Časté zápaly hor. a dol. dýchacích ciest

Príspevok v téme: Časté zápaly hor. a dol. dýchacích ciest
renatka1

Dobrý deň. Odmalička mávam dosť často zápaly či už dutín, priedušiek, dvakrát som prekonala zápal pľuc. Keď som mala tých 16 rokov a cítila som, že na mňa ide choroba tak som to nepreležala, skôr som sa snažila to "vychodiť" a vždy sa mi to zhoršilo a skončila som s teplotami a antibiotikami na lôžku aspoň 10 dní. Dnes som už našťastie rozumnejšia (si fandím) a už keď mám prvé príznaky, naordinujem si veľa teplého čaju (zázvorového/na priedušky), ležím v posteli, hrejem sa, nakvapkám si na vatu alpu a dám si to ako štuple do uší, nejdem radšej ani do práce či do školy. Teraz aktuálne som chorá v podstate už od utorka, keď sa to začalo prejavovať v dutinách, najskôr som len kýchala celý deň a štípalo ma v nose a ostala som doma, na druhý deň ma už bolelo mierne hrdlo, mala som žltý výtok z nosa, bolela ma hlava a vládala som len ležať, večer som mala problém dýchať, tak som do rána asi dýchala ústami. Začali teploty, dnes ráno o štvrtej som mala 38.2 a ledva som spala, srdce mi bilo strašne rýchlo, mám pocit, že mi to prechádza z dutín do priedušiek. Rodičia ma posielali k lekárovi, že už v utorok som mohla brať antibiotiká, ale nemôžem sa niekedy vyliečiť aj bez nich? Poraďte prosím nejaké prírodné preparáty, dajte mi rady ako sa dostanem imunitne do formy aby sa mi to neopakovalo tak často, a čo robiť keď znova budem cítiť že na mňa niečo lezie. Nechcem aby sa mi vždy z nejakej miernej nádchy vyvinul zápal priedušiek a bola som vyradená zo života na dva týždne. Ďakujem za všetky rady a prajem pekný deň :)

*Nancy*

renatka
Pokial mas infekciu sposobenu bakteriami, antibiotika musis brat, inak sa nevyliecis a prejde ti to do chronickeho stavu.
Caste zapaly dych. ciest moze sposobovat aj znecisteny vzduch v prostredi kde zijes alebo sa casto zdrziavas, fajcenie, casta konzumacia sladkych alebo slanych jedal, malo spanku.....pricin je vela.
Lekar/ka by ti mala urobit vyter z hrdla a vysetrenie z krvi tzv. CRP ci ide o infekciu sposobenu virusmi alebo bakteriami.

kafe

Pomôcť ti môže všeličo. Otužovanie, vynechať mlieko (zahlieňuje organizmus) zeleninové šaláty (cibuľa, cesnak, paprika...), citrónová šťava proti prekysleniu organizmu, oleje za studena lisované, veľa vlákniny a prečisťovať si organizmus zvnútra, GSE (grapefruit seed extrakt) a oreganový olej v kapsuliach (prírodné antibiotiká)... Skús si pozrieť na nete aj duchovné príčiny chorôb, možno sa v niečom trafili a ty potrebuješ, okrem stravy a imunity, zmeniť niečo vo svojom správaní/myslení.
Trochu sa poprehrabávaj aj tu na fóre, je tu mrte veľa informácií ako si udržiavať telo vo forme a starať sa o seba aby bol človek zdravý. Osobne si myslím, že organizmus si dokáže v mnohých prípadoch pomôcť sám, ak je udržiavaný v dobrej forme (to chce trochu vedomostí a snahy) a my ho môžme len tak doťuknúť, ak vieme čo, kedy potrebuje. Ale chvíľu to trvá (i roky), kým nájdeš to svoje. Ja som hľadala pre deculo čo s kašľom (astma), vyskúšala toho veľa, väčšinou jej nič nezaberalo a vďaka Bohu :) je to už fajn. Žiadne lieky od doktorky neužíva. Zato fungujeme na niečom inom. Tak veľa zdaru, nech nájdeš čo potrebuješ.

lautida

Skus celkovo posilnit imunitu vitaminy probiotika pobyt na cerstvom vzduchu sport to vsetko ti prospeje.Wobenzym brat dlhsiu dobu.

renatka1

Asi tejto téme neprikladáte veľký význam, ale prosím poraďte mi aspoň niekto ak ste mali časté zápaly, čo vám pomohlo.