Srdce mi prudko bije

Príspevok v téme: Srdce mi prudko bije
elusqa

Veľmi prudko mi bije srdce! Viem, že ma to začalo trápiť až keď som spadla z koňa. Myslela som si, že sa to po čase upokojí, ale už to trvá tretí mesiac a veľmi sa bojím! Mama bola so mnou u lekára, ale ten dokopy nič nepovedal. Normálne si človek srdce ani necíti,ale to moje by ste rozhodne cítili! Keď zadržím dych a pozriem sa na svoje tričko normálne si môžem merať tep srdca, pretože mi otriasa celé tričko!
Má niekto z vás podobné príznaky? Ako sa ste sa s tým naučili žiť? Alebo: Dá sa to nejako liečiť?

Mixáč

Nepoznám presne význam spojenia "prudko mi bije srdce". Myokard sa skôr kontrahuje. Ak má zvýšenú kontraktilitu, anxióznejší pacienti môžu cítiť dyskomfort na hrudi, búšenie v oblasti srdečnej, príp. v krčných tepnách alebo aj v brušných. Sú to viacmenej súbjektívne prejavy - odborne palpitácie. Môžu aj nemusia byť klinicky významné. To čo však väčšinou človek necíti a zanedbáva, sú práve tlakové špičky, prekročený systolický tlak. Logicky, ak sa myokard "prudko" stiahne, vytvorí v tepnách vyšší tlak, pretože, ho svojou obmedzenou pružnosťou a odporom krvného riečiska nedokážu tak rýchlo udržať na prípustnej hodnote. Hypertenzia má ale vždy malígny charakter.

lautida

Ist k lekarovi pytat vymenny listok ku kardiologovi,nech ti urobi ekg vysetri tlak urobi odber krvi.Pricin moze byt mnoho od stresu,vysoky tlak,stitna zlaza.

elusqa

Ja už sa ani moc nebojím :D adus (mi napísala) že aj ju to trápilo, ale, že začala piť vody s obsahom sodíka a aj soľ.
A druhá podmietka, (ktorú mi napísala) je či nie si v STRESE! :D