Spolužiak

Príspevok v téme: Spolužiak
rieseniecico

Ahojte, mám taký problém totiž všetko sa začalo ked som nastúpil na sš, teraz som prvák, škola je to dobrá aj učitelia, ale moj spolužiak, je to spolužiak už zo základnej, zopár krát sme mali potýčky aj sme sa pobili, ale teraz, asi niekedy pred vianocami sme sedeli v škole a začal do mňa rýpať, začal si robiť srandu zo mňa a kedže ja nejak výrečnosťou neoplývam, nevedel som sa brániť, on sa mi len smial ani nemal nejaký dôvod, nebudem vravieť čo všetko mi vravel, a ja som len čušal a nevedel čo mám povedať, k nemu sa však pridal ďalší spolužiak ja som bol zúfalý, smiali sa na mne aký som zalepený potom skoro každý deň nejaké dva týždne, plakával som, nechcel som chodiť do školy kde si niekto na mne zvyšuje ego , no sa to zmiernilo asi na 4 mesiace ale aj tak si vždy našiel dačo , ale tieto dni ... :( začali sme hrať aj s ostatnými karty a on proste je tak sebavedomý že ja neviem čo mám od neho čakať a vždy prehrám :/ a potom sa to začne znova, ja už neviem , som slaboch, plačem ako 5 ročný, ľutujem sa, že nemám kamarátov, že si robia zo mňa srandu, ptom sa začnem nenávidieť že ktorý chlap takto plače a ľutuje sa, že robí hambu môjmo otcovi on totiž bol vždy dominantný a inteligentný, ale ja ako by som nebol ani jeho syn, neviem ťo mám čakať na ďalší deň či sa mám zase pripraviť na výsmech, ja neviem nad tým prestať rozmýšlať :/ celý deň sa neviem na dačo sústrediť a len rozmýšľam ako sa posmešne díval do mojich očí a ja som stratíl reč

NikkiSixx

Počuj kamoš, zažil som podobnú vec. Je to strašne ponižujúce ale veľa ľudí mi povedalo, že v živote zažijem ešte horšie veci. Každí zažijeme. A preboha hlavne sa nehanbi. Kašli na zakomplexovaných idiotov ako on, rieš to cez rodičov alebo učiteľky. Každý idiot, ktorého v živote stretneš ťa bude chcieť zosmiešniť, nedaj sa!

Iveta Michael

môj zlatý vieš čo,ak to nepôjde a budeš mať pocit že to prerastá v niečo horšie ( šikana) okamžite zájdi za školským psychológom,určite ho máte... želala by som si aby to nezašlo tak ďaleko ale je nutné ten problém zhodnotiť čo najobjektívnejšie a podľa toho konať..

...hlavne v tom nemôžeš ostať sám,nájdi si nejakého dôveryhodného kamaráta,či niekoho kto ťa podrží a nedovoľ aby si z toho mal nejaké ťažkosti,strachy a nebodaj úzkosť v takom prípade urob to čo ti radím vyššie,neboj sa:)

Loptos555

Zapamataj si jednu vec ak niekto o niekom hovori v zlom je to akoby to hovoril o sebe proste klasicke zrkadlo, skus si predtavit situacie z vlastneho zivota a urcite mi to das za pravdu . Chlapec co si z teba robi "srandu" to asi ma v zivote 100x horsie nez ty ver mi, to co ty nazyvas jeho "sebavedomim" je len nieco zaco skryva svoje skutocne emocie, stav. Ziaden clovek ak je so sebou psychicky vyrovnany neublizuje ostatnym, nikdy. A co sa tyka poznamky, ze chlapi by nemali plakat tak nad tym sa mozes len zasmiat, plac je pre nas uplne prirodzena emocia a bolo by chore ju potlacovat takze zabudni na podobne keci a spravaj sa tak ako ti je prirodzene :)

jijojo

neviem čo si takí urážlivý, nemyslia to náhodou zo srandy? My sa v škole tiež podpichujeme ale v rámci srandy..

scj018

Smile More Cry Later :-) máš ťažké obdobie, musíš ale ostať silným, nedaj sa ked do teba bude ten zakomplexovaný magor skákať, viem že to je ťažké, ale ak to necháš všetko len tak, nič sa nezmení. Skús si nájsť nejakých priatelov, vzchop sa, neplač, usmievaj sa, nájdi na sebe nejaké pozitíva a začni sa mať rád. Ked bude vidieť ten chalan, že to s tebou nič nerobí ked sa ti posmieva, pochvíle ho to už prestane baviť a dá ti pokoj. Nájdi si nejaké koníčky, niečo čo ťa baví, ale hlavne sa už tolko nelutuj, na svete je veľa šikanovaných detí. Hlavne ver v seba a mysli pozitívne. Držím palce...Stay Strong :-)

