The secret skúsenosti, zážitky

Príspevok v téme: The secret skúsenosti, zážitky
radkovanikáá

ahojte. Ja som proste v nemom úžase s tích kníh. Mne veľmi pomohli keď som bola na tom veľmi zle. Som kresťanka a kniha the secret-zázrak v niektorých častiach znázorňuje MODLOSLUŽBU. Pretože tam písali : chodte si nájsť nie jaký kameň a každý večer si ho vezmite do ruky a s pomente si na to najkrajšie čo ste dneska zažili a povedzte tri krát ďakujem. Ja som namiesto kameňa vzala do ruky krížik a neďakovala som vesmíru ale bohu. Môj život sa zmenil aj keď ešte stále s chybami ale je lepší keď si uvedomím že každý deň je DAROM. Chcela som vedieť vaše skúsenosti ako vám táto kniha pomohla a tak. A prosím Vyhnite sa takým textom ako : je to blud s korím si slušne autori zarobili ĎAKUJEM :)

GoFruit

Tak ja ti napisem zážitok. Podla tychto knih ako Tajomstvo a Miluj svoj zivot som sa riadila par rokov a naozaj sa mi zlepsil zivot. Vsetko bolo super aj sebavedomie sa mi zvysilo. A potom zrazu jedneho dna prisiel strasny zazitok ktory urcite nemal prist. Ta udalost ano, ale vysnívala som si ju uplne inak. Potom nastalo velmi tazke obdobie a trvalo dobre dlho kym sa veci zlepsili a to uz som nic zo Secretu nerobila lebo som na tom bola tak zle ze som vobec nemala energiu ani len dakovat. Urcite ze dakovat treba aj mysliet pozitivne ale nestaci to. Mam precitanych vela knih od Hicksovcov ale neviem ci som to ja zle robila alebo to nefunguje.
A urcite ze tento new age nehlasi ze treba sediet so zalozenymi rukami a iba snivat. Prave naopak hovoria ze musis aj preto nieco robit aktivne.
A k psycholog: mne je jedno ci bol Osho bohaty. Nevedela som ze mystikom a gurum musi byt len chudobny clovek. Vedel si veci uzasne zariadit, bol velmi sikovny a hlasal uzasne veci. Nehral sa na boha ani nabozenstvo praveze nabadal k vlastnej inteligencii co prave nabozenstva nerobia. Keby sme vsetci zili podla toho ako hlasal tak by taki psychicky chori ludia ako su dnes ani neboli.

radkovanikáá

nie nie ja to tak nemyslím že všetko my padne do rúk.. :) neriešim to táto téma nieje nato aby ste mi hovorili čo si myslíte o the secret ale vaše zážitky ďakujem :)

LILIII

Tato kniha ta nauci len to ako stratit opatrnost . Ak si myslis ,ze sa ti nic nestane len preto ,ze si to ty vsugerujes je blbost

radkovanikáá

.. :) som rada že sa našla téma aj pre psychologov aspoň sa majú kde vyrečniť :) .. ja som si prečítala každé jedno slovko polku alebo viac som nerozumela pretože nepoznám Maom,Osha atď .. ja to neriešim som kresťan od vtedy ako som sa narodila a videla som veľa kníh v otcovej zbierke napr.moc nášho podvedomia,najvätší obchodník na svete,bohatý táta-chudý táta, a vám poviem lepšieho otca som si memohla želať je to veˇmi múdry,skromný a veľmi pracovitý človek vždy za všetko ďakoval bohu a teraz je z neho úžasný človek ktorý nás učí viere v Ježiša Krista ale tak nie ako farár ale ako úžasný psycholog .. dakujem za všetky príspevky ste super ľudia..

odpovedam

psycholog-a, a vies ty, ze tie rolls roycei mu boli darovane? Na to, ze si vraj studoval/a psychologiu, chyba ti nadhlad, hm? ;-) bohatych je vela, to nic nevravi o tom, ci ziju stastne, cnostne alebo naopak.

radkovanikaa, je na tebe, comu veris. Ak ti the secret pride napomocny, rob, ako myslis. Ja som len napisala svoj nazor a skusenost.

