Nezvladnem to

Príspevok v téme: Nezvladnem to
martiness

Ahojte pisem takto po prvy krat lebo uz to nezvladam a neviem co mam robyt .ocenil by som keby ste mi aspon niekto poradili .no tak zacnem spravil som v zivote vela chym as moc a stale si ludia kamarati znami mysleli ze som dobry clovek aj rodina a ja som sa len pretvaroval a som na dne.stalo sa toho v zivote vela roschodi intrigi hadky...ale to najhorsie co sa mohlo stat je klamstvo as teras som to pochopil ake to moze mat nasledky straty skvelych ludi a strasnnu bolest v srdci a vela myslienok ako to vratit spet .no ale uz sa to neda .kamarata som poznal 7 rokou pomohol mi strasne vela dokonca riskoval vlastne ubytovanie odisiel od rodiny len koli mne aby mi pohol kazdemu vravel ze mi veri a ja som ho oklamal .co vsetko koli mne obetoval a ja som sa zachoval ako uplny zradca...dokonca som koli tomuto prisiel o priatelku ktoru som nadovsetko miloval aj ked boli dni ked to vyzerao biedne som na dne a strasne ma to mrzi co som spravil a sposobil skvelym ludom beviem co mam robyt rozmislam stale nad vsetkym sekundy minuty dni ubiehaju tieto dni strasne pomali neda sa mi spavat len stale rozmislam ospravedlnenie prijali aspin si myslim ale ta bolest sco som spravil je hrozna ja uz nevladzem kevy som mohol cas vratit spet vsetko by som spravil inak a vydet ich stastnych to by bolo na nezaplatenie . Najhorsie je ze milujem moju lasku ale koli tomuto som musel odyst a neviem ako dalej len rozmislam co robyt ale mislienka co sa stalo ma ubija prosim poradte mi niekto a prepacte mi za chyby v pravopise... prosim vas o pomoc... dakujem spozdravom martiness

dokážeš to

martiness, hlavu hore. Ľútosť je prvý krok k zmene. Dobre, že si sa ospravedlnil. Nech to, čo si spravil ťa nedeprimuje natoľko, aby si rezignoval. Porozmýšľaj, ako by si mohol tým, ktorým si ublížil, poskytnúť nejaké odškodnenie, satisfakciu. Pravdaže, musíš rátať aj s možnosťou, že ťa odmietnu. Ale pokúsiť sa môžeš. Možno najjednoduchšie by bolo odčiniť finančnú újmu, pravidelne hoci len v malých splátkach. Horšie to asi bude so zranením na duši. Stratená dôvera sa získava ťažko. Možno sa už s tebou nebudú chcieť stýkať. V tom prípade môžeš svoje zlé skutky odčiniť dobrými skutkami voči iným ľuďom, nie voči tým, ktorým si ublížil.

Zradil si kamaráta? Tak Ty buď pre niekoho takým kamarátom, ktorý nezradí, ktorý bude skutočnou oporou. Nechal si niekoho v núdzi? Pomôž niekomu, kto sa bude nachádzať v tiesni. Mlčal si, keď si mal hovoriť? Ak sa bude na niekom v tvojej prítomnosti páchať krivda, nemlč a zastaň sa ho. Atď, atď. Je veľa dobra, ktoré môžeš aj napriek svojej minulosti ešte urobiť. Len sa snaž poučiť z minulosti a naozaj sa zmeniť.

Laxius

Ja neviem, ale taketo prazdne mlatenie slamy ako mi je luto vsetkeho, aku bolest som sposobil, bez jedneho jedineho faktu a konkretneho olutovania mi pride ako prazdny alibizmus, ako dalsia pretvarka. Teraz urcite pise tym co ich sklamal, ze ja som bol aj na internete, na fore, hladal som pomoc, ako veci vyriesit... proste ciste divadlo. Na Tvojom mieste by som sa obratil na psychologa. A myslim to naozaj v dobrom, bez ironie tentokrat.

guxx

začať by si mohol s tým že ich budeš kontaktovať a povedať všetko čo máš na srdci, hlavne byť úprimný. Ak to nejde, tak ti ostáva možnosť nájsť si novú spoločnosť, nových priateľov ... ale hlavne ... hlavne sa musíš zmeniť človeče, neviem čo si urobil ale muselo to byť strašné