Kamoska pise, ze sa chce zabit

Príspevok v téme: Kamoska pise, ze sa chce zabit
vancca

kamaratka je na psychiatrii, odkial mi kazdy den pise, ze chce podpisat reverz a ist sa domov zabit. snazim sa ju podporovat, ale neviem uz sama, co robit. poradte, obzvlast ti, co mate skusenost s depkou a suicidalnymi sklonmi. som bezradna, nedokazem ju presvedcit o tom, ze to chce len cas a vhodnu liecbu. obzvlast, ked ona ma viacero problemov, depka je len vrchol ladovca.

dpk

V prvom rade skus pochopit, ze ty jej nijak nepomozes, lebo nemas ako. Pri tebe sa jej moze maximalne ulavit na chvilku, a to tym, ze svoj odpad bude supovat tebe....vid oboznamenia tebe, ze ide spravit to a to.

Netvrdim, ze to robi narocky, nemusi vobec praveze, verim ze to mozu byt uprimne vykriky bezmocnosti jej, teda hold iba nic ine zial nedokaze a pregrciava sa svojou situaciou. To ze obcas vyblve tie zvratky na teba, a ty sa tvaris ze ok zvladas a lutujes (okrem strachu o nu teda), nie je nijaka extra pomoc, bo jej sa ciastocne ulavi, ak vobec...tak na najblizsich 5 min..."bo v zaludku uz je zadelano na dalsiu a dalsiu varku a medzi tym samoska neznesitelne stavy nevolnosti". Sorry za mierne nechutne prirovnanie (kalkuloval som s tym, ze poznas co je to alkacska opica, ci iny dovod, kedy ma clovek budku v zachodovej mise).

A kedze tebe to moc pohody nepridava, akurat obrovsky kamen zodpovednosti, ktory teda tebe nepatri, je na case skusit sa trosku odosobnit. Sa to lahko radi, viem si predstavit, ale skus si uvedomit, ze ty naozaj robit nemozes nic. Nie, nie je to vyhovaranie sa a falosne ospravedlnovanie sa pred samou sebou. Je to holy fakt.

Ak je to moc vazne, skusil by som oslovit jej rodinu...su to oni, kto si toto musia odkrutit. Ak je pod tou spickou ladovca vazny problem s jej rodinou (ublizovanie a pod), alebo ziadnu poriadnu nema a si jednoducho jej najblizsi clovek tak mozno potom ten oznam lekarovi je na tebe.

Mas to tazke, ale nezabudaj, ze ty za to nemozes ani nic zasadne nezmozes. Hrat sa teraz na bonzovanie a nebonzovanie rodicom, dojtorom...nie je cas, a za chvilu ani energia.

Daniuska helou, co nove v Afrike? Kenu sledujes? ;).

phoe

Samovrahovi nepomôže, vôbec nijak. Ani tým že ju bude utesovat a presviedčať že to ma zmysel. Musí na to prist sama. Jediné ako jej pomôže je tým, že jej povie, nech sa pozbiera, prestane točiť o smrti, lebo ju ma rada a nemôže sa na ňu pozerať ako sa ničí.

daniuska

Zase sa chce niekto zabit...mna by to nebavilo riesit, tak nech sa zabije, ked si mysli, ze to takto bude lepsie.Ked uz ani psychiater nepomoze tak nech ide tam, kam ju srdce taha.

jedulka

luciano ... naprosto s tebou souhlasím.Nikdo jí nebude říkat od koho ty informace mají,obzvláště když je požádáš.Osobně bych změnila přístup k ní.Už ted jsi vydyndaná ze svých psychických sil a výsledek nulový.
Tak ji piš dokud je tam a pod dohledem:klidně tak už se zabij.Už toho mám dost to poslouchat.Jsi normální kráva sobecká ani nevidíš jak mě ždímáš z nervů.Prostě jí bombarduj ukážkami a zlobou.
Tohle je starý trik, starých psychiatrů, když jim přivezou pacienty na "šrot".Sama jsem to zažila,na vlastní kůži.Protože to jediné co máš v takovéhle situaci,když už tě všechno zlomí, je obranný mechanizmus na zlo.A to si piš, že to funguje.Mě tak zachránili.Neměl na mě zlost,ale nadával mi velmi sprostě a pořád byl jako na mě hodně naštvanej a vzteklej až jsem z bodu já už tady nebudu, přešla do stavu obrany.Jak jsem se chytla, viděla jsem v jeho očích plamínky ale dělala jsem , že nevidím a naštvávala jsem se čím dál víc.Pochopila jsem rychle,že musím za "ním",že je jediný kdo mi z toho vztahu pomůže.Léky co jsem dostala injekčně totiž vůbec nezabrali.

Čarodejka

Otázkou stále ostáva kto dá niekomu kto nemá dôvod ostať na tomto svete novú nádej? Kto mu dá nejaký dôvod pre ktorý by tu mal ten človek ostať?

Lekári a pobyt v ústave? Priatelia? Rodina? Kto by to mal byť a čo by malo byť tým dôvodom. Toto by si mala v prvom rade zistiť - kým ti ešte dôveruje.