radkovanikáá

Tému som napísala aby ste porozprávali vaše zážitky. 4i sa vám zlepšil život a keď tam napíšem že som KRESŤANKA prosím nepíšte mi tu bludy ako maomam... Nepotrebujem vaše radi chcela som počuť príbehy dala by sa stoho napísať aj pekná kniha .. ALE ked tu rozprávate že the secret je sekta je to váš pojem. Oni nenútia človeka veriť v niečo iné oni učia človeka ďakovať za všetko čo príde pod ruky. To kážu aj náboženstvá som rada že ste prispeli ale už DOSŤ ! .. chcela som príjemnú tému a pripadá mi to tu ako hrba analitikov a mudrlantov..

psycholog-a

Neviem či tí, ktorí tu vynášate do neba Osha viete, že tento človek je nesmierne ješitný multimilionár. Hrá sa na svetového gurua, ktorým sa možno aj mohol stať, keby nebol prepadol mamone a vlastnému egu. Osho je ukážkový prípad človeka, ktorého porazilo vlastné ego. Jeho vyše dvadsať rolls royce-ov v garáži je len malou ukážkou jeho zlyhania.
Viac si vážim obyčajných ľudí, ktorí zvládli svoj život a nesnažia sa učiť žiť iných.

drspicl

bludy, potom aplikujte teoriu z knižky secret ked nečakane Vás život postaví pred nečakanu skušku života ako zareagujete, ked veci si nemožete vopred pripravit, ale nejak musite prežit,veci riešit.

_meno

som rad ze aj na Vas zarabam, prosim udrzujte sa nadalej v nevedomosti
necestujte, osvojujte si nazory druhych, nehladajte doveryhodne zdroje, vela sa rozpravajte, chodievajte sem castejsie, nemente sa prosim a hlavne sa v tom roky utvrdzujte !

Dakujem

odpovedam

_meno, ked zagooglis (okrem toho, ze je to dlho znamy fakt), tak uvidis, ze the secret je poplatny sekte new age. ten tvrdi, ze realitu si dokazeme sami utvorit len na zaklade svojich myslienok a ze ziadneho boha nepotrebujeme, preto nasa mysel je boh. Nebudem viac rozoberat, kto chce, vyhlada si viac.

K tej sugestibilite, je to moje vlastne pozorovanie a presvedcenie, pretoze presne takychto ludi stretavam. Ti, co potrebuju citat motivacne knihy tohto typu, su neuspesni, nepriebojni ludia, ktorym lahko nejaka kniha nahovori, ze ked sa naucia vsetci do jedneho carovnu formulku, ich zivot sa radikalne zmeni, zacnu byt stastni, neskutocne zbohatnu a budu uspesni. Ale nepoznam jedineho cloveka, ktoremu sa to po precitani podarilo. Ved to je uplny nonsens. Zbohatol akurat tak autor knihy :-)

Takze si stojim za nazorom, ze toto citaju sugestibilni a malo sebaisti ludia. To nech nikto nechape ako urazku ani ponizenie, iba konstatujem. Videla som the secret a prisiel mi tak prehnany a mimo zdraveho rozumu, ze som sa na tom iba zasmiala. nemam nic proti motivacnej literature, ale the secret podporuje pasivitu. Nic nerob, staci ti mysliet a pustat myslienky a tuzby do vesmiru. Nuz, neviem. Ludia, co si vsetko sami odmakali, maju skutocne vlastnymi rukami vybudovane stastie.

Niekto tu spominal Osha, toho citam rada. Paci sa mi jeho uvazovanie, ktore podporuje sebauctu cloveka. Samozrejme, pre niekojo su to bludy. Osobne siaham radsej po literature na zlepsenie komunikacnych a socialnych zrucnosti. Nie je nic lepsie do praxe. Ale uz som sa rozpisala. V skratke, motivacna literatura typu the secret nemotivuje k aktivite, prave naopak. Kto chce nieco vo svojom zivote zmenit, knihy na to nepotrebuje, ale vlastnu aktivitu.