Cesnak

Príspevok v téme: Cesnak
mm20

Zdravím
Veľa som čítal o prospešných látkach ktoré obsahuje cesnak, aj to že je to ,,zázračný liek". Pred cca troma mesiacmi som teda začal konzumovať každý deň 2 strúčiky surového nadrobno nakrájaného cesnaku. Po cca týždni som však začal pociťovať istý problém a to časté močenie niekdy aj 2-3 krát za hodinu ale v noci vôbec. Neskôr som s cesnakom prestal resp. neužíval som ho pravidelne lebo som naň zabúdal. Teraz som ho začal užívať znova a zasa sa dostavil ten problém s močením. Otázka znie môže to mať nejaký priamy súvis? Mám ho užívať ďalej alebo mám prestať príp mám začať užívať cesnakové kapsule?

Annie2

Ja milujem cesnak, našťastie mi nič nerobí. A síce sa ani nesnažím, ale jem ho ešte viac ako ty. Dávam si ho k mäsu, do cestovín, k hrianke, na chlieb, do šalátu, vlastne takmer k akémukoľvek slanému jedlu. Dokonca k jednej porcii cestovín si dávam celú hlávku cesnaku. Keď to tak teraz po sebe čítam, asi fakt môžem byť rada, že mi to nič nerobí :D
A teraz na jar jedávam aj kopu medviedieho cenaku, denne plnú veľkú misu.

RNG

Cesnak je sice vynikajuca antimikrobial;na potravina, ale zaroven je znacne drazdiva a nie kazdy ju znesie.
Cesnakove kapsule drazdia menej, najma entericke.
Vareny/peceny cesnak drazdi ovela menej, ale je aj menej ucinny, lebo hlavna latka, ktora je zodpovedna za antimikrobialnu a dokonca protirakovinnu aktivitu, alicin, sa v bode varu rozlozi.
Viac na
en.wikipedia.org