Nechcem už naberať svalovu hmotu ale stratiť tuk

Príspevok v téme: Nechcem už naberať svalovu hmotu ale stratiť tuk
mimatko

Ahojte, potrebovala by som radu. Cvičím cca 4mesiac 6-7 krát do týždňa. Striedam kardio s posilkou. Snažím sa stravovať zdravo pravidelne a vyvážene. Chcela by som schudnúť, ale moja hmotnosť sa vôbec nemení a navyše som pribrala.
Dnes som sa po mesiaci vážila na váhe ktora meria percento tuku a svalovej hmoty. moje hodnoty pred mesiacom a pól : 56,5kg 17,1% tuku a 42,6% svalovej hmoty.
hodnota dnes: 56,8kg, 14,6% tuku a 45,2% svalovej hmoty. Chápem že svaly sú ťažšie ako tuk.
Nechcem už naberať svalovu hmotu ale stratiť tuk. Poraďte ako na to???

vitavi

Ak máš usadený tuk na stehnách zboku, znamená to preťaženie orgánov pečeň - žlčník. Na príčine je strava živočíšneho pôvodu, hlavne mlieko a mliečne výrobky, tučné jedlá živočíšneho pôvodu, vajcia a saturované "rastlinné maslá". Ak chceš upraviť stehná rýchlejšie, nahraď mäso malým množstvom rýb.
Za základ stravy zvoľ obilniny v celozrnnej forme so zeleninou.

eddings

pozeraj sa v prvom rade do zrkadla a na percenta tuku sa vy...r, alebo chces mat postavu podla tabulky???
Ked chces chudnut a nenaberat tak cvic aerobne cvicenia, a obmedz alebo uplne vypusti cviky s cinkami a strojmi so zatazami. Ak uz, tak male vahy a vela opakovani, ziadne silove cvicenia.
Okrem toho, cvicis ani nie 4 mesiace, takze nemozes cakat idealne vysledky za taku kratku dobu. Na niektorych miestach sa tuk spaluje rychlejsie nez na inych (vid brucho, boky)

mimatko

Mám hornú polovicu tela v podstate dorysovanú (nikdy som nemala prsia a možno aj preto mam nižšie % tuku ako by žena mala mať) , ale spodná polovica je dosť obalená tukom nemám takmer žiadny vnútorný tuk len vonkajšie uložené v oblasti zadku a stehien a toho by som sa chcela zbaviť. Cvičím tak veľa lebo ma to baví a nabíja energiou.

neskusena

pozri si hodnoty tuku, ktore by mala zdrava zena mat. ty si uz pri spodnej hranici, takze pozor na to.

muzi maju vseobecne menej tukovej hmoty, takze sa s nimi neporovnavaj.

cvicit 4x do tyzdne je uplne postacujuce. telo potom nema cas na regeneraciu, takze to neprehanaj.

tiez skus napr kruhovy trening, intervalovy, alebo HIIT.

flegma

a aky tuk chces este stracat? kym ti neukaze nula? zdrava zena by mala mat aspon tych 18 % tuku (vynechajme sportovkyne v top faze)