Ako sa v 14. rokoch naučím rozštep?

Enn3

S úsmevom na tvári ti oznamujem, že viem rozštep:D Cvičila som dosť, makala som až kým som to nedokázala ;) Niekedy Treba mať pevné nervy a ísť stále ďalej a ďalej. vďaka aj za rady.:)

Slecna A.

neviem co znamena byt aktivna...ja viem, ze musis mat dostatocne natiahnute slachy a svaly, aby ta pustili do urcitych poloh :)

Enn3

áno, cvičím pravidelne.. behám, skáčem cez švihadlo, a podobne. Už som sa dostala skoro dole:D chýba mi takých 10cm. Nepozerala som žiadne videa, len som si prečítala, že treba byť aktívna a podobne. Aj tak ti dakujem!;)

Slecna A.

A robis aj roztahovacie cvicenia? Tvz. roztahovacky? Aspon my sme to tak na tanci volali. Pred kazdym cvicenim musis robit strecing, svaly a slachy to "zahreje" a nasledne si pri tanci, alebo sporte neublizis. Raz som chcela len nieco narychlo predviest, bez roztahovania sa....skoncila som s natrhnutym sedacim svalom a pol roka som nic nemohla robit a ked som robila, tak to mega bolelo.
Ak si sa doteraz neroztahovala, cize si sa nenatahovala (sory za moju "terminologiu", ale som takto zvyknuta hovorit od profesionalov :D), musis s tym zacat. Na nete najdes plno videii so strecingom, takze hladaj tam...Hlavne pravidelne pri tom dychaj a vsetku bolest co citis sa snaz rozdychat. Nikdy dych nezastavuj. Ked budes napriklad sediet na zemi s vystretymi nohami a budes sa pritahovat ku kolenam (s vystretym chrbtom), s vydychom chod dole, s nadychom hore. Tazko sa to vysvetuje, to musis vidiet, preto si pozri tie videa. A ked budes dostatocne uvolnena, skusaj si aj ten rozstep a urcite ho das. Neviem ake mas predispozicie, ale do mesiaca by sa to podarit mohlo :)