Je to málo?

Príspevok v téme: Je to málo?
broskyňaňa

Ahojte. Asi pred 4-mi mesiacmi som sa začala zdravo stravovať-prestala som jem pečivo, sladkosti (iba občas napr. vianočku, bábovku na raňajky) a pijem čistú vodu. Za toto obdobie som schudla 6,5 kg s čím som velmi spokojná. Inač mám 16 rokov, 165 cm a 53 kg. Ale teraz mám čoraz väčšie výčitky ked niečo zjem-napr. už aj ked si dám na obed cestoviny. A chcem sa vlastne spýtať že či je to málo, ked za deň prijmem okolo 700 kcal? raz som si to počítala na nete podla tabuliek a vyšlo mi tak do 700, v ten deň som mala:
R: jogurt Jogobella light
D: nebola som hladná
O: zapečený karfiol so zemiakmi
Ol: jablko
V: zel. šalát alebo cottage cheese
Mám obavy či to nieje príliš málo lebo som počula/čítala že človek by mal denne prijať najmenej 1200 kcal. Tak čo si o tom prosím myslíte? :)

winki

nerieš a jedz.....
ja osobne som zchudla 1 kg len vylúceným chleba ...teraz máme kupu domácich vlaskych a lieskových orechov a jech im na kvanta ani gram navyše.

broskyňaňa

Ahojte to som ja zakladatelka, ja sa chcem spýtať že či si možem dať arašidy nelúpané, lebo oni majú strašne vela Kcal že či to není až moc. A môžem si ich dať aj poobede či len doobeda? :)

MultiLevel

agartio, radis jej aby na ranajky nejedla nic, alebo len ovococie. To ako preco? To som este nikdy nepocula, nejest nic...
A nesuhlasim ani s dalsou vetou, ze cvicenie urobi viac nez strava...Mam to sama na sebe odskusane, ze dolezita je najma strava, az potom cvicenie

agartio2

A ak sa potrebujes dokrmit kaloricky, tak si daj bielu ryzu, s trochou strukovin a zeleninou. (popripade ryzove rezance) To je idealna vec na dokrmenie, ked potrebujes ciste kilojauly. Aj ked KJ su celkovo blbost, vobec o nicom to nevypoveda. Je lepsie to nepreratavat na KJ.

A z casu na cas si sprav ovocny den. Alebo aspon ovocny polden. nakup si velke mnozstvo ovocia a zjedz to.
Napriklad banany si nakup, jablka, pomaranc, alebo sezonne ovocie.
Takyto den si urob raz za tyzden, je vhodne si dat nejaku formu postu kazdy tyzden.

agartio2

A ak ti pri tom cviceni bude chybat energia, tak proste zjedz toho viac na obed, a na veceru si daj nieco kalorickejsie nez zeleninu.
Takisto, mliecne vyrobky nejedz 2x za den. Maximalne raz za den, a urcite nie kazdy den. Staci tak kazdy druhy den.

Radsej zvys mnozstvo zeleniny varenej. Nezabudaj k tomu zjest aj male mnozstvo surovej zeleniny, alebo idealne kvasenej (kyslu kapustu, pickles). A takisto jedz viac strukovin, tie si ale dokladne namacaj 24 hodin (sosovicu staci 12).

Z tych cestovin nemaj zas take vycitky. Kludne si ich dopraj 2x za tyzden. Nieje dobre sa ani tak tyrat. Skus si kupit kukuricne cestoviny, tie su velmi lahko stravitelne, a potom este z tvrdej psenice, take talianske.

agartio2

Ovsene vlocky preboha nejedz.

Ani nizkotucne mliecne vyrobky.

Ak ti mozem poradit, riad sa podla hladu, a ak mozes, zarad aj nejake cvicenie 3x do tyzdna. To cvicenie spravi viac, nez strava.

A na ranajky, ako spravne povedal jajejo nejedz bud nic, alebo ovocie. Nic ine. Ak niesi hladna rano, tak nejedz, ak pride hlad naprikladn a desiatu, tak si daj nejake ovocie.

Ked sa rozhodnes jest nejaky mliecny vyrobok, vzdy a zasadne plnotucny. Mliecny tuk je velmi dolezity, aby sa mliecny vyrobok stravil spravne, lebo obsahuje vitaminy rozpustne v tukoch.

Laura93

no mufiny by som ani ja nejedla, tam je kopec cukru

ked chces jest zdravo a zaroven viac kalorické nemusí to byt hned nieco nezdravé..skús napr. rôzne oriešky kešu, mandle,...alebo rôzne semienka slnečnicové, tekvicové, alebo sušené ovocie to je tiez velmi kalorické uz v malom mnozstve ale zároven zdravé

alebo ovsené vlocky, ryza natural,cestoviny, tie sú tiez dost kalorické a az tak ublízit by ti nemali, ked si dás rozumnú porciu

broskyňaňa

Velmi pekne dakujem všetkým za odpovede :)
Laura93 presne aj mne ludia hovoria že ako som schudla no z tých stehien ešte chcem schudnúť.
Len mne by ani tak nevadilo kebyže prijmem aspoň okolo tých 1200 kcal ale proste neviem čo mám jesť pretože ja nebývam hladná, to by som musela jesť jedine niečo kalorickejšie, ja neviem napr. namiesto jogurtu muffin? ale to je zasa vela sacharidov. Tak ja neviem čo mám na mojom zdravom stravovaní zmeniť. A fakt si nechcem dodrbať metabolizmus v takomto veku :/