Neschopnost prinutit sa pisat

Príspevok v téme: Neschopnost prinutit sa pisat
TinaM

Ano, viem, kazdy si tym presiel. Pisanie diplomovky je kriticke. A ja som vzdy vedela prokrastinovat vo velkom, radsej som cistila kachlicky zubnou kefkou, ako sa ucila ci pisala (samozrejme, nakoniec som sa tomu aj tak nevyhla). Ale teraz...teraz je to VAZNE kriticke. Ved vidite, o mesiac odovzdavam a ja som tu- na fore zdravia- a citam si este aj o chorobach maciek (ktore nemam rada). Viem, mam sa zatat, vypnut net a pisat. Casu je malo, bla bla...vsetko viem- teoreticky. Ale prakticky sa donutit, to je uz ina vec. Som clovek, ktory potrebuje, aby mu na krk dychal deadline...ked mam do skusky alebo odovzdania textu 2 dni, tak pisem ako drak. Ale to teraz nezazivam. A ked sa spamatam 2 dni pred terminom odovzdania diplomovky, obavam sa, ze to uz bude uplne jedno. Nie ze by som uplne nic nerobila, ale viem, ze robim malo. A teda na co to pisem: poradte mi prosim, ako sa donutite robit nieco, co sa vam fakt nechce? Nejake efektivne "techniky" ako prekonat sameho seba.

olivienka

ja mám inak teóriu, že keď na niečo aspoň myslíš, máš to v povedomí a možno aj stresuješ, tak je to stále oveľa viac, ako keby si na to úplne kašlala :D lebo sa ti zatiaľ tak nejak utrasú myšlienky a keď už začneš konečne písať, tak to ide rýchlejšie, než keby si len tak zrazu začala. :D

diplomovka12

Dycha ti na krk deadline len vtedy? No tak neviem, ci ti pomozem ale uz teraz to nestihas.... ja mam diplomovku hotovu vyse tyzdna a stale tam riesim formalnu stranku a nie a nie to dat tlacit! Nejde o to len to napisat ale aj dat to vsetko doporiadku. To za mesiac nestihas. Ak mas este vyskum. Vela stastia.

wyx

TinaM, toto iste bolo aj u mna. tlacila som to pred sebou jak hovnival svoju guličku, vzdavala milionkrat. Keby nebolo svagrinej, tak sa na to vykaslem uplne. aj o odklad som si poziadala, ale nemala som relevantny doklad, tak nic, a este nam napisali, ze diplomovku aj tak treba odovzdat v riadnom termíne. tak som pisala a prepisala (prerobila som bakalarku), do rana. a nejak som to odovzdala vcas. i ked mi pokazili tvrdy obal.. tak co uz. je to tam a cakam na oponentsky posudok. este sa naucit otazky na statnice a zbohom. :) drzim ti palce.

TinaM

Olivienka, tak na "zabite dni" som veru aj ja macher :D
No mna ta moja tema az tak nebavi, asi v tom je ten problem :(

olivienka

hehe, aj ja mám tento problém, akurát s bakalárkami... mne sa síce celkom úspešne darí donútiť sa aj každý deň k tomu sadnúť, ale ide mi to strašne pomaly, a keď sa konečne rozbehnem a začne ma to aj baviť, tak je už dávno po polnoci a treba ísť spať, aby som na druhý deň zas neodpadávala od únavy.
a najlepšie sú tie dni, keď si poviem, dnes budem od rána makať. ale najprv si spravím raňajky. potom si poviem, veď "len" skontrolujem maily, nejaké novinky, čo ma zaujímajú, fb, zdravie... :D potom už je pomaly obed, inak ma nebaví variť si len pre seba, ale keď treba písať bc., tak si veru radšej navarím :D potom už mám po obede, poviem si, že by som si mohla dať ešte kávu... po nej sa mi bude iste lepšie pracovať... nakoniec už je 5 hodín a ja som od rána ešte nič nespravila a začnem mať nervy, že som zabila deň :D
ale celkom mi pomáha, keď si pripomínam, ako ma to baví a aké je to super. ale to je možné asi len preto, že ma to naozaj baví, len sa mi ťažko začína. ak ma niečo nebaví, žiadne autosugescie nepomáhajú ;)

xxy

no mas koniec marca uz, tak to si mala mat znacnu cast uz mat davno hotovu.. ale pod stresom sa pracuje najlepsie na druhu stranu. zalezi aku mas temu, pokial si mozes dovolit lezerne tempo,, je dobre

TinaM

To je hrozne. Napriek tomu, ze viem, aky mam zo seba dobry pocit, ked s tym pohnem-aj ked len 1 stranu napisem, ale predsa...musim sa do toho nutit. Divna ludska vlastnost toto. Ale dakujem vam, minimalne viem, ze nie som divna, som len v poslednom rocniku VS :D

Dadula56

Tina, poznam, najlepsie asi si spravit dni, kedy vies, ze dnes mas od toho oddych, pokojne aj vylesti tie kachlicky kefkou, jednoducho, aby si stale nebola v tom, ze musis ist pisat. Tazko s tym, ale ak ta to utesi, nepoznam nikoho, kto je na tom inak.

TinaM

Dakujem Vam vsetkym za rady :)

FB ani nemam zapnuty- nie je to moj konicek, aspon ten ma nerozptyluje. Literatury mam kopec, aj prestudovanej, aj v hlave uz co to nacrtnute, par stran aj napisanych. Cize nie je to o tom, ze by som vooobec nic nerobila. Ale rozculujem samu seba, aka som neschopna si k tomu niekedy sadnut, ako si vymyslam vyhovorky a odkladam to. Samozrejme, potom si k tomu sadnem, ale co ma to stoji nervov-samu seba prinutit. Normalne sa za to neznasam! :D aka som v tomto leniva :) Verite mi, ze sa dokazem cely den rozculovat sama nad sebou, aka som hrozna, ze to nepisem? Namiesto toho,aby som to pisala sa rozculujem, ze to nepisem..no je toto normalne?