Psychika naruby..

Príspevok v téme: Psychika naruby..
innerworld

Ahojte. Pisem tu preto,aby som zistila,ze v tom nie som sama,aby som sa konecne uz niekde psychicky pohla, i ked navonok to vyzera v poriadku.

Je to 3 a pol mesiaca,co som sa rozisla s priatelom(moj prvy) - boli sme spolu skoro 4 roky - bez hadok,podvadzania,jednoducho,aj ked boli nezrovnalosti navonok to vyzeralo ukazkovo - on ma v tom nechal az do konca.

Ked som predtym chcela riesit nejake problemy,vyhybal sa tomu,veci riesil mlcanim alebo sa tvaril,ze sa nic nedeje. Posledne mesiace prezil k tomu hroznu rodinnu stratu(nahla tragicka smrt otca) a ja som si myslela,ze jeho mlcanie znamena to,ze sa s tym snazi vysporiadat,nechcela som nanho tlacit.

Na druhej strane som si vedoma,ze ked mi niekolkonasobne kazdy den opakoval ako mu je zle, povedala som mu,aby to trosku obmedzil,ze je z toho zle aj mne(Neraz som skoncila na neurologii s migrenou a strpnutou rukou). Navyse cela situacia znasobovala moju, uz predtym, neuspokojenu potrebu intimneho zivota s nim,takze som zacala rozoberat aj to. Ale hovorila som mu,ze sa to zlepsi. Ved je to nas prvy vztah,nemozeme byt vsetci skuseny. Ale asi som to nemala spominat vtedy. Akoby toho nebolo malo,vedel o mojej platonickej zalubenosti k jednemu muzovi. Ta zalubenost je este stale silna a trva to uz 1,5 roka. Cely cas som mu hovorila,ze je to iba poblaznenie,ze to vyprcha. Ked som sa reciam o tom muzovi chcela vyhnut,zacal s tym sam a kedze moja zalubenost bola(je) taka silna,mne to este robilo dobre. Ale nechapem preco sa v tom vrtal.

Posledny den sme spolu boli na Silvestra a to boli dve mesiace od smrti jeho otca a navyse sviatok,tak som si myslela,ze preto je tak ticho. Viem ale,ze som mu vtedy povedala,ze je to medzi nami teraz naozaj iba ako kamaratstvo.

Na Novy rok mi napisal mail,ze nech to skoncime a nakydal na seba najviac ako mohol. Ja ale viem,ze chyba bola na oboch stranach a chcela som vediet,co som robila zle,co mu ublizovalo,i ked som to tusila,ale predsa nejaky navrhy s jeho strany by boli tiez uzitocne. No nedozvedela som sa nic.

O mesiac sme sa stretli,aby mi vratil jednu vec,co som unho nechala a ked som navrhla,co by sa a ako by sa mohlo zmenit v nasom vztahu,tak bol ticho. On bol vzdy konstruktivny clovek,radi sme spolu veci analyzovali,nechapem,kde sa stala chyba. U nas bol vztah zalozeny na pevnom kamaratstve a preto ma to hlavne mrzi. Ja si doveru voci ludom budujem dlho,aj unho mi to trvalo mozno take dva roky. No jeho zamlciavanie mi ukazalo ako velmi som sa mylila. Neviem,ci budem schopna niekomu verit.

Odvtedy mam pocit akoby som sa niekde zasekla. Cele dni sa snazim,stale nieco robim,ale z nicoho nic na mna pride taky divny pocit,ani nemusim na nic mysliet,padaju mi veci z ruk,sem-tam si trochu poplacem,ale ulava neprichadza. Koncim strednu a na ucenie sa sustredim niekedy tazko.

A co je najhorsie,vsetko je mi jedno. Venujem sa zalubam,ale nerobia ma stastnou. Nadvazujem nove kontakty(kamaratske),ale stale akoby som platala nejaku "dieru". Moja dobra kamaratka je so mnou tak casto ako moze, ale ja sa uz o nikoho neviem opriet.

Casto mam migrenu a pristihla som sa,ze aj ked chcem mysliet pozitivne a robim vsetko preto,nieco vo mne sa tomu stale brani. Mam pocit akoby som hlavne posledny mesiac nevnimala a robila vsetko mechanicky nic necitiac do hlbky. Akoby som svet vokol seba iba pozorovala aj napriek tomu,ze sa zucastnujem na jeho diani.Akoby som ani nebola...

siuuzz

INNERWORLD:prečítala som si to najdôležitejšie,pochopila som zhruba o čo ide a chcem ti len povedať,že ti úplne rozumiem a prežívam presne to isté.Mám 4 týždne pred maturitou,pol roka po rozchode a pocit "akoby som ani nebola".Snažím sa z toho všemožne dostať už dlhšiu dobu,ale nejde to....ČAS dúfajme lieči .. asi náš čaká niekto lepší :)

TinaM

innerworld, hnev je prirodzena reakcia. Ukoncit vztah po 4 rokoch mailom je teda dost slabosske, ale niekedy je to jednoducho lahsie. Urcite ta ma stale rad, ale z nejakych pricin sa to v nom zlomilo a rozhodol sa to ukoncit. Bol prilis slaby, aby sa ti v tej chvili pozeral do oci. Mas pravo sa hnevat. Neratala by som s tym, ze za mesiac zabudnes, moze to trvat dlho. Dolezite je,aby si sa s tym zmierila, emocie neovplyvnis. A prestan sa hrabat v minulosti, len ta to obera o energiu a aj tak uz nic nezmenis.

RNG

Privela hormonov, privela rozoberania, primalo skusenosti.
Celkove v zivote sa ludia casto spoja a po case rozidu a nie je to ziadna tragenia, len sucast normalneho zivota. Treba si na to zvyknut.
Ked budes mat stastie, tak si postupne cez rozne popalenia a skusenosti najdes partnera na zvysok zivota, tj ked sama budes vstupovat do vstahu so snahou dat do toho maximum a partnej tak isto. Pokial si takeho nenajdes alebo sama nie si ochotna dat do toho vsetko, tak budes trepet ako vacsina modernych individualistickych na seba orientovanych ludi.
Radim ti ako starsi skusenejsi clovek: menej hormonov pri rozmyslani, viac chladneho rozumu a dobre si premyslet vyber, nez do neho skocis.

innerworld

doubledog:

No ja sa citim raz dobre,raz zle. Prichadza to samo od seba. Je to take premenlive,ze som uz z toho poriadne unavena. Ja neviem dokedy ja toto mam trpiet...

doubledog

sama v tom urcite nie si, ved taketo stavy su po rozchode celkom bezne.

keby si sa po rozchode citila nejak extra dobre, bolo by to dost cudne, nie?

nirv

S frajerom by si mala byť naj kamoska, ale napriek tomu mu nesmieš povedať všetko. Su veci, ktoré sa nehovoria. Prehnaná úprimnosť býva skôr na škodu.

innerworld

Tento monolog je urceny tym,ktori maju snahu pochopit ma a trochu mi to ulahcit. Pokial nie,ani sem nepiste. Zle mi je z toho dost aj bez toho. Dakujem.

innerworld

winki:

Prepac,ale ako hovori prva veta mojho siahodlheho monologu,hladam tu pochopenie,nie vycitky. Ani mne vtedy nebolo dobre,to som tiez hore pisala a snazila som sa to s nim vydrzat.
Viem,co som pokazila a nesiem za to plnu zodpovednost.