Postupné nepočutie

Príspevok v téme: Postupné nepočutie
guxx

zdravím,
mám taký problém že som postupne takmer prestal počuť na lavé ucho, začalo to tak asi pre pol rokom že v úplnom tichu som počul len také jemné pulzujúce šumenie , a teraz už také stále šumenie a nepočujem cez to ostatné zvuky, včera som bol u ORL a na audiograme a on mi povedal že "Percepčná strata sluchu" no nechce sa mi to mu veriť, skôr sa mi zdá ako keby som tam niečo mal, niečo čo mi upcháva ucho a cez to nepočujem. Má niekto podobný problém, prípadne nejaké rady?

mate59

vizuálne posúdenie zvukovodu je otázka pár sekúnd.Audiometria spočíva len v tom, že ty z kabíny tlačídlom len zaznamenáš počuté zvuky jednotlivo na každé ucho a sestra vyhotoví graf.Tá je určite školená.Máš možnost si inde dať spravit a-metriu, stojí asi 15 eur.

guxx

aby sme boli v obraze, mne vôbec nerobí problém zmieriť sa zo situaciou, lenže fakt nie som spokojný s tým vyšetrením, do ucha pozeral tak maximálne sekundu a ten 50ročný audiometer a sestrička či doktorka ktorá ho ledva vedela ovládať... no neviem, myslíte že keď si pôjdem dať vyšetrenia spraviť do inej nemocnice nebudú tam problémy? budem musieť platiť?

mate59

určite ti do ucha pozeral,takže nič tam nemáš.Šumenie, pískanie /tinitus/ sa može zhoršovať.Strata sa dá eliminovať liekmi napr. Enelbin, Tanakan,Tebokan, niečo na rozšírenie najmenších ciev v uchu a tým prekrvenie sluch.nervu, čím sa % straty zníži.Užíva sa dlhodobo.