Bolesti

Príspevok v téme: Bolesti
Martina8765

Ahojte, mám 17 rokov a strašne veľa problémov. Všetci mi hovoria, že len preháňam, zbytočne sa bojím, alebo len simulujem. Dokonca ma nazvali aj hypochondrom. Moj največší problém je moja imunita. Skoro stále som chorá. Mám tak 10 dní v mesiaci, kedy som fit, inak som neustále so soplami, kašľom a niekedy horúčkami. Druhý veľký problém je, že ma neustále bolí hlava, niekedy to je ako taký nepríjemný tla, inokedy akoby bodanie. Občas ma zabolí na krku (asi žily), akoby som mala chrastu ktorú nejde preraziť (je to pocit, ako keď Vám zaschne miesto kde máte infúziu, ktorá dlhšiu dobu netiekla). Je to veľmi neprijemne a moj tatino má problémy s cievamk, tak sa bojím, či by som to náhodou nemohla mať aj ja. Ďalej, už asi 3 roky mám anémiu a lieky som moc nebrala, moje BMI je na úrovni anorexie. Veľmi často mám potrebu ísť na toaletu. A ako asi posledné, v poslednej dobe mi začali tŕpnuť končatiny.
Prosím Vás, nenadávajte mi tu, viem, že mám ísť k lekárovi. Ja len chcem vedieť Váš názor, o tom to je.
Ďakujem za všetky odpovede.

luciano

Ortomolekulárna medicína v takýchto prípadoch odporúča užívať megadávky vitamínu C a to najmenej 3000 mg denne, pri chorobe až 12 000 mg denne. Skús to a uvidíš, ako sa ti uľaví. Ja tak žijem už roky a keď na mňa lezie chrípka, tak ju vždy vitamínom C zaženiem.

Vesi

Ahoj. Tak tie bolesti hlavy by mohli byť z toho že si dehydrovaná aj keď sa ti zdá že piješ dosť. Skús piť viacej vody. Tá bolesť v krku to môže súvisieť s opuchnutými uzlinami a tie zvyčajne opuchnú keď je človek chorý alebo prechladnutý a to by sa k tebe hodilo keď píšeš že máš slabú imunitu. Na tú imunitu ti poradím bylinkové čaje ako je napr šalvia, alebo čaj lapacho ktorý je veĺmi dobrý na imunitu a má protibakteriálne účinky. Taktiež vyvážená strava s dostatkom zeleniny a ovocia. Chodievaj často do prírody do hôr lebo pobyt na čerstvom vzduchu a slnku je nad všetky lieky na imunitu. Aj malá zmena môže znamenať zlepšenie stavu :)