Kedy sa hlasiť na urade prace?

Príspevok v téme: Kedy sa hlasiť na urade prace?
Jožka3456765

Dobry deň, toto však zo zdravim nič spoločne nema, no ja naozaj nikde neviem najsť, že do kedy sa mam hlasiť na urade prace..

Skončila som strednu školu a na VŠ nejdem.. niekde počuvam žě do 15 septembra.. inde že do 7 dni.. prosim vas aka je pravda, pretože ja naozaj neviem čo mam robiť.. ďakujem.

p.d.

Kazdopadne sa informuj na urade prace socialnych veci a rodiny, aby si potom nemusela doplacat do zdravotnej poistovne:)
Na rady tuna by som sa velmi nespoliehal.
Ako napr.: "vytrhala som si chlpky v podpazusi, lebo mi tu tak poradili":)

Ratka

tak ako písala sade8, že musíš, tak nemusíš, evidencia na úrade práce je dobrovoľná. ale môžeš si podať žiadosť do siedmich kalendárnych dní od skončenia štúdia, v tvojom prípade do 7.9. vrátane, nakoľko sa považuješ za študentku do 31.8., teda je za teba platené zdravotné poistenie štátom a rodičia dostávajú rodinné prídavky a aj daňový bonus. takže si užívaj prázdniny.

anka89

ak chcu tvoji rodicia brat rodinne pridavky a ty si uzit prazdniny tak az v septembri a ak nie tak sa zaevidujes na urade prace aj tak nemas narok na podporu rodicia ta musia chovat do 26 rokov to je ta nasa demokracia ale odvody do zdravotneho poistenia a socialky poplati urad prace ale v tom pripade uz rodinne pridavky na teba rodicia nedostanu 23eur no ale aspon nieco tie 2 mesiace tak si uzi este prazdniny ak nemas niekde robotu

sleeper

Myslím že po strednej si celé prázdniny ešte študent, tak staci v septembri. Inak každý iný do sedem dní. Ale opýtala by som sa na úrade práce.