Ladvinové kamene

Príspevok v téme: Ladvinové kamene
ladvinalol

Ahojte uz asi od 15stich rokov ma vzdy pri dlhom chodení zacal bolievat pravý bok. Nikdy som nevedel co to moze znamenat a nevenoval som tomu pozornost lebo to bola skorej vzácnost ked ma to bolelo, nebolievalo to casto. Teraz po pár ROKOCH sa mi doktory urácili urcit diagnízu, zevraj mám jeden kamen volade v tele asi medzi mechúrom a ladvinou. V poslednom case asi týzden to zacalo byt neznesitelné, bolest bola taká ze som si musel normálne sadnút na 10-20 minút. Ked lezím alebo sedím tak sa bolest uz len zmiernuje, ak nesiem v ruke nieco tazsie tak sa to zacína prejavovat. Takze som dospel k záveru ze ak nesiem nieco tazsie tak podvedome napínam brusné svaly a to moze sposobovat bolest. Svaly tlacia na cievy alebo tie rúry kde sa nachádza kamen a to sposobuje potom bolest. Taktiez pri kontrole moci mi tam nachádzali krv takze ako som cítal rozne stránky tak to je tiez jeden príznak lad. kamenov. Idem aj doktorovi o týzden skorej s mi nedá ale chcem sa opýtat vzhladom na to ze mám jeden kamen akú pravdepodobne zvolia liecbu a aká je rekonvalescencia. Cítal som niekde ze cca 2 dni. Tiez sa chcem opýtat ci má na kamene vplyv fajcenie a obcasné jedenie pikantných vecí, feferónky a pod.

ladvinalol

No a ide mi o to ci to bolí, lebo ked sa kamen rozbije tak moze mat ostré rohy a pri vylucovaní boliet jak svina, teoreticky by mohol pekne donicit steny vylucovacieho ústrojenstva

philips

Dá sa povedať, že tak nejako. Ultrazvuk sú zvukové vlny, ktoré nie si schopný počuť. Tým kameň rozbijú na malinké kamienky, ktoré vylúčiš prirodzenou cestou.

ladvinalol

Co som cítal operujú len vo velmi váznych prípadoch ked je kamen tak velký ze nejde ani rozbit a nachádza sa v ladvine, toto nie je moj prípad kedze ho v ladvine nemám.
A ten ultrazvuk si mám ako predstavit? Prilozia mi nejaký prístroj k bruchu pustia to, kamen sa rozdrvý a hotovo?