Mozem si dat dalsie antibiotika?

Príspevok v téme: Mozem si dat dalsie antibiotika?
mililli

chcem sa len spytat, ze ked som v pondelok dobrala 7 dnove antibiotika a teraz po par dnoch ma znova boli hrdlo, znamena to ze mi nepomohli? alebo sa mi to vratilo?
myslite, ze si mozem dat antibiotika co moj brat nedavno mal a nedobral ich lebo mu pomohli.. doktorka mu ich dala tiez len koli tomu ze ho bolelo hrdlo, inac nemal ani teplotu, ani kasel nic...
a mna tak isto boli stale len hrdlo a inac mi nic nieje, tak ma napadlo ze ked nepomahaju cuclacie pastilky, tak ze si dam jeho antibiotika ktore jemu pomohli...len neviem ci sa to moze, "nepobije" sa to s tymi predoslymi?

astalavista

Predpisovať antibiotiká na bolesť hrdla je aj od doktora hrozne nezodpovedné. Teda pokiaľ vám chce zničiť imunitu,je na správnej ceste. Antibiotiká nezabíjajú len zlé baktérie, ale škodia aj tým v tráviacom systéme a v celom tele. Pri antibiotikách je dobré brať aj probiotiká, aby sa obnovila črevná mikroflóra. O tom ti mohol povedať aj doktor.

nirv

Antibiotiká nie sú lentilky, prečo asi sú len na predpis?? A majú sa vždy dobrat celé balenie, to ty ani brat neviete? Žasnem.

Ivka 1

Každé antibiotika majú svoje adresné zameranie a môžeš si poškodiť zdravie. Najmenším ale veľmi vážnym dôsledkom užívania antibiotik sú kvasinky, ktoré sa v tele namnožia.Takú blbosť som už aj ja spravila a následky som riešila skoro rok. Ak Ťa bolí hrdlo, skús ústnu vodu Listerine , má antibakteriálne účinky ,urob si silnejší roztok, kloktanie by malo pomôcť.