Prebratie zasielky splnomocnencom

Magnolinka13

Zdravím skúsim poradiť, nakoľko robím v súdnictve :) kedže ste prebrali zásielku vy, a v spise ste sko splnomocnená zástupkyňa, súdu je väčšinou jedno kde sa ten kto vas splnomocnil nachádza, ak ste dostali rozsudok máte 15 dní na to aby ste podali sťažnosť lenže ak ho nepodáte tak vlastne sa rozsudok správoplatí a vy nebudete môc nič spraviť. Tiež na vašom mieste by som im zavolala, nakoľko na každom súde sa to rieši inak

nirv

Mala si to odmietnuť prijať s tým že ti nie je známe kde sa zdržiava. Takto sa to považuje za doručené. Jeho problém, mal ti dať vedieť kde je, ak sa chcel odvolať a vedel že ho zastupujes. Najskôr to bude pekný kvietok a ty sa teraz kvôli nemu trapis.

wyx

pokial nemás na neho telefon, ze by si mu to zavolala a prečítala a on by mohol ihned podat staznost, tak to neriskuj a zavolaj.

dajanna

aj keby som mu to chcela po prevzati ja dorucit, tak aj tak by som to za 3 dni nestihla, ved len kym list k nemu dojde uz su to dva dni plus on musi podat staznost, to sa ani neda stihnut, skusim teda zavolat.

wyx

pri rozsudku nie, tam sa musí doručovať. pri uzneseni stačí, ze neprevzal a právoplatnosť sa počíta od uloženia zásielky na pošte.
alebo im skus este zavolat, že čo s tým.

dajanna

No lebo som nevedela, ze co tam je a okrem toho vraj ked sa zasielka neprevzata vrati sudu, povazuje sa aj tak za dorucenu, hoci ju vraj adresat nepreberie, ja neviem, berie sa splnomocnenec za rovneho adresatovi v preberani?

wyx

ano, radsej im ho vrát s tým, ze nemaš potuchy kde sa dotyčný nachádza. prečo si tu zasielku prevzala. mala si ju odmietnut prevziat.