Trasenie rúk mi ničí život

Príspevok v téme: Trasenie rúk mi ničí život
Adelle45

Ahojte...mám problém, ktorý obmedzuje môj život a neviem si s ním rady...Ide o to, že sa mi trasievajú ruky pri určitých ľudoch a v určitých situáciách...Hlavne vtedy, ked sa niekto pozerá na mna alebo na moje ruky...Strasne sa za to hanbím, ale nedokážem to ovládať...Sú to uplne bežné životné situácie,a ja fakt nechápem prečo sa mi to deje...Napr. dnes som bola v optike si dať opraviť okuliare a ked som si ich davala na hlavu šialene sa mi triasli ruky...no fakt som sa hanbila za to...Obmedzuje ma to vo všetkých oblastiach života, napr. nemôžem ísť ani s niekým na rande na kávu :-( Je mi z toho fakt smutno...

uzneviem

Uz som to tu raz niekde pisal, ale mne na taketo veci pomaha niacin.
Viem o com pises..akoby ti zdreveneli ruky a nedokazes s tym nic, iba sa trasu, co? Mal som to tiez, ale prestal som zivot brat tak vazne. Asi to je socialna fobia.

saaara

jaaaaj, toto prezivam aj ja.... trosku som na tom lepsie, nejak sa mi to s vekom zlepsilo, ale aj tak to mam...v urcitych situaciach, kava, lyzica atd.... ked som isla na rande, tak som to riesila tak, ze som si pytala k napoju slamku :) a nikto si nic nevsimol.. tiez si myslim, ze je tam mozno trosku smrncnuta ta socialna fobia..

mzgvp

Ja som mal takýto problém,keď som mal jesť s lyžicou a niekto ma pritom mohol vidieť,tak som si pripadal ako notorický alkoholik,ktorý ma delírium... prestalo to keď som prestal jesť s lyžicou :D

zewa

Keďže sa ti netrasú stále, ale len v niektorých situáciách bude to psychický problém. Pravdepodobne prežívaš úzkosti, možno trošku sociálnej fóbie k tomu. Skús hľadať niečo pre vlastný sebarozvoj. A tiež ti odporúčam psychoterapeuta. Odniekiaľ tvoja neistota pramení. Držím palce :)