Ako nájsť chuť do života

Príspevok v téme: Ako nájsť chuť do života
Šimon Peter

Môj život nestojí za veľa. Som študentom VŠ, už ani neviem koľkej v poradí a neviem ju dokončiť aj keď som pomerne inteligentný a škola samotná nie je náročná, no ja nemám motiváciu. Niekedy to vnímam tak, že to, kde som teraz je dôsledok hriechov, ktorých som sa dopustil v minulosti. Niekedy prepadám samoľútosti, keď rozmýšľam, kde som mohol byť, keby som sa viac snažil. Veď je to tak jednoduché zapracovať na sebe a byť dobrý aspoň vo svojom odbore, hoci ma to nemusí celkom napĺnať a človek môže pracovať aj v úplne inom odbore. Ďalším mojím problémom je, že som až patologicky nerozhodný a tiež ťažko nadväzujem kontakty. V spoločnosti sa však tvárim veselo a bezstarostne, nechcem svojimi problémami kaziť náladu. Mám aj plány do budúcnosti (založiť si rodinu a pod.), ale nechcem žiť na Slovensku, v ČR ani nikde v blízkom okolí. Nič ma tu nedrží. Mám síce rodinu, s ktorou vychádzam dobre, ale zas až tak vrelý vzťah k nej nemám. Nehľadám radu, viem, že je ťažké pochopiť situáciu cudzieho človeka. Sám by som sa neodvážil dávať rady niekomu na tomto fóre, repektíve nedával všeobecné rady typu sadni si a spomeň si na niečo pekné, čo si v živote zažil a čo by si chcel znovu zažiť. Skôr hľadám nejakú spriaznenú dušu, ktorá zažíva niečo obdobné.
Ďakujem za prípadnú odpoveď. Majte sa pekne.

doremi

ak si vnutorne nespokojny, nevyrovnany z akehokolvek dovodu, napr. ze sa ti niecoho nedostava/lo, resp. si nieco pohnojil al. nieco tazke prezil...cokolvek to je, tvoje vnutorne stastie ani pokoj a spokojnost nezavisia od toho, kde momentalne zijes. mozes odist, vidiet, zaziť nieco nove,no z vlastnej skusenosti viem, ze tvoje vnutro, vnutorna nespokojnost ta dobehne nech budes kdekolvek. Samozrejme, netvrdim, ze ist prec je absolutna hlupost a nic ti to neda, len si myslim, ze ako riesenie tvojho dlhodobeho problemu to bude nedostacujuce. Ak vsak mas pocit, ze odist ti pomoze utriedit si myslienky a "najst seba" tak ptm nemas o com premyslat a je jedno, aku radu ti tu bude ktokolvek davat.

Šimon Peter

Re Sejla a plachta
Školu chcem skončiť, aby som to neľutoval, keby mi to v zahraničí nevyšlo. Som nespokojný so svojim životom a myslím, že keby som odišiel skúsiť štastie do iného prostredia do zahraničia, že by ma to nakoplo a získal by som nejakú motiváciu. Možno by mi pomohlo, keby som zmenil prostredie len na nejaký čas, nie natrvalo.

Sejla

Jedno mi nie je jasné, ale píšeš, že si pomerne inteligentný, tak mi asi budeš schopný logicky odpovedať na moju prihlúplu otázku. Ak plánuješ žiť v zahraničí (kde je slovenský diplom asi taká referencia ako od tvojho dedka), lezie ti na nervy slovenské školstvo (čomu celkom rozumiem), kde je zmysel v študovaní niekoľko univerzít na Slovensku a prečo neštuduješ jednu a poriadnu univerzitu práve v zahraničí?

plachta

Nemas nejakeho blizkeho cloveka, o ktoreho by si sa mohol opriet? Priatelku, kamarata alebo v rodine? A nie vzdy ide o to, ze musis dosiahnut vela a zarobit peniaze. Niekedy sa staci tesit z jednoduchych veci a clovek je stastny. Akych hriechov si sa dopustil ze ta tazia v pritomnosti? Musis sa naucit sam sebe odpustit a zmierit sa s minulostou. Nemas nejake konicky, oc by ta naplnali? Kopec ludi pracu iba odtrpi a ziju pre svoje zaluby.

A ja

Na výšku sa dostať von nie je ťažké a ani nedostupné.Dá sa študovať diaľkovo a peniaze za školu su porovnateľné s našimi.Co je ťažšie zarobiť si na život,tam treba práca.Dá sa to realizovať tak,že na rok prerušíš školu a zamestnáš sa,napr.au pair,popri tom spravíš jazyk na želanú uroven a ideš.Nie je to problém.

javor24

najviac ma laka asi Vancouver, a ta dialka je na tom minimalne pre mna najlepsia,
neviem ci je to len kvoli nevhodnej vybranej VS alebo aj inym psychickym problemom, ale odist co najdalej odtialto a zacat novy zivot inde by ma mohlo nakopnut a znicit vsetky tie negativne veci v hlave nazbierane za tie roky..
co studujes, Peto?