Agness999

urnel, to ze zmenil tvoju fotku este nemusi nic znamenat, si len velmi precitlively. moj priatel zmenit fotku svojmu kolegovi, urobil z neho tlstocha a dal mu to na pozadie jeho pocitaca. vsetci sa z toho smiali, a tento len opakoval: nie, to nie je mozne! Ale priatel to neurobil preto, aby mu ublizil, su inak velky kamosi, bola to proste len sranda. Skus to aj ty tak brat a skus sa ucit pohotovo reagovat. nepojde to lahko ani rychlo, ale vzdy, ked ta nejaka situacia dostane do uzkych a nebudes vediet reagovat, doma nad tym porozmyslaj v klude a vymysli, co by bolo dobre na to povedat. a takto to rob stale. raz sa stane, ze sa podobna situacia bude opakovat a ty budesw vediet reagovat. niekto to ma dane, niekto sa to musi zial naucit. ale nic nie je stratene! vies kolki boli ako ty, pracovali na sebe a nakoniec to dotiahli velmi daleko!

Andry

To on čaká, tvoju nenávisť a odplatu... Tak ho len uspokojíš, a naštartuješ nové kolo...

Dale Carnegie :
Prezidenta Abrahama Lincolna sa raz spýtali na jeho postoj voči jeho nepriateľom.
„Prečo sa snažíte urobiť z nich svojich priateľov? Radšej by ste ich mali zničiť!“
„Nezničím svojich nepriateľov tak,“ povedal taktne Lincoln, „že z nich urobím svojich priateľov?“

gaaassddf

No jasné miluj svojho nepriatela to je ale rada .... veď sa mu ešte taký hajzel bude vysmievať že je teplý a podobne a chlapec bude mať ešte väčšie stresy
rieseniecico- a tebe želám vela šťastia je mi lúto takého milého chlapca že ho tyranizuje niaky zakomplexovaný magor :/

Andry

Moja teta je sa venuje aj psychiatrickým, ale aj psychologickým problémom... Ona mi poradila ze zaklad je nejak na to zareagovat, uz len pri zmienke ze mi to vadi, alebo ked mu to das nejak najaavo clovek pomaly ustupuje.

Za 1) Nemaj pocit ze si zlyhal. Teda že niekomu niečo dlhuješ. Či už chlapom, že nie si chlap, alebo otcovi ze mu robis hanbu - tak to nie je. Sa zvoj zivot si zodpovedny len ty, a s nikým sa neporovnávaj!

Za 2) Urob si kamarátov, vzdy sa nájdu ludia, ktorých ak si kamaratsky, uprimne sa o nich zaujimas, a nie si sebec, budu s tebou na tvojej strane.

Za 3) Pochop ze tvoj neprriatel nie je nepriatel. - Ľudia sú emočné bytosti. Z jeho spravania len vyplyva to, ze v jeho zivote sa bud vo vychove zlyhalo, alebo ho niekto iny utlacal, robil si srandu a .... Preto ho musíš milovať a chápať, že aj keď to tak vyzerá mozno navonok inak, v skutočnosti je to chudák... Daj mu najavo ze ho máš rád...

Za 4) Bitka nič nerieši. Spytajme sa tak, kedy vojna nieco vyriesila. Nic len oslabila celu ekonomiku, a vyvrazdila zbytocne miliony...

Za 5) Aj ked je to tazke svoju strachu sa musis postavit. Obry, hory ani nic ine nas nemoze porazit, len strach z nich. To je ta moc, ktora nas robi neschopnimi a kradne nam radost zo zivota. Na sile, ani reciach nezalezi. Zalezi na tom aky si charakter. Preber za seba zodpovednost, a rozhodni sa ze uz nebudes otrocit, aj za cenu ze by si mal dostat...

Za 6) Nikdy, ale nikdy neprejav slzy ani negativne emocie na verejnosti, lebo to oni cakaju... Si predsa silák chlap, ked uz más 16.

Za 7) Vyznávaj o sebe pozitívne a mysli o sebe pozitívne.. Zožen si nejakú motivačnú literáturu, resp. Bibliu...

Iveta Michael

Ale no moje:)

Nuž je to veru ťažké,ty si zrejme dosť citlivý,vnímavý a..môžeš saj vyplakať,ale nie hocikde a nie dlho..

A určite nerobíš hanbu svojmu tatkovi..ani on by nedovolil aby ti niekto ubližoval,možno by mu aj vyťal:)

ja si myslím,že v skutočnosti máš určite na viac,možno ti niečo závidí a ty sa v žiadnom prípade nepoddávaj jeho či ich svojvôli,musíš sa vschopiť a...asi ho bez varovania zmlátiť,alebo s niekým kto by ti pomohol..ja viem že je to nevhodná rada,ale v takýchto prípadoch zaberá bitka..a najmä nečakaná:)