Uzlik na hlasivke

Príspevok v téme: Uzlik na hlasivke
Shitness

zdravim,
uz asi mesiac mam problemy s hlasom, mam ho ako keby zastrety, vyzera to akoby som znova mutoval.
Chodil som po vselijakych doktoroch no az minuly tyzden som bolna foniatrii a tam mi doktorka povedala,ze mam uzlik na hlasivke. Berem nejaky Aescin a homeopatika a snazim sa setrit si hlas. Vraj sa to riesi operacne,alebo v lepsom pripade sa to nejak same vstrebe.
Problemom je,ze odchadzam o par dni do zahranicia na leto a nemam uz cas ist na operaciu, preto sa chcem opytat niekoho, kto ma s tym uz skusenosti, o nejake rady, tykajuce sa najma hlasovych cvikov,aby ten hlas znel aspon trosku normalne.
Dakujem za pomoc

shitness

Ďakujem pekné za odpoveď,
Tebe to museli operovať alebo ti to zmizlo časom same?
Ja sa snažím šetriť hlas ale v práci budem muset komunikovať celkom často,preto ma.to znepokojuje dosť a bojim sa aby som o ten hlas neprišiel.
Ďakujem este raz za rady :-)

MultiLevel

Hlasivkovy uzlik sa naozaj musi operovat.
Ked ale odchadzas prec, neda sa nic robit. Popripade si operaciu preloz na cas, kedy sa vratis spat. Dovtedy vsak totalny hlasovy klud. Ja som mala hlasovy klud skoro pol roka. Mala som zakazane sepkat. Prosto normalne rozpravaj, ale len velmi malinko. Odpovedaj len ked je to naozaj nutne. Plus mi do hlasiviek striekali nejake injekcie, ale neviem ako sa volali.
A samozrejme, existuju aj specialne cvicenia, aby sa hlasivky spravne formovali. Je to proces dlhodoby. Tieto cvicenia nie su zlozite, ale naozaj netusim akoby som ti ich tu opisala....Navyse amaterskym cvicenim si mozem este viac poskodit. Ja som na cvicenia mala hlasovu pedagogicku (ucila ma spev na skole), takze sme spolocne robili tieto cvicenia. Naozaj ti ich neodporucam samemu robit.
Opytaj sa popripade svojej foniatricky na to, mozno ti poradi nieco naozaj naozaj velmi jednoduche, co mozes robit aj sam.