Porcelanove korunky

Príspevok v téme: Porcelanove korunky
quiqui

Zdravim!
chcem sa opytat na skusenosti, poznatky atd. ohladom porcelanovych koruniek. mam len 25 a aasi ich uz budem potrebovat. mam popraskane zuby v dosledku nosenia zubneho strojceka a to prave tie predne! :( chcem sa oyptat, ci je nevyhnutne vybrat koren zuba alebo sa len zbrusi zub a nan sa nasadi tato korunky. a ak ma niekto skusenosti, ako to vyzera? citi ich v ustach? nesuslete?? dakujem za kazdu informaciu :)

lalle

mate59, tak to ťa vyšlo naozaj lacno, Kde v ČR ti to robili, ak sa smiem opýtať? Tiež by som si potrebovala dať spraviť vpredu korunky.

mate59

tá cena je privysoká,asi jej robili ešte niečo nyvyše.Ja mám tiež celokeramické korunky robili mi ich v ČR, plaril som si ich v plnej výške sám a platil som za jednu 4000 Kč.Mám ich 13 kusov,som max. spokojný a sú krajšie ako boli moje vlastné zuby.

Mimulus

Korunky ti môžu zachrániť tie rozpadávajúce sa zuby. A na predných zuboch si ich dám spraviť určite aj ja, pretože tieto zuby najviac využívaš a ak tam máš korunky tak sa ti toľko neopotrebujú a naozaj vydržia dlho. Máš tam síce menšiu citlivosť ako napr keď by si chcela jesť ryby tak necítiš až tak kosti... Ale určite choď do toho.

samadoma

ja sice korunky nemam, ale mama ma styri porcelanove na prednych zuboch. robili jej to v prahe, vyzera to skvele, uplne ako vlastne zuby a nic jej nezavadzia. iba jej zbrusili zuby, korene tam nechali. mala ich zdrave, ale stmavnute este z detstva, ze jej vtedy davali tetracyklin a to jej udajne tu farbu tak pokaslalo. ale je spokojna. stalo ju to nejakych 60 tisic ceskych korun. nie je to lacna zalezitost. ale ma to udajne vydrzat aj 20 rokov a doktorka co to robila tvrdila ze ked sa jej neodvapnia zuby tak to moze vydrzat do smrti.