14 ročná a chudnutie?

Príspevok v téme: 14 ročná a chudnutie?
Beky0000

Ahojte :)
Môj problem spočíva v jednom postava , chudnutie , depresie .. A stale dookola :(
Vela krát som sa uz snažila schudnúť , ale vždy buď ma prestalo baviť cvičiť lebo som mala pocit ze naopak priberám,alebo som jednoducho nemala nato čas (viem su to len výhovorky).
Pri mojej výške 170. cm je 63 kg vela ;(( uvedomujem si to .. Bruško mam uplne ploche žiadne faldy, ale tie stehná ! Netuším co s nimi robit .. Neporadili by ste mi nejaké dobre cviky na môj vek ? :)

A druhý problem strava ;-/ Mozem si pri 14 rokoch dovoliť nejesť pečivo a podobne ? Ze iba zelenina a ovocie , bojim sa ze sa mi zastaví rast :( a to by som nechcela :)
Prosim Vas poraďte ci mozem tieto veci vylúčiť ,alebo čím ich mam nahradiť ;))

Dakujem pekne za každú radu :) !

za8icka

Moja kamaratka sa zriekla masa a mliecnych vyrobkov, ale nahradza to mnozstvom inych veci. To nie je len tak, ze clovek prestane jest urcite veci. Musi ich nahradit a mnohokrat je omnoho zlozitejsie nez neprestat jest maso alebo mliecne vyrobky

odpovedam

Ludia, co vynechali maso a mliecne, predpokladam, dalej konzumovali strukoviny, ryby, obilniny, olejnate semena ci orechy. Konzumaciou len ovocia a zeleniny oblicky zlyhaju a ani clovek nebude vediet ako. Mojim zdrojom je kamarat biochemik, ktory sa specializuje na potravinarstvo. Je predsa zname, ze ovocne kyseliny rozleptavaju zubnu sklovinu. Su to predsa KYSELINY. Mna by zase zaujimalo, ktori to su, ti storocni ;-).

SCSA

Takže z čisto zeleniny a ovocia sa už aj dnes umiera, kde ste to zobrali ? A ja som čítal, že ľudia ktorí sa zriekli mäsitej a mliečnej stravy sa dožívajú cez 100 rokov v plnom zdraví.

za8icka

Beky, hlavne prosim Ta neblbni s nejakymi dietami. Ja som v tvojom veku zacala prvy krat s dietami a shoudou okolnosti som mala taku istu vahu a vysku ako Ty. A to bola moja velka chyba pretoze ked raz sa dostanes do kolotoca roznych diet tak je len velmi tazko s tym prestat. A to naozaj za to nestoji:)

Ako je uz napisane nizsie, najdi si radsej nejaky zabavny sport. Korcule, bicykel, ak mas psika tak s nim dlhsie prechadzky alebo beh, nejake loptove hry, prihlas sa na tanec, bojove umenia hocico len aby si mala pravidelny pohyb. Pecivo mozes prestat jest ale potom ho musis aj niecim nahradit. Ale obcas mozes nejake celozrnne pecivo :)

Agnes998

Az tak zle na tom nie si ale chapem, ze ta to trapi. Ziadne drasticke diety nedrz, mohla by si si velmi uskodit. Ale pecivo kludne mozes vynechat, to nie je nic nenahraditelne, alebo mozes prejst z rozkov a bieleho chleba a peciva na celozrnne, to mozes kludne jest, je to zdrave. Obsahuje tiez vlakninu, co napomaha v chudnuti, pretoze pohana creva. Kupuj si ale tmavy chlieb co obsahuje aj nejake zrna. Uplne najlepsie urobis, ked si budes chlieb piect sama, to nemusis mat obavy ze tam budu nejake ecka alebo ze len na tmavo zafarbili bielu muku co oni radi robia, su na to specialne pekarne na chleba ale da sa to aj v normalnej rure, treba pozriet nejake recepty. Jedz vela surovej ale i varenej zeleniny, ovocie, vyhybaj sa ovocnym stavam z obchodu, vacsinou obsahuju pridany cukor a ked uz si chces nejaku kupit, vyber si taku, co obsahuje aj duzinu. Ale tiez to s nimi neprehanaj, lepsi je caj bez cukru alebo voda (napr. s citronom). Jedz tiez chude maso a ryby. Co sa tyka cvicenia, mozes robit prakticky hocico, chod na turistiku, na korcule, na bicykel, behat, vsetko je osozne.

Toska

Prosim ťa z čoho máš depresie?z vyšky a z váhy?nesranduj.Maš to ideálne.Keď budú ozajstne depresie a to nikto nikdy nevie čo mu život nadeli,až potom začneš chudnuť aj bez cvičenia.

odpovedam

Vobec nie su tucna, schudnut nepotrebujes. Sportuj, ale pre radost, nie s myslienkou, ze sa tyras, ze ta to nebavi a pod. Co sa tyka stravy, pecivo jest nemusis, ale konzumaciou len ovocia a zeleniny si koledujes o smrt - obsahuju silne kyseliny, vdaka ktorym ti zlyhaju oblicky. takze nevymyslaj. vyhybaj sa mastnym, tucnym a sladkym jedlam a hyb sa.