Aky mate mesacny rozpocet na jedlo?

phoe

Na obed miniem cca 3.50, vedela by som aj menej lebo ho celý nezjem, ranajkujem doma, ten jeden chlieb s čímsi môže stat .50c, desiata povedzme jogurt ďalších 50 c, a na večeru tiež len nejaký chlieb, syr zelenina, atď. Mne to stačí, sem tam nejaký keks. A káva. Ovocie. Niektorí ľudia ked idú von tak musia minúť peniaze na jedlo, pitie, kávu, lebo ísť von pre nich znamena nákupy a potom sa najesť v restike. Nevadí mi jedlo z dobrej restiky, ale ako denne sa tam stravovať? V cene máš zaplatené nielen to jedlo ale aj jeho prípravu, obsluhu, prenájom , skladovanie, prepravu, a to ani nevidím akú tam majú hygienu a ešte musím čakať kým to spravia. Doma si spravím čo chcem a desaťkrát lacnejšie.

ebi777

ach pre mňa zaťaženie mozgu uberie viacej energie ako ten nákup a varenie :D

teda hlúposť, ja som tak mozgovo KO po príchode z práce, že ja vôbec nevarím ani nič nerobím, čiže ani ten excel nehrozí :D

berry.haute

Ja si zapisujem vsetky mesacne vydavky, mam z toho aj graf v Exceli :D A na jedlo mesacne dam cca 250 € pre jednu osobu. Obedujem v roznych jedalnach alebo v restauraciach, ale nie drahych. Dalo by sa usetrit, keby si varim doma, ale ozaj na to nemam cas a ani sa mi nechce, ked pridem vecer z roboty.

MultiLevel

Nechce sa mi takto narychlo pocitat, ale nakupy velke robim raz za tyzden. Uz dlhsie nezijeme na SR, hoci ceny tu mame viac menej rovnake, mozno trosku vyssie. Snazim sa nekupovat zbytocnosti a k tomu postupne privadzam aj moju maminku, ked som doma na dlhsi cas :D Uz davno nekupuje rozne napolitanky, cipsy, sladene vody, jogurty s obsahom modifikovaneho skrobu, kadejake pamlsky, ktore clovek vecer vyzobava....Radsej kvalitnu horku cokoladu, susime si doma ovocie v susicke, takze ak pride chut na sladke, vzdy je doma nieco susene. Ked som este zila na SR, tiez mi samej bohate stacilo tych 5-10 eur na den.

ebi777

lacný sajrajt si nekupujem ani ja!!! kupujem si kvalitné výrobky a keď prídem k našim tak si nakúpim výrobky od domácich a mi bohato stačia tých 5-10eur (ak sa moje výdavky rozpočítajú na 1 deň), prakticky na raňajky a večeru jem iba ovocie čerstvé alebo si odšťavujem ovocie...,,
obed mám v práci, a tam sa snažím vyberať to najmenšie zlo ;)