Macocha

Príspevok v téme: Macocha
Leila23

Ahojte....Moj priatel ma 4 rocnu dcerku niekolko krat som sa s nou stretla a docela si rozumieme az na to ze podla mojho nazoru je mala je dost rozmaznana ked jej poviem nie zacne ,,zavijat" alebo sa hodi o zem...doteraz jej priatel vsetko dovolil lebo je len ,,vikendovy otecko" len potom som prisla ja a povedala mu ze nech ju zacne konecne vychovavat a nie len robit co si ona zmysli ale mala je fakt vytrvala a place s frekvenciou tak raz za hodinu....po vikende s nou len padnem do postele totalne vycerpana...bol to vobec dobry napad? mame jej zase plnit kazde jej nemyselne zelanie?...a potom je tu este jej ,,teene" mama...minule madozrala ale samozrejme som to musela prekusnut...chcela som ist aj s frajerom s malou plavat vsetko som nachystala este som jej bola kupit veci co jej chybali samozejme sme to oznamili jeho ex...najprv to bolo ok a potom v ten den zavolala ze mala nemoze ist plavat lebo to je ohrozovanie zdravia dietata ze moze ochoriet a podobne blbosti ze uz teraz kasle (za cely vikend ani raz nezakaslala)a to nebolo prvy krat co take nieco spravila...vzdy ked jej frajer povie nieco ine nez chce pocut zacne citove vydieranie ze si neplni otcovske povinnosti ze ona by pre malu obtovala aj svoju pracu...neviem ako u nej ale podla mna je povinnost rodicov dieta zabezpecit aj financne...neviem ci sa mam postavit ze priatela a povedat ze si ma presadit svoje alebo mam drzat stranu jej aj ked si myslim ze prehana...co mam robit?

Jessi_1111

Nuž, rozhovor nad všetko. :-) Ak bolo dieťa zvyknuté na ,,rozmaznávanie" netreba do toho nejak extra zasahovať. Skúste jej to vysvetliť, že nie všetko, môže hneď mať... a porozprávať sa tak isto s priateľovou ex priateľkou/man., prečo koná tak, ako koná...

nozdraPhkr

ja by som vobec nezasahovala a neovplyvnovala správanie dietata mojho partnera, lebo to dieta má vlastnu matku a aj ked neznášam rozmaznané deti má právo byt taká matka ju vychováva.Ty možeš jedine usmernit svojho priatela a poradit mu čo sa ti zdá vhodnejšie.Obdivujem tie rozmaznané deti,dobre je im ja som si to nemohla dovolit taku facku by mi dali že stena by mi bola dala druhu.

ufff!!

a este nieco: ty nie si macocha. macocha sa o deti manzela stara, je ich druhou matkou, aj ked to oslovenie je pejorativne, hlavne vplyvom rozpravok. ty si s malou iba obcas cez vikend, si jej prakticky cudzia. si iba priatelka jej otca.

ufff!!

nuz, predpokladam ze ty este vlastne dieta nemas. o to je to zlozitejsie, lebo sa nevies celkom vzit do situacie matky. mala moze byt kludne rozmaznana, ale to su dnes asi vsetky deti, zvlast ked sa rodicia rozidu a potom sa im kazdy snazi nahradit toho druheho. alebo v tomto pripade otecko si riesi pocity viny. z tvojho mailu citit, ze ti mala lezie trocha na nervy, co nie je dobry zaklad na vztah s nou. musis si uvedomit, ze dcera by mala u muza vzdy byt na prvom mieste, az po nej partnerka. ak muz opusti jedno dieta, pokojne moze opustit v buducnosti aj dalsie. napriklad tvoje. isteze sa nerozisiel so zenou kvoli malej, ale musis brat do uvahy aj to, ze jeden vztah uz nezvladol.
dalsia vec je, ze vztah s detmi partnera takmer vzdy prinasa zlozite situacie. je to proste komplikovanejsie ako vztah s bezdetnym partnerom.
ale aj tak mam pocit ze si k tej malej trocha kritickejsia. nenapisala si napr. nic pozitivne, iba to, co robi zle.

semii

Nejak moc sa im do toho miesas, nemyslíš? Decká v tom veku bývajú najrozmaznanejsie, o to horšie že sú rozvedeni, potom sa ju snažia získať si darčekmi. To si musia ale riešiť oni sami, nie ty.

kafe

to su veci medzi nimi dvoma, nepotrebujes drzat stranu jej ani frajerovi. Najlepsie je, ak zostanes neutralna a nebudes sa im do toho pliest, lebo tomu nijako nepomozes (skor naopak). Oni dvaja su otec a matka a maju pravo (i povinnost) rozhodovat o dietati.
Co sa tyka vychovy, ak jej splnite kazde zelanie, bude rok co rok neznesitelnejsia a nepocuvnejsia. Mohli by ste si (obaja) precitat zopar knih o vychove, mozno si tym usetrite zbytocne rozculovanie a nervy.