Predposledna moznost - Xanax

Príspevok v téme: Predposledna moznost - Xanax
fundel

zdravim. v skratke. mam asi vsetky psychicke poruchy ake su. presiel som mnozstvom AD (napr. paretin escitalopram ziloram atd)a liekov na spanie. este nikdy som nemal xanax. chcem skusit. viem ze je to navykovy liek ale je mi to jedno. myslite ze ked poviem psychiatricke ze ho chcem ze mi ho aj moze predpisat? mozem ja vobec jej kecat do toho ake lieky chcem ja? alebo mam len cakat co mi ona da bez toho aby som si vybral ake lieky chcem? existuje nieco ako ze mi to predpisovat bude stale ale ze to budem brat na vlastnu zodpovednost? myslim tak ze ked by sa mi vytvorila na tom zavislost ze ona s tym nic nebude mat...neviem ci sa chapeme :) vidim to ako predposlednu moznost (posledna je samovrazda)a prosim nepiste mi ze to rieš bylinkami psychologickou alebo ze si mam najst nejaky konicek (tym som uz presiel a nepomohlo)dakujem za vase rady

luciano

Zrejme si ešte nevyskúšal všetky antidepresíva a ich kombinácie s antipsychotikami. Mne napríklad veľmi pomohol Valdoxan a Coaxil v kombinácií s Quetiapínom a Abilify. Xanax nie je riešenie - nie je to antidepresívum a pôsobí hlavne na úzkosti a navyše na ňom vzniká tolerancia a závislosť.

dpk1

Neviem či ti tvoja psychiatrička na vyžiadanie predpíše Xanax, keď si ho vypýtaš. Neviem, či na tvoje diagnózy má nejaký účinok. Väčšinou sa s psychiatrami dá celkom otvorene komunikovať o tom aké "lieky" nasadiť, akú kombináciu skúsiť...takže nemal by byť žiaden problém ani s tvojou doktorkou.

Ale iné ešte chcem....nestrácaj nádej, nie je to ešte tvoja predposledná možnosť...vydrž, bude lepšie, síce nie samo od seba...ale raz ti bude.

Nevzdávaj to, nikdy, hlavu hore.

vitavi

Pýtaš sa naopak, mal by si sa pýtať, či ona ti smie diktovať, čo máš robiť, o svojom tele si rozhoduješ len ty sám.
Psychické poruchy sú spôsobené nerovnováhou v príjme energie. Mozog je citlivý na rovnomernosť v príjme glukózy, príjem B vitamínov. Ak je príjem bez výkyvov, i nervový systém pracuje plynule. Takýto stav dosiahneš príjmom obilnín v celých zrnách, ktoré zároveň dodávajú B vitamíny, majú vlákninu, ktorou prečisťujú črevá, čo súvisí s prácou mozgu. Jedz 50 % celkovej stravy v celozrnných obilninách - ryža natural, pšeno, krúpy, ovos, pšenica, kukurica domäkka uvarených. Doplň zeleninu, strukoviny, ryby semienka. Hlavne nejedz cukor v akejkoľvek forme, ktorý spôsobuje výkyvy a kradne B vitamíny, prekyseľuje. Po krátkom čase zaznamenáš viditeľné zlepšenie a nebudeš sa utiekať k návykovým drogám, ktoré ťa zavedú do pekla.