Akútna bolesť klbov

Príspevok v téme: Akútna bolesť klbov
Vergil333

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť ako postupovať ďalej. Mama má problém s bedrovými kĺbmi, už od malička. No až teraz sa to dosť zhoršilo. Ledva chodí. Nezaberajú ani najsilnejšie tabletky voči bolesti. Bola na posúdení u obvodného a ten zhodnotil, že kvôli chorobe je schopná vykonávať pracovnú činnosť na 45%. Takže jej schválili polovičný invalidný dôchodok a to je 110€. Je objednaná na operáciu no jej dátum je neznámy (vraj ak si zaplatí, tak sa to dá posunúť). Čakacia doba je rok a viac. Po operácii môže dostať plný invalidný, no dovtedy musí pracovať, inak by naň vraj nemala právo. Tak teraz je znova na benzínke, kde musí stať 12 hodín. Doteraz tam robila 4 roky a teraz je na dohodu.
Ide o to, že nemyslím, že to do operácie vydrží. Myslím, že je akútny prípad, mala by dostať plný invalidný. Vstať a spraviť pár krokov jej robí veľké problémy a musí sa podopierať. Vedeli by ste mi poradiť kam zájsť, ako to riešiť?

RNG

Klby, najma problematicke treba mazat(CMO a avokado) aby sa menej vydierali a podporovat regeneraciu roznymi doplnkami na klby, ako zelatina, huspenina, glucosamine, chondroitine, hyaluronic acid, MSM atd, aby sa regenerovali.
Kto sa o seba nestara aktivne tomu sa klby vyderu do stavu, ze nepomoze nic ine, ako vymena za umele.

ni-ka

ja by som len dodala, ze po vymene bedrovych klbov je dost mozne,ze tvojej mamine zoberu aj ten ciastocny dochodok...
podla priloh socialnej poistovne o miere funkcnej poruchy je za obojstrannu totalnu endoprotezu len 25-30%...

Ivka 1

Tak ak nevydrží do operácie,bude PN a základe toho môže požiadať o prehodnotenie invalidného dôchodku. Inak presne ako píše kabel môže sa odvolať voči rozhodnutiu soc.poisťovne.
Na boľavé kĺby mám osvedčené riešenie a tým je kombinácia aloe gélu s prídavkom chondroitínu,chondrosulfátu,MSM ,vit.C a kyseliny hyalurónovej v tabl. Tam by som hľadala riešenie.