Tehotenstvo po 40ke, skúsenosti

Príspevok v téme: Tehotenstvo po 40ke, skúsenosti
Emil

Ahojte mamičky, chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s tehotenstvom a rodičovstvom po 40ke. Manželka má 41 a ja 42, máme dvanásť ročnú dcéru a nakoľko sa jej nepodarilo do určitej doby otehotnieť aj za pomoci lekárov, tak sme túto kapitolu niekoľko rokov dozadu uzavreli a zmierili sa, že budeme mať iba jedno dieťa. Žijeme v šťastnom manželstve.
Prišiel deň D. Neuveriteľné, manželka ostala tehotná úplne prirodzene, samozrejme už neplánovane. Ja som z toho nesmierne nadšený aj dcéra. Lenže manželka ostala z toho v šoku a nevie sa s tym vyrovnať. Má veľké obavy, že je už stará, že toto sa malo stať päť rokov dozadu a nie teraz. Snažime sa ju s dcérou obveseľovať aby to nevidela čierno....nálady jej kolíšu, už sa sem tam aj teší, vzápätí zase myslí na to že už je na bábo stará..., že sa to nemusí narodiť v poriadku...
Aké mate skúsenosti vy štyridsiatničky?

Emil

Ďakujem za vaše príspevky, dnes sme boli po nakupoch v Ba, bol som milo prekvapený koľko starších párov s malými deťmi alebo s bruškom sme videli. Doteraz som si to nevšímal :)
Manželka je už dnes lepšie, oznámili sme to dnes na oslave celej rodine a všetci boli nadšení, to ju veľmi podporilo.

Kapsička*)

40-níci nie sú ani náhodou starí. A koľko je takých s deťmi? Kopa. Len žiaden stres. Ten určite neprospieva.

LILIII

Emil je obdivuhodne ,ze ziadas o radu preve ty .... ja ti radit nebudem ,lebo neviem co napisat no mna prijemne sokovalo ,ze prave muz zalozil tuto temu .
Je nadherne ako obcas muzi reaguju ,ked lubia :)
Vela stastia prajem

jedulka

nebojte se všechno bude OK :-)Že se jí mění takhle nálady?ALE VŽDYT JE V JINÉM STAVU:-)Musíte s ní vydržet:-)

magnolia26

Velmi Vám držím palce, hoci nie som styridsiatnicka,mám 37 rokov a tiež sa chystám este otehotniet, najlepsie by bolo keby som stihla do 40 este 2 deticky, doma máme tiež 13 rocnu slecnu,takže nemajte predsudky a obavy, vsetko dobre dopadne, a Vám obom dietatko uberie na rokoch a Vás zivot sa zmení od základu,vy pri babätku omladnete

Ratka

Ahoj Emil,
ja mám 45 rokov a krásneho zdravého 2-ročného synčeka. gratulujem k tehotenstvu. ja som ti tehotenstvo užila ako nikdy predtým (mám ešte dvoch starších synov 24r.17r.)nemala som žiadne problémy, všetko prebehlo v pohode. chlapci sa na bračeka veľmi tešili. materstvo si užívam, je to krásne, je to úplne iné ako keď som mala 2Or. vtedy som bola mladá, nervozna, nevedela som čo robiť atd.
želám tebe a tvojej manželke, aby ste to spolu krásne zvládli, narodí sa malé bábo, ktoré vám prinesie do života toľko radosti, že ju budete môcť rozdávať.