Strojček

Príspevok v téme: Strojček
Deniska15698

Ahojte takže 3.Maja mi davaju strojček a neviem čo mam od toho čakat rada by som vedela postup nasadzovania strojčeku či vas to bolelo pri nasazdovani alebo až potom,čo ste jedli prve dni a hlavne to že ako vas to dlho bolelo a po akom dlhom čase ste si všimli zmenu vašich zubov za každu radu Ďakujem :)

Iba Katka

Je o tom milion tém, treba použiť vyhľadávanie.

Najprv ti bude dávať na zadné zuby tzv. obruče, sú okolo celého zubu, toto je dosť nepríjemná časť, kedže to tam dáva takým "kladívkom". Ale dá sa to zniesť. Potom ti dá na zuby takú slabu kyselinu citrónovú, keď ti to stečie na jazyk budeš cítiť kyslú chuť, ale mne to chutilo :) Aby ti to vyhladilo tú zubnú sklovinu, na ktorú bude lepiť. Potom začne lepiť tzv klátky. Keď ti ich polepí, tak ti tam dá drôt a zatiahne. Prvých niekoľko dní budeš cítiť taký tlak na zuby a bude to aj pri jedení bolieť.

Čo jesť? Jogurt, krupica, praženica, detská výživa, puding, polievky, špagety...

Zmenu som si všímala každým mesiacom po zatiahnutí. Hlavne pri zuboch, ktoré boli doslova krivé a musel mi ich vyrovnať. Ja som ani nemala tak krivé zuby ale predkus, takže zuby mi tlačil do zadu a to nebolo až tak vidno.