15 rokov - úzkosť

Príspevok v téme: 15 rokov - úzkosť
Andrej1515

Dobrý večer mám 15 rokov a práve zažívam dosť silný stav úzkosti (už asi 2 dni sa mi objavuje úzkosť 2-3 krát za den) .... povedal som to mame ale tá na to len povedala "hádam nechceš byť ako tvoj tatko" on totižto bral 3 roky xanax na úzkosť a jeho stavy z tejto choroby boli dosť zlé. Ani písať nedokážem už som asi 15 min písal tento text a pri tom ho 3 krát opravoval. K psychiatrovi nepôjdem nie som blázon.

Betliarka

A z coho mas uzkosti?Vyskusaj autogenny trening je jeden na youtube od ladislava chudika.Ked budes relaxovat pravidelne malo by sa ti polepsit mozno nie uplne ale aspon ciastocne ...No a psycholog urcite ten zisti z coho mas uzkosti preco ti vznikli a tak ....

zewa

A odkedy su ludia trpiaci uzkostou blazni? A kto je blazon? Ten, co ma depresiu? Ci kto? Kde vidis tu hranicu medzi blaznami a neblaznami?
K psychiatrovi sa dnes chodi s kadecim. Jeho jedinou pomocou bude predpisanie liekov. To je jeho praca. Ale uzkosti sa daju zvladnut aj v terapii. Pripadne docasne farmakologicky na stabilizovanie sa. A ten autogenny trening je skvela vec. Skus pogooglit, mozno ti to pomoze. Skus si zaobstarat CD Cesta k uvolneniu.

babaja

Najťažšie je to že nemáš podporu od svojej mami, a to je zlé. Určite chod ku psychológovi, NIE JE TO PSYCHIATER ten je na ťažké prípady, a to ty nie si. Ty len potrebuješ pomôcť so svojím problémom, povzbudiť keďže doma takú možnosť nemáš. 90% hercov a spevákov v sowbiznise má svojho psychológa, nie je to hanba. Dobrý psycholog dokaže vyriešiť problémy aj bez XAnaXu

ebi777

pocity úzkosti v puberte sa môžu vyskytovať,,, a možno sa k tomuto pubertálnemu nestabilnému emociálnemu stavu pripísala aj situácia v rodine...(otec na práškoch...)
skús navštíviť psychológa (nie psychiatra!) a porozprávať sa s ním, určite ti pomôže

Jarl Balgruf

Ahoj, pri úzkosti môže často pomôcť aj autogénny tréning (základy sa dajú ľahko naučiť, pokročilejšie techniky ti vysvetlia) alebo iné relaxačné techniky. Prípadne skús požiadať o radu psychológa. Držím palce.

haard

Ahoj, v prvom rade by som ti rada povedala, že pocit uzkosti môže byť aj pubertou a tvojim dospievaním, ak však sa zda, že je to vážnejšie, tak skús zavilat na linku detskej istoty, povedz im, že si prosíš radu.. na internete si vyhladaj ich číslo a je to anonymne, takže by som to skusila :-) za pokus nič nedáš
Dá sa ist aj psychologovi, ktory môže byt len tvoj 'kamarat', ale ak sa hanbyš tak skus tu linku detskej istoty :-)