Elektrosoky a bipolarna maniodepresia

Príspevok v téme: Elektrosoky a bipolarna maniodepresia
bambi28

Pekny den prajem vsetkym co trpia touto chorobou,alebo maju blizkeho cloveka ktori nou trpi.Mam osobne skusenosti so styrmi hospitalizaciami,aj elektrosokmi,chcela by som poradit vsetkym ktory o to stoja ako z toho von,kde su podla mna najlepsie sposoby liecby,terapii a ako z toho kruhu von.Uz dva roky som po elektrosokoch a poslednej hospitalizacii,stabilizovana a stastna.A to je podla mna kluc na to ako zit plnohodnotny zivot.s pozdravom Bambi

barut

Bambi.teraz chodí môj manžel na elektosoky a bojím sa.myslis že mu to pomôže,lebo každý píše že to nepomáha a že to zhoršuje.prosim porad

bambi28

RNG a tebe robili elektorosoky,skoro nikto z mojho okolia nevie ze mi ich robili a nemyslim si ze by som bola zblbnuta,alebo ze by som zabudla na nejake veci,len som sa konecne prebrala a zacala zit.neriesila minulost,ktoru uz aj tak nezmenim.a barbarsky sposob?vsak ti daju narkozu a nic necitis,je ti potom zle,ale to skor z nakozy.je pravda ze si dva tyzdne potom otapeny vela spis a nekomunikujes,ale moju liecbu to urychlilo a par mesiacov.a citim sa konecne dobre.

RNG

Elektrosoky barbarsky znicia hromady neuronov a tym aj pamat celkove. Samozrejme, kto ma v mozgu ulozene rozne neprijemne informacie, ktore mu zhorsuju zivot, tak sa moze stat, ze tieto sa vymazu a citi sa lepsie.
Ale mnohi mozu z toho doslova zblbnut.

bambi28

a robili ich tebe?ci len mas take informacie od niekoho,podla mna je to individualne.ja nemam pocit ze by sa mi zhorsila pamat,pamatam si vsetko aj z obdobia pred elektrosokmi.aj po.je to v normale.ja podla mna zabudam vekom a nie vplyvom elektrosokov.a to ci zlepsuju pamat,to je co za blbost?

p.d.

Ja sa k tomu tiez neviem vyjadrit vseobecne a odborne. Ja mam taku skusenost, ze po nich mam nieco s pamatou, ktora sa zhorsila, ale mozno sa mylim a je to len sucast ochorenia. Jeden mi vcera povedal, ze vraj el. soky zlepsuju pamat. Ja som z toho jelen.

bambi28

p.d. nie som lekar ani odbornik na elektorosoky,len ako pacient viem vyvratit vsetko bludy o elektorosokoch.mne pomohli v tom ze som mala zle spomienky na smrt mami a nevedela som sa s tym zmierit a po elektrosokoch si na to spominam,ale beriem to ako sucast zivota a viem zit dalej,neupinam sa na tu udalost a nemam depresie.robi sa tu v narkoze,dva tyzdne ako mi to davali si moc z toho nepamatam,ale ani si nemam co,bola som v nemocnici stale na lozku.ale potom sa moj stav zacal zlepsovat.