Clovek v depresii zavisly na blizkom?

Príspevok v téme: Clovek v depresii zavisly na blizkom?
Monika..

ahojte nedavno som zacala pomahat jednej kamaratke.ma problemy s depresiou a ja som jej navrhla ze sa mozme pravidelne stretavat a rozpravat.je velmi fajn no zacinam mat pocit ze mi to prilis ovplyvnuje zivot a stale sa vsetko kruti len okolo tohto problemu a mam pocit ze je namne akoby zavisla.stava sa to casto pri ludoch s depresiou?nemam s tym skusenost a neviem ani co by som s tym mala robit?mam ju velmi rada nechcem jej ublizit

Mimulus

nirv - posledný mesiac na tom nie si podľa mňa ani ty najlepšie. Máš dobré názory a si podľa mňa super človek ale pochop, že každý bojuje po svojom.
Ja všetko ignorujem - ako keby neexistovalo, nikoho nezaťažujem a už vôbec nezaťažujem známych a priateľov.
Viem, že zdravých ľudí nebaví počúvať problémy a vyplakávanie preto sa s tým snažím potrápiť sám. A ak mi je trošku lepšie začnem písať sem na fórum :)
Pokiaľ viem aj ty si z BA takže možno sa poznáme už roky :) Čo ak si dokonca moja príbuzná - nikdy tu človek nevie :D

anjelik*

Jasné, že to má zmysel, baviť sa aj s Mimulusom, on je proste iný kvietoček. ;o))) A Monike radí dobre, treba byť úprimný a priznať aj vlastnú slabosť. To neznamená, že máš svoju priateľku menej rada, len aj ty máš nie vždy ten najlepší deň a nie vždy si dobre naladená. Lepšie je sa stretnúť, keď si v pohode. Lebo ak sa stretne jedna depka s druhou skoro depkou...no ťažko vznikne nedepka, na to ani taký *optimista* ako ja neverí.
Maoam, som veľmi rada, ak som ti nejak pomohla.:o)
Mimulus, pozrela som sa okolo seba a vidím pozitívne naladenú mačku, ktorá si umýva nožky. Stačí ako dôkaz? ;o)))

Mimulus

Monika - podstatné je aby v tebe nestratila oporu, aby necítila, že sa jej začínaš strácať alebo prestávaš dôverovať. A musí cítiť, že ju máš skutočne rada. Povedať jej to na rovinu.

nirv

Je to len vec pohľadu, Mimulus. Ja vidim kopec krásnych a uzasnych vecí. Pritom viem aj o tých zlých, ale aký ma zmysel sa nimi trápiť?

Mimulus

nirv - máš pravdu - nezvládam to ale ako sama vidíš a čítaš ešte stále žijem. Za tých skoro 16 rokov som neustále padal a vždy som sa z toho dokázal vyhrabať.

Monika - možno je dobré, že si založila túto tému, veľmi dobre poznám ako bolí strata dôvery. Dávaj si veľmi veľký pozor nato čo spravíš, pretože ak to pokazíš tak môžeš tej dotyčnej veľmi ublížiť. Poznám to veľmi dobre - aj mne navrhli ľudia, že sa im môžem zdôveriť a keď som to urobil tak to na nich bolo príliš. Ber si k srdcu rady Anjelika a snaž sa byť presne takým priateľom ako doteraz len sa snaž trošku odpútať. Ľudia, ktorí majú psych. problémy sú veľmi vnímaví a ak sa jej začneš vzďaľovať tak to vycíti a prestane ti dôverovať - možno sa skončí aj priateľstvo. Nechcem strašiť ale zažil som to na vlastnej koži. A ak ťa to otravuje tak jej to povedz na rovinu - je to rozhodne lepšie ako vypisovať to po fórach. Určite to pochopí skôr ako by si jej mala len pokyvkávať hlavou.

Mimulus

Tento svet je už tak skazený, že pozitívne hodnoty už prakticky neexistujú a ak aj dostane nejaká pozitívna vec šancu tak ju okamžite zmietne 100 negatívnych.
Veď sa pozri okolo seba - čo pozitívne vidíš???