Co sa so mnou stalo?

Príspevok v téme: Co sa so mnou stalo?
extaza666

Od malicka som byvala vesele dievca, uplny extrovert, sangvink. Bavilo ma vela veci, venovala som sa kresleniu, tancovaniu, cvicila som, rada som varila aj pomahala mamine. V skole som bola radena vzdy do skupinky tych inteligentych ziakov. Mala som vela kamaratov a ludia ma mali celkom radi. Bola som proste stastna aj ked to nebolo zas uplne idealne.

Avsak potom prisla deviata trieda a ja som sa svet zacala pozerat nejak inak. Zacala som viac pozorovat inych ludi a riesit ich a co si oni myslia, namiesto seba. Prestala som sa ucit, prestali ma bavit veci co ma bavili a a bolo mi coraz viac vsetko jedno. Ako keby som prestavala niest zodpovednost za vlastny zivot. Coraz viac som videla svet ciernejsie a ciernejsie, uzatvarala som sa do seba stale viac a stavala som sa introvertom.

Teraz som druhacka na strednej skole, moje znamky su priemer-podpriemer. Mam vela povrchnych znamosti ale len jednu kamaratku s ktorou sa pozname uz od skolky. Nemam skutocnych kamaratov a ludia hovoria ze je so mnou nuda, ze som taka nemasta- neslana. Ja viem preco, lebo sa nedokazem otvorit a neviem byt sama sebou. Kde uslo moje skutocne stratene JA? :(

Moje dni teraz vizeraju asi takto: pridem zo skoly a som cely den za pc, a cez vikendy som doma alebo obcas idem na diskoteku ale tie ma uz nebavia tiez...

Ale dnes som si povedala STOP ! Dam stop tomuto zivotu, ja chcem byt uz STASTNA a robit to co chcem a necitit taku tu neviditelnu barieru, ktora mi brani vo vsetkom..

Klucova je vsak otazka, CO SO SEBOU ROBIT ? Ako mam zmenit pristup a odvyknut si od tej prisernej lenivosti a toho "je mi jedno" pristupu ? Chcem mat vlastnu silnu osobnost !

sedivacik

Ahoj extáza:D,pekne si to opísala...poznám to.V druháku na strednej som na tom bola tak nejak.Už je to úplne inak,ale pravdu povediac som veľmi vdačná za to obdobie.Mám taký pocit,že ludia ktorí v živote spoznajú túto "černotu" a neschopnosť byť samými sebou,vidia oveľa viac pravdy a sú potom oveľa lepšie schopní pochopiť iných zablokovaných a pomôcť im.Nevravím že je to dobre takto trpieť,ale je to pravdivejšie.Konkrétne riešenie bohužiaľ nemám(nebudem ti hovoriť prihlás sa na aerobik:),ale mne pomohlo ked som si uvedomila,že tá bariéra je tu len preto,lebo ma ľudia presvedčili,že mám byť nejaká(veselá,uvoľnená,aktívna..).Potom som si povedala,že sakra ja som introvert a momentálne nie som šťastná a nič sa mi nechce.Prečo by to malo byť inak?Pocítila som slobodu,prestala som sa zaoberať tým či ma niekto odsudzuje a odpustila som si to aká som.Ale tá sloboda prichádza vtedy,ked si človek pestuje lásku k ludom bez ohladu na to či to vidia a či mu ju vracajú.Proste,treba si nechať čas na prekonanie takého obdobia a prežiť si ho až do dna a uvedomiť si,že za to nemôžeš.Skoro všetci kvalitní,citliví a teraz šťastní ľudia ktorých poznám,sú takí aj vdaka týmto pocitom v minulosti.p.s.-osobne mi strašne pomohlo písanie divných poviedok,literatúra a príroda.