Čisto gestagénové tabletky HAK - dostupné značky a vplyv na bolesť počas menzesu

Príspevok v téme: Čisto gestagénové tabletky HAK - dostupné značky a vplyv na bolesť počas menzesu
nchcm

- Prosím Vás, aké značky čisto gestagénovej HAK sú na slovenskom trhu?
- A aké majú vedľajšie účinky - tie pozitívne aj negatívne?
- Hlavne chcem vedieť, či má tiež VPLYV NA pravidelnosť a najmä BOLESTIVOSŤ V PODBRUŠKU POČAS MENŠTRUÁCIE, pretože práve tá neznesiteľná bolesť (pravidelne počas menštruácie bez HAK - bolesť až k mdlobám, s triaškou a zvracaním, pričom som zdravá + problémy s pleťou, ale na to HAK nepomohla) ma doviedli k tomu, dať si predpísať HAK (aj keď s nízkym obsahom hormónov), no postupne som zistila, že estrogén je poriadne svinstvo a má aj vedľajšie účinky, ktoré na príbalovom letáku vôbec nie sú, nie si ho ešte pridávať, ak sa tomu dá vyhnúť, tak by som rada, len či to bude mať tiež pozitívne účinky proti bolesti počas menštruácie.

Prosím, bez vedľajšej diskusie, chcem naozaj len priame odpovede a nie lúštiť celé komentáre, kto čo ako bral a či je to svinstvo a podobne, také názory ma, s prepáčením, nezaujímajú.

Ďakujem.

Kvety zla

Progesteronova antikoncepcia ma rovnako neziaduce ucinky ako aj kombinovana - ja som mala progesteronovu tycinku a mala som ovela horsie vedlajsie ucinky ako na kombinovanej antikoncepcii. Kedze sa berie progesteronova antikoncepcia bez prestavky, u mnohych zien je menstruacia bud sporadicka, caste je spinenie prve tri mesiace, no a u niektorych dievcat nedochadza k menstruacii vobec.
navyse pri cisto progesteronovych tabletkach moze dojst k priberaniu (castejsie nez u kombinovanej antikoncepcii), akne (ak si mala akne na zaciatku, moze sa ti zhorsit), a mozu sa vytvorit cysty na vajecnikoch a to aj v pripade ze inac problemy s cystami nemas.
vacsinu progesteronovych tabletiek musis brat na hodinu presne, inac je ich ucinnost oslabena.

kvietok232323

Samozrejme, maju vplyv na zmiernenie bolesti, pravidelnost cyklu, atd....Neziaduce ucinky sem nejdem vypisovat su v pribalovom letaciku, a na kazdeho maju tie tabletky iny vplyv niekoho boli hlava, niekto ma problem s tlakom...niekomu nie je uplne nic, je to velmi individualne. V kazdom pripade ale musis vediet, ze ucinok to ma pozitivny len kym tabletky beres. Raz ich bude treba vysadit, minimalne v pripade ked budes chciet mat dietatko :) No a potom sa vrati vsetko do povodneho stavu - teda bolesti brucha,a vsetky ine veci, kvoli ktorym si HAK brala. Takze HAK nelieci - su to hormony, ktore telo dostava vo forme tabletky, cize umele. Akonahle sa vysadia, telo sa postupne vrati do povodneho stavu a tieto hormony si same vytvarat nebude, cize budes zasa uplne na zaciatku...s bolestami a inymi problemami ktore pocas menzes mas.Ale este raz opakujem, ani takyto druh antikoncepcie nemusi byt bez nezaiducich ucinkov, kazde telo je ine.