K matke je stedry, ku mne lakomec

Príspevok v téme: K matke je stedry, ku mne lakomec
elenka.bbb

Ahojte, moj priatel nema problem kupit matke cokolvek, nech to stoji aj 200 euro, a mne neprispeje ani len na benzin, hoci vie, ze zarabam vyrazne menej ako on, a kadeco splacam, atd atd.. dokonca nerozumie, preco by mi nieco kupovat mal...
Sme spolu 7 rokov.. Ja nechcem aby mi kupoval darceky kazdy mesiac, ale ked viem ze od neho sa nicoho nedockam, okrem sviatkov, ze nikdy nemal potrebu ma niecim potesit len tak, alebo to, ze mu je jedno ze ja zarabam oproti nemu doslova prd, a aj tak mi nicim ani trosku financne nepomoze, tak nemam pocit ze by som patrila na nejake vyssie miesto v jeho hodnotovom rebricku, a ze by mu na mne ako na partnerke s ktorou pocita do buducnosti nejako zalezalo..
Najskor som si myslela ze teda setri , ale ked teraz vidim ze mamicke spravi radost za 200 euro, tak sa proste cudujem..
Ja viem, matka je matka, a ja som ja.. ale aj tak mi to pride divne... poprosim nejake nazory.
dakujem

Honey

Od takeho len utekat ! Moj ex bol taky isty. Jedinacik, mamicka bola pre neho zakon. Jej kupoval kadeco, sebe takisto doprial - denne pivo, cigarety, alkohol. Na mna/nas peniaze nemal - mali sme spolocnu domacnost. Nijak na domacnost neprispieval len na seba a svoj chlast a fajcivo. Ja sama som mu casto krat vela toho dopriala, urobila radost malickostou, financne pomohla, platila najom, nakupovala jedlo atd atd a on len to svoje. Este bol taky odvazny, pytat si odomna nejake to euro... Ako tu uz bolo spomenute, vyhovoval mu sex zadarmo, pohodlie domova, o vsetko mal postarane... Ide ale o princip, ten tvoj sa nikdy nezmeni, mamicka bude mamicka. Na svete su aj lepsi chlapi ako ten tvoj :)

Cestovatel30

Tak ja len ze su zeny ktore nevedia svoje financie spravovat a tak spoliehaju ze chlap kupi vsetko a zena minie na kadernika topanky oblecenie lebo ona vela nema tak nemoze prispievat.
Takze niekedy je prijatelnejsie ked sa rozdelia na najomnom na polku a jedle.

Samozrejme moze to byt aj naopak ze chlap mina na somariny a zena vsetko plati.

A su zas domacnosti ked ide vsetko do spolocnej kasicky a kazdy z nej taha tolko kolko potrebuje.

ebi777

cestovateľ,,,,tak keď chceš byť taký presný a precízny v delení,,,,,,, ak sa to rozdelí na polku, napr. ja by som s tým nepochodila, ja ani štvrtinu nezjem toho čo môj frajer :D

ale u nás sa takéto veci neriešia, totiž ani jeden z nás nie je lakomec, a navzájom sa vážime ;-))

Cestovatel30

Tak ako natahovat sa ze kto komu zjedol rozok je fakt somarina :D a ze doplatit tiez blbost. Podla mna sa da urcit kolko sa vseobecne minie na jedlo, co varite a pijete a rozdelite si to na polku a potom take somariny trebars niekto ma rad sladke tak si to uz dokupy sam pohoda.

Agnes999

matkou bol uplne posadnuty. ked sa jej pokazila telka, odtrepal jej nasu, pricom tu telku nekupoval on ani ja, mali sme prenajaty byt a uz tam bola. tiez ma to hrozne stvalo a spravila som cirkus, ja som si platila poctivo svoju cast prenajmu, rovnako ako on a mala som na tu telku takisto pravo.

Agnes999

no to iste hovoril aj ten moj ex mne. ze no a co ze on zaraba viac, to je moj problem. ja som po nom ani nic nechcela, vsetko som brala tak, ze nic mi nedava, nic pre mna nerobi, vsak nemusi. ale zacalo ma stvat, ze ja mu casto kupujem drobnosti, sprvoti som pre neho aj varila a suroviny platila len ja, vela veci som pre neho urobila, vybavila, on pre mna nic. bral to tak, ze ked mu nieco kupim, alebo navarim, je to moj problem a som sprosta. ked som si dovolila zjest mu obcas rozok alebo syr, chcel to zaplatit. nevadi, ze ja som na nom minula daleko viac penazi, to je len moja sprostost a tak mi treba. este ze som vcas usla, ale ten vztah ma poznacil na velmi dlho. a mal pravdu, fakt som bola strasne sprosta.

Cestovatel30

A preco by ti mal prispievat? Mate spolocnu domacnost? Ak ano to by sa dalo pochopit ze by ste mali ist s jedlom, podialanim sa na jej chode spolocne.
Ale nevidim dovod preco by ti mal prispievat na tvoje vselijake aktivity pokial spolu trebars nezijete.
To ze zarabas menej je tvoj problem.
Nejde o peniaze, podla mna sa hodnotovy rebricek nevyjadruje podla toho komu kolko penazi das.