Nedostatok sebavedomia

Príspevok v téme: Nedostatok sebavedomia
dasenka52

Ahojte. Mám o sebe nízku mienku a ovplyvnuje mi to život .Je to z mnohých dôvodov . Mám 17 a tento rok idem mautorovať . Už tri a pol roka nosím na zuboch strojček . Som z toho zdepatná a je možné že mi ho nedajú dole ani do stužkovej . Cítim sa s ním velmi nepekná a nevyspelá . Viem že mnoho ludí by ma odbilo s tým že je to roztomilé a aspoň budem mať potom pekný úsmev ale je to fakt hrozný pocit ked sa pozriete po okolí a všetci sa spontáne usmievajú pretože sa nemajú za čo hambiť . Som so sebou nespokojná pretože má trápi akné a moja postava je dosť dievčenská (žiadne krivky ) . Neverím si a viem že to má vplyv na všetko čoho sa zúčastňujem . V okruhu mojich priatelov a známych je mi fajn ale ako náhle sa rozprávam s cudzím človekom som si sebou neistá a môže to zbudzovať zlý dojem . Snažím sa byť milá a priatelská , snažím sa zoznamovať s novými ludmi ale niekedy sa cítim vo svojej koži tak zle že radšej ostanem doma ako by som mala zas rozmýšlať nad tým či som pre ostatných dosť pekná a hentáaká a onaká . Na sebavedomí mi nepridáva ani fakt že všetky moji kamarátky už aspoň raz mali priatela . Deptá má to a cítim sa potom ako chudera ktorá nieje schopná na niekoho zapôsobiť . Vela ludí mi povedalo že som pekné dievča s dobrou postavou ale asi každý pozná ten pocit ked sa na seba pozerá inak ako ho vidí okolie . Mrzí ma že to takto cítim pretože , máť sa rád je dôležité . Viem že to je strašne otrepaná téma a každý si tým už aspoň raz prechádzal ale neviem čo mám robiť

thruepen

a čo chceš študovat? chod študovat psychologiu, prejdeš obrovským sebavývinom a rapidne ti stupne sebavedomie,velmi by ti to pomohlo.by si pochopila čo prečo je prečo si táká od čoho to závisí a mala by si pocit istoty a zdraveho sebavedomia.

wfcn

zlý dojem NEEXISTUJE !!

vzdy vzbudzujes taky dojem, ak yTY chces.

ak sa u niekoho vzdbudi iny dojem.

jeho.jej chyba.. poslat do prdele,na Zemi kraca 7 miliard inych.

Mexy

Takže hlavný problém strojček. No, tak u nič neostáva, len počkať, až ti ho dajú dole. A budeš potom ešte krajšia a sebavedomie môže stúpať.
Ja som mala strojček jeden a pol roka, ako som už písala mala som krivé predné zuby, predkus ako hrom, bolo to nepekné, celé detstvo aj neskôr sa mi preto posmievali a šikanovali (veď vieš, decká), bola som z toho nešťastná, tiež mi to ubralo na sebavedomí

evka1212

dasenka52, som v tvojom veku mám akné a pred týždňom mi dali dole strojček. Mám najlepšiu priateľku ktorá má krásne zuby a a tvár ešte krajšiu... nič si z toho nerobím.. strojček mi dali dole .. ten pocit keď máš rovné zuby je na nezaplatenie.. na akné používam kvalitný make up a pravidelne čistím pleť.. a cítim sa super... a chlapcov nerieš.. tí prídu aj sami.. :)

dasenka52

Mexy ,,,áno predtým mi bolo fajn a neriešila som hlúposti . Ale ako mi ho dali , prestala som byť so sebou spokojná a potom som si začala všímať aj iné veci ktoré mi na sebe predtým nevadili . Takže usudzujem že on je hlavnou príčinou ale to zistím až vtedy ked mi ho dajú dole . Takže dúfam že sa to zlepší len to čakanie je strašné

Mexy

"No necítim sa so sebou dobre" - prečo? musíš poznať presnú príčinu. Ako mi je zjavné aj z ostatných tvojich tém - si študentka, staráš sa o seba, športuješ, máš rodiča ktorý sa o teba stará a má záujem, máš priateľov, máš pred sebou zrejme perspektívnu budúcnosť. Tak prečo? Ono nikto nie je so sebou úplne spokojný - ale záleží naozaj len na ňom, či dovolí, aby mu to zasahovalo do bežného života, aby ho to obmedzovalo. To som si uvedomila, že to nesmiem dovoliť, musím to pustiť z hlavy. Teba niečo drží, preto si taká nesvoja. Alebo inak-čo by si podľa seba musela mať na to, aby si sa cítila so sebou dobre?

dasenka52

0vecka ...no ja si myslím že to je hlavne všetko strojčekom .Z neho pramení celá tá nespokojnosť . Ked som ho nemala bola som ovela sebavedomejšia aj ked som zuby mala krivšie . Ale viem že som sa chalanom páčila . Len najhoršie na tom je to že ja to nemôžem ovplyvniť . Proste musím len čakať kedy ho dajú dole ale ja už nevládzem .

0vecka

to su blbosti ja poznam viacero min 3 holky ktore maju cez 27 ziadne prsia takisto strojcek tvar taku priemernu a maju vela kamaratiek a vzdy sa okolo nich motali chlapi. Vyzor sice pomoze ale ak nevyzeras fakt katastrofalne napr ze mas 100-kilovu prdel a ksicht ako z cernobylu tak je to problem len v tvojej hlave. Podla mna by si mohla navstivit psychologa ak si nevies pomoct sama ale ten vzhlad tomu mozno trosku prispel ale urcite nieje zdrojom tvojich problemov.

dasenka52

Mexy ...ale čo mám robiť ? Ja sa o seba starám . Vela športujem , jem zdravo , chodím pravidelne ku kozmetičke a kaderníčke . No necítim sa so sebou dobre . Možno sa to zlepší ked mi dajú dole strojček ale už dlho sa to ťahá a jeden zub sa mi nechce ustáliť v požadovanej polohe takže zubárka nevie kedy mi ho dá dole . Ja len neviem čo mám so sebou robiť :/ .