Čo myslíš prečo píše tebe? Prečo nepíše priateľovi(ak má), rodine, iným kamarátom a prečo to nepovie lekárom?
Má strach z toho čo bude prirodzene nasledovať - odmietnutie a poníženie z tej opačnej strany. Oficiálne dôveruje len tebe tak si to nepokaz.

Nemôžeš urobiť v tomto okamihu nič okrem jedinej veci. Musíš pri nej stáť a urobiť všetko preto aby ona v tebe tú oporu cítila. Nikto jej nedá dôvod prečo tu má ostať ale ty sa môžeš pokúsiť aspoň zistiť čo to je.

Rodina, priatelia, láska jej ho rozhodne nedali a keďže píše z inštitúcie, ktorá by jej mala skôr pomáhať tak jej veľa toho nedali ani lekári.

luciano

Na jednej strane tým, že ti to napísala, tak ešte nie je rozhodnutá. Pravdepodobne len volá o pomoc. Obyčajne ľudia, ktorí samovraždu dopredu hlásia, nemajú v pláne ju vykonať, len volajú o pomoc. Ale ako jej ty môžeš pomôcť? Písať jej, aby to nerobila? Ano, to v každom prípade jej napíš. Ale ja by som to asi aj oznámil do nemocnice, kde leží. Pre istotu. Doktori jej určite nedajú zvieraciu kazajku, to sa dnes už nerobí. Ale zrejme zmenia stratégiu liečby, dajú nové účinnejšie lieky, ktoré jej pomôžu.

vancca

toho sa bojim n ajviac,ze ak kontaktujem lekarov, ona strati aj posledny oporny bod v dovere voci mne.no ja jej aktualne neviem dat zazemie,pomoc.zijem pol republiky od nej a sama mam toho dost.zalezi mi na nej,chcem,aby nasla zmysel,ale fakt miestami sama stracam energiu a hlavne neviem,ako ju nakopnut inak,ako len slovami,ked to vzdav

Čarodejka

,,kde by našla toho někoho,, - úprimne neviem ale ak ho nenájde tak sa bude celý život trápiť a je len otázkou času kedy sa zabije.

,,Kamarádka není zrádkyně, doktoři nejsou žádní fašouni,,

Nesúhlasím, pretože ak to tá kamarátka prezradí tak to ona ako zradu bude brať! Ostatné platí ako som napísala!

A s týmto súhlasím

,,ale systém je na nic.Pro tyhle lidi by měli mít asistované domovy s úplným svobodným systémem a zároveň naplněný celý den nějakým programem.Aby se tam našli.,,

jedulka

...zrada je velmi silné slovo,pro tuhle situaci.Souhlasím,že potřebuje pomocnou ruku.Ale doteďka jí nenašla a ted jako co? |Vyjde ven, má kamarádku a ta jí má jako uhlídat,když ani ta kamarádka a jejich kamarádství jí neodvede od myšlenky na sebevraždu?Napsala jsi hezky jak se to děvče asi cítí,ale už jsi nenapsala,kde by našla toho někoho a to hned jak vyjde z psychiatrie jí tak zaujme, že bude mít důvod žít.Ty sama osobně bys chtěla být u toho až si pořeže žíly nebo já nevím co a dívat se jak jí život utíká z těla?
Kamarádka není zrádkyně, doktoři nejsou žádní fašouni,ale systém je na nic.Pro tyhle lidi by měli mít asistované domovy s úplným svobodným systémem a zároveň naplněný celý den nějakým programem.Aby se tam našli.

Čarodejka

Kto vie ako premýšľa človek s depresiou a samovražednými sklonmi?

Predstavte si čo sa stane ak to niekto oznámi lekárom.

Kazajka, popruhy, zvýšené dávky oblbovákov, elektrošoky, samotka, obmedzenie práv. Uzavreté oddelenie a minimálna šanca na vyliečenie - len akési ,,neotravuj,, alebo je nám to jedno - my sme platení len aby si žila!

Čo sa stane ak sa to dozvie rodina?
Odcudzenie, hanba, výčitky, sebaobviňovenie až nenávisť.

Neschopnosť pomôcť a rezignácia...

Čo sa stane s takým človekom, ktorý je bezmocný, ktorý má strach? A ktorý navyše stráca aj tú pôdu pod nohami, ktorú mal???

A čo zrada kamarátky? Opäť len obviňovanie a strata poslednej nádeje.

Čo sa stane s niekým kto stratil nádej a chcú mu zobrať ešte aj to posledné čo mu ostalo - slobodu?

Nikto to nikdy nepochopí a ak ten človek trošku precitne tak urobí všetko preto aby takto už nikdy nemusel žiť - samovražda?Reverz? No jasné že áno a logické nie?

Človek čaká pomoc. Ale nedostane ju nikdy takouto formou!

Človek potrebuje nádej, lásku a potrebuje opäť nájsť dôvod prečo by to mal skúsiť.

Dajte človeku dôvod a on tu ostane aj keby celý svet prestal existovať.

A ona ho potrebuje! Nepotrebuje rodinu, ktorá ju nikdy nepochopí, doktorov, ktorí sú platení zato aby ju udržali na žive za každú cenu a ani zradu kamarátky!

Potrebuje človeka ktorý tu pre ňu bude!