Nechcem brať antibiotiká!

Príspevok v téme: Nechcem brať antibiotiká!
januska123

dobrý deň,žiadam vás o radu! už piaty deň sa pasujem so stratou hlasu, s bolesťami hrdla a bolestivým vykašliavaním hlienu..u doktorky som bola hneď prvý deň no nedala mi na to nič, potom som prišla na druhý deň znova kvôli bolestiam pri vykašliavaní a dala mi antibiotiká na 6 dní (2tablety denne). Nemám rada lieky, a pri slove antibiotiká sa mi prevracia žalúdok..neviete mi poradiť, čím by som si ich mohla nahradiť? včera som si dala len polku ráno a polku večer a dnes polku ráno, je mi už lepšie, no najradšej by som to už vysadila úplne..mám z toho divnú chuť v ústach, nič mi nechutí, pobolieva ma žalúdok, a som v strašnom strese keď si pomyslím na to že si to musím ísť dať zase..
pijem litre čaju,papám cesnak,cibulu, grepy pomaranče jabĺčká..
ak máte nejaké dobré rady napíšte, budem si to vážiť, ďakujem ! :)

Cukrikova

a este jedna vec, ale to neber ako odporucanie, skor len taka "vsuvka" pre zabavu :) Ked som raz stratila hlas, zhodou okolnosti som v ten den sla ku kamaratom, ktori maju radi "zelene rastlinky". Nikdy som to pred tym neskusala a uz zrejme ani nikdy skusat nebudem znova, ale vtedy mi odporucili skusit z tohto "lieciveho" zazraku. Na druhy den som krasne rozpravala, hlas sa mi vratil :) A to mi nepomahali na to ziadne lieky ;)

odpovedam

Na imunitu je perfektne colostrum, uzivam ho dlhodobo a vyrazne sa mi zvysila imunita. Samozrejme uzivam este kvalitne tepluvzdorne entericky uzavrete probiotika a mikrovlakninu. To treba robit aj mimo choroby. Pretoze imunita je potrebna predovsetkym ako prevencia proti chorobam.

Cukrikova

ja som antibiotika nebrala uz dobre tri roky. A to len vdaka tomu, ze pravidelne jedavam cesnak, ak ti vadi nepekna vona z neho, tak si ho pokrajaj na malinke kusky a tie zapi vodou. Cize ho nepozujes a teda nebudes po nom pachnut. Prvy raz si ho nedaj vela, drazdi zaludok...Treba si nazbierat sipky kym su tvrde a z nich si robit caj. Dalej uzivam zinok a pri akomkolvek prejave nadchy, ci chripky pokial je to mozne zaleziem do postele, vypotim sa a nic nejem. Dam si prosto dietu. Plus cesnak, sipkovy caj s medom, citron. Ked budes pravidelne posilnovat imunitu, nemas sancu ochoriet. Aspon moja skusenost

odpovedam

ja si nemyslim, ze tu niekto niekoho osocuje. A zase, preco sa hned urazat :-) Ved sme len napisali, ako to je.

llek

Vacsina ludi ti uz odpovedala. Ked antibiotika tak v spravnej davke a plnej dlzke, to co si urobila ty je to najhorsie co si mohla urobit v polovicnej davke a chces to predcasne ukoncit - riskujes, ze tam zostali take polocitlive bakterie, vysadis antibiotika a budes na tom horsie ako pred tym. Jednym z dovodv narastania rezsitencia bakterii na ATB je presne to co si urobila. Ak si nechcela ATB, tak dalsia spravna otazka- naco si isla k lekarke? S tymto sa stretavam dost casto, ludia nevedia co chcu, alebo nedokazu byt dosledni vo svojich postojoch.

odpovedam

kabel, ano. Malokto je ochotny pre svoje zdravie naozaj nieco spravit. Tabletky su preto pre mnoho ludi pohodlne. Lenze chorobam sa takymto stylom nevyhnu. ja som tiez zmenila radikalne zivotny styl, aj ked sportujem od malicka. A neda sa to porovnat, ako sa ovela lepsie citim. Rozhodne stoji za to posilnovat imunitu cely zivot, nielen v case choroby ci po nej.

kabel

pri odporucani zdravej stravy a fyzickej aktivity pacienti vzdy vytiahnu ako argument dedicnost a ze priberaju aj z vody :-DDD

Kate95

Kabel, to verím. Na druhej strane ja osobne by som to ocenila. Ok, ja dostanem nález, zoberiem knižky, občas internet a zistím si čo potrebujem (a pravdaže čítam príbalové letáky). Ale ušetrili by mi čas :-)

Mohli by písať manuál :D

odpovedam

Ked ma lekar plnu ordinaciu ludi a pracovny cas cca 4-8 hodin, pricom kazdemu chce nejako pomoct, bohuzial nie je na to privelky priestor. Kto chce, vies si najst informacie o chorobe, pripadne na to mame usta, aby sme sa pytali. Co mam priatelov lekarov, tak z vlastnej skusenosti vravia, ze pacienti naozaj casto nepocuvaju. Hlavne, ked im odporucia fyzicku aktivitu a zdrave stravovanie. No kolki si to vezmu k srdcu?