Zmenšil sa mi myóm..

Príspevok v téme: Zmenšil sa mi myóm..
viva viva

Mám myóm už nikoľko rokov (asi 3) a odporúčali mi hysterektómiu, ale stalo sa niečo minimálne zaujímavé. 22.4. mal môj myóm veľkosť 5,64x6,2 cm, 21.6. 6,5x8 cm a k tomu som mala vysoké hladiny estrogénov. Čiže za necelé 2 mesiace narástol skoro o 2 cm. Poviem popravde bola som dosť zúfala, nakoľko mám strach z operácie. V rovnakom čase od posledného merania som začala používať liečbu magnetmi (magnetické srdce-vraj po ňom niekomu zmizli cysty, magnetické šperky-vraj odstránili rôzne problémy a začala som piť zmagnetizovanú vodu). No a čo sa stalo? Keďže som mala ísť na opakovanú kontrolu hormónov a to my vyšlo o 12 dní od posledného merania, tak som si nechala zmerať aj môj myóm. Dúfala som, že magnetmi sa mi ten radikálny rast myómu zastavil. No na moje veľké prekvapenie môj myóm sa radikálne zmenšil na 6,2x6,5cm. Už nemal vajcovitý tvar, ale guľatý. Tak teraz neviem čo spôsobilo jeho zmenšenie, či tie magnety vplývajú priamo na môj myóm alebo celé to zmagnetizovanie vplýva na môj hormonálny systém alebo na tie merania má veľký vplyv fáza cyklu(nakoľko, keď mal myóm 8cm, tak som bola 3dni pred menštruáciou)...pýtam sa sama seba až skoro 2 cm???..... Každopádne pokračujem s liečbou magnetmi, nakoľko ani Indonal (6mesiacov), pupalka, vitamín E a podobné doplnky mi nejako nepomohli (vtedy myóm rástol). Takže zmenšil sa vplyvom fázy cyklu či vplyvom magnetov????

Petranela

Ahoj, aj mne pomohla Esmya a to som uz na liecbu myomov skusala naozaj vsetko. Ta Esmya je vraj novinka, mne o nej lekar nepovedal, vravel ze uz len operacia pomoze. Nasla som nejake inforamcie na myom.sk. Chytila som sa slamky a uspesne. Niekedy tie farma firmy vedia naozaj pomoct. Myom sa mi zmensil po 6 mesiaoch liecby o 61,3%. Krvacanie prestalo hned a dnes som uz 9 mesiacov po liecbe. Caka ma teraz kontrola, som zvedava ci nezacal rast ale citim sa dobre. Nekrvacam a nemusela som sa nechat rezat (toho sa bojim velmi lebo znama mojej znamej zomrela po operacii na plucnu emboliu). Vidim ze nie som sama komu Esmya pomohla na liecbu myomov.

viva viva

Dávno som založila túto tému a teraz s odstupom času môže zaručene napísať čo mne určite NEPOMOHLO na zmenšenie myómu: Indonal (niekoľko kúr), Wobenzym (niekoľko mesiacov), Púpalka, magnety, vysoké dávky vitamínu C, Vilcacora, Graviola. POMOHLA mi jedine Esmya a po 2 x 3-mesačnej kúre sa pred cca rokom myóm zmenšil o skoro 50% na 4,6cm. Rok som ju nebrala a teraz v decembri mal znova 8,7cm. Po mesiaci užívania Esmye asi o 1cm menej. (7,8cm).
Aspoň takto natiahnem čas a budem sa snažiť vyhnúť hysterktómii.

RNG

yam to s pravidla dostatocne znizi na otehotnenie. Davka Diosgeninu v nom by mala byt okolo 200 mg, takze si musis vybrast taky doplnok yamu, aby si tu davku diosgeninu dostala.
Swansonvitamins.com ma napr lacny a dobry, kde ma v kazdej kapsuli 40 mg(10% zo 400 mg) Diosgeninu zarucene, takze denna davka je 5 takych kapsul.

RNG

vivasviva paly tj natlacenie jedla zo zaludka do pazeraku kvasnymi plynmi mozu nastat len pri NEDPOSTATKU kyselin, dostatok kyselin pevne uavrie uzaver medzi zaludkom a pazerakom a znici alebo aspon potlaci vsetky mikroby v zaludku, takze ziadne kvasenie a hnitie sa nemoze konat.
Ak nebudes pouzivat silne entericky pokryte enzymy, neviem co by ti myom alebo ine utvary v tele rozpustilo.
Naviac myomy su hormonalne zavisle, takze sa tvoria casto pri nedostatku progesteronu, co by som ti odporucil doplnovat, napr progesteronovym kremom, natieranym na vnutornu stranu stehien.
To je pravy, bioidenticky progesteron, nie chemicke skodlive nahrazky.

viva viva

Takže som späť. V júli som dala na radu začala som užívať znova Indonal 600mg denne a tiež som skúšala jód. Magnety som prikladala, ale nie pravidelne, nakoľko som bola týždeň na dovolenke. Koncom júla boli moje výsledky takéto: Myóm sa zmenšil za necelé 3 týždne o 1 mm z každej strany na 6,1x6,4cm. Takže Indonal žiaden zázrak.Pokračujem v liečbe magnetmi (pravidelne). Ináč už poznám 3 prípady, kedy do 1-2 mesiacov vplyvom týchto magnetov zmizli cysty na vaječníkoch. Mne pravdepodobne aj v prsníkoch (mala som problémy asi 5 rokov)...teraz ich už vôbec necítim, ale na kontrolu idem v októbri. S mojím myómom je to tak, že hysterektómia je zrušená, kontrola o 6 mesiacov. Už krvácam len slabučko a menštruácia je nebolestivá. Každopádne sa cítim skvelo. Nebolia ma už ani zápästia (nosím magnetické náramky)a ani krčná chrbtica. Ináč som v podstate dosť racionálny typ človeka, no ale niečo na tých magnetoch predsa len bude. Napr. keď pijem zmagnetizovanú vodu, nezvyšujú sa mi kyseliny v žalúdku. Predtým som Omeprazol užívala denne. Teraz som ho za posledné 2 mesiace užila možno 2 krát.

RNG

Jod sa da doplnovat napr kelpom, z tabletiek(iodoral ,KJ,) alebo z tinktur (iosol, jodova tinktura na dezinfekciu, lugolov vodny roztok)
Ja osobne pouzivam staru jodovu tinkturu(2% jodu, 2.5% KJ vo vodo-alkoholickom roztoku,) co si davam asi 10 kvapiek pod pazuchu,flak asi na dlan velky, kde sa to postupne vstrebe/absorbuje cez kozu/transdermalne za niekolko hodin, Robim to raz az 2 krat tyzdenne a takto dostanem 3 az 6 mg v priemere jodu do tela na den. Naviac to sluzi az 2 dni ako deodorant, hahaha.

jedulka

Promiň viva viva
dpk1 chtěla jsem tě poprosit o email, chci ti něco napsat, nic víc.A tady na sklo se mi už nechce.Klikni na můj nick a budeš mít můj email,kam bys mi mohl když budeš chtít, dát ten svůj.

jedulka

měla jsem je, u nás se vypaluje, není to bolestivé, ambulantně a při plném vědomí.No skus ... Mě to nedělalo dobře, reagovala jsem na to horečkami.
Na hysterektomii jsem šla a dnes je mi to líto.Nikdo mi před tím neřekl, že mi vyvstanou potíže s nedostatkem vápníku a jiné...Chce to si sehnat co nejvíce informací než se do něčeho pustíš ...