Pripada vam to normalne?

Príspevok v téme: Pripada vam to normalne?
MikiWil

mam 23 rokov. zijem len s mamou. brat a sestra maju uz vlastne rodiny. mama teraz isla na tyzden ku sestre varovat deti a tak som ostal sam doma. Kazdy den mi vola, ze ci som sa najedol, ci som obedoval, co na ranajky, co na veceru, ze co som si kupil apod. stale mi vravi, ze v mrazaku mam jedlo, ze si ho mam vytiahnut. a dnes mi volala ze ci som si vytiahol to jedlo a co som ranajkoval. Toto su jej kazdodenne telefonaty ohladom toho co som jedol. Pride vam toto akoze normalne? nepoviem keby mam 10-15 rokov, ale preboha mam 23 a dokazem sa o seba postarat. dokazem si nakupit, navarit. Jasne ze ked je mama doma, tak vari ona, aj mi nalozi, ale ked nie je doma tak sa dokazem o seba postarat. A zakazdym ked mi vola ohladom takychto blbosti sa len s nou pohadam. Aj ked som pocas semestra na private, tak kazdy den mi vola na skype a pyta sa, co som ranajkoval, obedoval apod. Pyta sa ma co budem vecerat atd. Raz si jedna kamaratka robila srandu, ze ci sa ma nepyta aj aku som mal stolicu. Proste toto mi pride uplne nahlavu sa pytat taketo veci, kazdy den a este k tomu minat si aj kredit na take hovadiny. Myslite si ze je to normalne, prekazalo by vam to?

cerutti

myslím si že to su večné otázky asi každej starostlivej maminy....neni to normalne a lezie to na nervy mna sa pýta to isté a stále dookola, a či jem vitamíny a podobne...ale už to ani nepočúvam to proste robí každá dobrá mama.

elsa 5.5

mamina ťa vždy bude vidieť ako dieťa je to blbé divné ale je to tak robí si o teba starosti či je všetko ok,no tak jej povedz aby ti tak často nevolala a uisti ju že raňajkuješ obeduješ večeriaš a nemáš čas toľko vyvolávať,ale obávam sa že ani to nepomôže,jedine jej povedať že keď nezdvihneš tak nemáš čas a občas jej potom zdvihnúť môžeš jej aj rázne povedať že už si dospelý a vieš čo máš robiť teda ako sa stravovať,obliekať a podobne....

nirv

Asi nemá s kým. Sem tam ju vezmi niekam, kúp jej permanentku do fitka, nech sa zoznámi s novými ľuďmi. Osameli ľudia nemajú sami odvahu, treba jej trochu pomôcť, postrcit ju.

MikiWil

proste ono nepomoze sa porozpravat. ona je sama doma, tak sa nudi a ma potrebu volat, ale kvoli takym blbostiam uplnym. ja som jej povedal, nech niekam ide, ma nejake kamaratky ale nejde nikam, sedi doma. dost ma to stve ze takto sedi stale doma.

MikiWil

no ja frajerku mam a uz dlho, ale nesmeje sa mi ani nic podobne. ked som u frajerky a sme v obyvacke aj s jej rodinou a mne mama zavola aby som uz isiel domov, tak je to zvlastne, radsej to nezdvihnem a zavolam jej neskor ked som sam alebo s priatelkou, lebo mi to pride trapne aby mi takto vyvolavala aby som siel domov a to je mozno 22:30.

nirv

Nie, nie je to v poriadku. Sadni si s ňou a vysvetli jej to, alebo si nájdi inú cestu odporu- ignoracia, vtipkovanie...ale toto nie je ok. Fakt si vezmi že budeš mať frajerku, veď ťa vysmeje že si maznacik alebo si bude myslieť že si nesamostatny.

nathalia00

skús sa s nou porozprávat.Povedz jej že ju máš rád,a vážiš si jej starostlivost,a povedz jej čo máš na srdci.

MikiWil

Sejla: ano pradlo mi perie. A ci sa dokazem sam o seba postarat? Samozrejme, ze dokazem. Dokazem si navarit, upratat, nakupit, takze sa viem postarat sam o seba. Dokonca som byval na private, ktory som si sam platil, pracoval som a este k tomu studoval. Na vikendy som chodil domov, a vzdy v nedelu mi mama nabalila jedlo na take 2 dni, ale po ine dni som si tam varil sam. A vsetky ucty, co sa tyka mobilu, poistky si platim sam a to uz celkom dlhsiu dobu. Oblecenie si kupujem za svoje, dovolenku si platim za svoje. Takze nie som az tak zavisly od mamy. Mama je uz starsia a momentalne nema pracu, takze jej sem tam vypomozem a aj surodenci. Stale si myslis, ze ti nepripadam ako dospely :)? Kopa ludi v mojom veku je odkazanych na rodicov(resp. radi su na nich zavisli), praci sa s radostou vyhybaju a minaju peniaze rodicov na vselijake disky apod. To je podla teba dospele? To ze sa s mamou pohadam a prekaza mi to neustale kontrolovanie, tak to nepokladam za nejaku nevyzretost alebo nedospelost. Asi si to dost mylis :)

jahodka123

Nuž, toto sú proste mamy. Ty pre ňu budeš dieťa vždy, aj keď budeš mať 50. A maminy sú zaťažené na najmladších a ešte keď je to chlapec. Ja mám 26 a naši mi toto robia tiež. Síce nie tak často, ako tebe... Keď mi vyvolavali a bola som vonku a vedela som, že to je len kontrola a nič nepotrebujú, tak som proste nezdvihla a iba poslala SMS, že som OK. Ono ich to časom prešlo.

Sejla

MikiWil sorry ale nemáš žiadne právo sa na ňu hnevať, absolútne, byť rodičom je ťažké, každý chce vychovať svoje dieťa najlepšie, ako vie, dať mu čo najviac lásky, pritom nikto nie je dokonalý a deti si vždy môžu nájsť dôvod obvinovať rodičov z čohokoľvek, pričom nemáš ani šajnu, čo je to za bolesť pre rodiča, ona sa starala, varila a utierala sople trom deťom viac, než 23 rokov a to je podľa mňa zvyk jak sviňa, musela sa o krpcov strašne báť, kedykoľvek sú mimo jej dohľadu a ty máš už 23, ale stále si od nej necháš navariť a dokonca aj naložiť !!! Tipujem, že ti este stále perie tvoje slipy, už si zažil život, ked sa musíš sám o seba postarať? všetko si platiť, robiť, variť, prať, asi nie a ešte si k tomu pridaj fakt, že sa staráš nie len o seba ale o tri deti... Tak nehovor, že si dospelý, lebo dospelosť nie je vek 18 a viac.. Dospelosť sa nemeria vekom, ale napríklad tým, ako sa chováš k rodičom, ktorí sa o teba strachujú.., a ty sa s mamou v takej situácií pohádaš - tj mne moc dospelý nepripdáš...