priamo GABA z potravin, alebo ovela ucinnejsi Picamilon, co je zlucenina GABA s vitaminom B-3, ktora sa vie dostat cez mozgovu krvnu barieru, lebo GABA sama sa dostat nevie, aj ked je jej v tele plno.

Larita

eholoroieta:
Pozri sa, nezmyselne vzdorovat AD len preto ze je to na chemickej baze nepovazujem "byt dalej", ale skor byt poriadne pozadu...zijeme v umelej dobe, depresia je umelo vytvorena a nechat ju tak je len zbytocne predlzenie trapenia.
Ak by aj fungovalo to 5HTP (co pochybujem), preco by to neriesilo problem depresie na celom svete?
Okrem toho davat do tela nove hormony je viac ako nebezpecne, nejde o to dat tam toho cim viac tym lepsie,ak by bolo serotoninu vela sposobuje to serotoninovy syndrom atd. Musela by si to davkovat uplne presne co je skoro nemozne, kedze telo vie hospodarit len s tym co same vyrobi...a problem nie je ani tak v mnozstve hormonu serotonin, ale s jeho hospodarenim...Antidepresiva nerobia nic ine, len posobia ako policajt, ktory riadi premavku, cize vedia lepsie hospodarit s tymi hormonmi.

Meretseger

Vraj výdatne zaberá riadny pohyb:) Stopercentne prírodné, záplava endorfínov, apod. Bohužiaľ som sa zatiaľ nedokopala k pravidelnému cvičeniu, na AD som vyše dvoch rokov, takže nemôžem podať správu, ale určite to pomáha. Samozrejme, bez AD by to nešlo.

eholorieta

ja sa RNG ozaj cudujem, ze tu este straca svoj vzacny cas, ked si to ludia vobec nevazia... ale to je slovenska mentalita, miesto toho, aby ste boli vdacne, ze existuje v dnesnej dobe este niekto, kto chce poradit nezistne a snazi sa medzi ludmi sirit osvetu v oblasti zdravia, tak ho este osocujete... tak si teda hlcte tie svoje chemicke svinstva, ladujte to do seba podla predstav farmaceutov a lekarov, ale nechajte na pokoji RNG kvoli nam, ktori sme uz trochu dalej...

Larita

RNG:
Hormony mozgu ako S, N, a D si vie vyrobit len mozog sam, keby boli v prirode, bolo by to velmi jednoduche, stacilo by si dat tu latku do tela.
Ako chces externe vyrobit neurotransmiter-hormon???

jaaTi

..pozri, preberalo sa to tu viackrát...vyskúšaj si tie odporúčané veci od slávneho RNG....a posúd sama. Každý, kto tieto veci riešil, tým prešiel. A ak máš skutočnú depresiu....nie tú babskú akože "depku"...pomôžu Ti len a len AD! Bohužiaľ. Aj ked ten pán bude tvrdiť opak...

RNG

Larita, velmi sa mylis. Neurotrqansmitery sa vyrabaju z roznuych prirodnycy latok a v pripade nedostatku sa tieto mozu ucinne doplnat.
Depresie nie su z nedostatku umelych chemickych antidepresnych liekov.
Napr serotonin si telo vyraba z L-tryptophanu premenou na 5-HTP a z toho na 5 HT=serotonin. Takze doplnok polotovaru na serotonin, 5-HTP zvysi jeho hladinu v mozgu
Vytazok zo st John's Wort sa pouziva napr v Nemecku castrejsie, nez ine antidepresiva, lebo je ucinnejsi , nenavykovy a neskodny. Samozrejme ucinna davka narazova musi obsahovat na dospelu vahu 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Ucinok je za 2 hodiny a trva aspon 8 hodin. A nie je len SSRI ale aj SNRI a dokonca ciastocne aj na GABA receptory v mozgu.
Takze tu nehovorime o ziadnych cajickoch a podobne, ale presnych prirodnych doplnkov, v spravnej forme a davke na ucinnost.
Na GABA je tu Picamilon(zlucenina GABA a B-3) a vysoke davky vitaminu B-3(inositol hexaniacinate),lebo GAMA sa vytvara v kvantitach v crevach, len sa nevie prebojovat cez mozgovu krvnu barietu, kdezto jej zlucenina s B-3 sa vie dostat do mozgu(to je ten picamilon)
na dopamin je L-DOPA, z ktorej si telo vyrobi jednoducho dopamin, ine vitaminy B sa tiez daju doplnat, podobne ako rozne choliny, co su tiez neurotransmitery.
Viac na neurotransmitery pozri na
en.wikipedia.org
Je to poriadne komplikovane, na stastie az 80% depresii a inych dusevnych problemov je spojenych s serotoninom a z neho vytvorenym spankovym hormonom melatoninom.