Beh a strava

xdanielax

Milky, vobec sa nenapijes? Ja bez vody ani nejdem vyvencit psa :)
Jednoducho verim tomu, ze po celej noci, ked clovek nepije ma telo dehydrovane. A predsa nejdem behat v sekunde ako sa zobudim .. ale kym sa obleciem, umyjem zuby atd ta hladina vody klesne :-) Ale ako hovoris, kazdemu vyhovuje nieco ine.

Milky

xdanielax
Ja behavam na 99,9% iba rano, nalacno. A ked si tam predtym vodu, locka a prelieva sa mi to v bruchu. Pri behu je to diskomfort a po 5 minutach to chce ist vrchom spat..
Rano beham na lacno a potom ked dobehnem, dam si hned protein.. Vodu az po 10 minutach, po sprche.
Ale to je zrejme pre kazdeho ine..

xdanielax

Clovek ci beha alebo nie by mal po zobudeni vypit okolo 4dcl vody. Ty ked behas (zrejme nalacno) si mozes dat viac, priebezne, odkedy sa zobudis pi kym nejdes behat.

A potom je samozrejmostou sa vyzivne najest.

dasky

ja behávam ráno lebo potom mi to perfektne naštartuje deň, len som nevedela či dobre robím keď pred tím pijem a keď sa nejakú pol hoďku po behu najem..

matthias777

milky

áno 4 hodiny ak je to jedlo velké objemné, cize napr. ak sa niekto nazere ako prasa o 12:00 tak íst behat najskôr o 16:00 je optimum, nie kazdý je kazdé 3 hodiny, niekto má len 3 jedlá za den ale velké

1 horalku mozes zjest aj hodinu pred behom, to uz clovek musí vediet ako mu to sadne

doubledog

pred behom su idealne chia semienka (napucane vo vode)- zaplnia zaludok, dodaju nejaku vyzivu, ale nezatazia ho a skvele hydratuju organizmus

po behu to zavisi od tvojich cielov, ak primarne chudnes, tak este hodinku po behu nejedz
ak potrebujes regenerovat, tak sa najedz

Nephilim

Ja zvyknem naposledy jesť cca 1,5 hodiny pred tým ako vybehnem von. Ale nič ťažké na trávenie. Niekedy idem ráno potom ako sa zobudím:-)
Krátko pred behom nejedz, pretože budeš mať ťažký žalúdok a z behu nebudeš mať žiadny pôžitok. A po behu, najskôr cca polhodinu po niečo zjedz, nejakú ľahkú večeru, šalát, kuracie mäsko...:-)

Milky

Mattias
Prosim ta, neblazni.
4 hodiny pred behom? Ide behat na 45 minut a ty povies 4 hodiny predtym nejedz?
Ak behavas pravidelne, vies ze je to prisne individualne. Ide len o to, aby pri behu nebol blby pocit v zaludku. Tazoba, grganie..
Ked som zacinal, flaska vody v ruke. Vsak som sa potil ako prasa a isiel som umriet.
Postupom casu sa to vykrystalizovalo same. V batohu na beh mam flasu z vodou (keby nieco), bebekeks (jem nieco male kazde 3 hodiny), mobil, mp3 so sluchadlami, leukoplast ( ak je treba na bradavky a paty), servitky (metabolizmus je svina), okuliare slnecne, minipenazenka, reflex.vesta. Cele to vazi kilo a som spokojny. Ak idem na dlhsie, cez dediny, dam tam i Glocka. Psy su svine, ale to je o inom.
Spat k teme. Pred behom si daj, ved musis mat silu. Ale nie behat s plnym bruchom.

matthias777

pred behom by si mala najlepsie 4 hodiny nejset vôbec ak je to jedlo väčšie, po behu jedz uz len zeleninu+voda, potom najlepsie schudnes, alebo potraviny s nízkym glykemickým indexom

fakt nechcem robit reklamu, ale doporucujem ti knizku -neležme,bežme- od viktora bielika, co sa týka behu, chudnutia a stravy tak tam más strucne, jasne popísané perfektné rady

xdanielax

Ja pijem pred behom a ked je teplo aj pocas, a vobec mi to nevadi. Je to individualne.

S tou stravou, daj si napriklad ovocie cca hodinu pred (resp. nieco lahke) a potom sa normalne najedz.