Chcem schudnut

Príspevok v téme: Chcem schudnut
Yvetka1992

Dobry den
chcela by som radu pretoze som uz zufala mam 21 rokov 168 cm a 84 kg
od malicka som bola baculata ale strasne som pribrala prosim poradte ako mam schudnut skusala som uz diety nepomohlo skusala som cvicit vydrzala som asi mesiac schudla som 5 kg a potom som zas pribrala citim sa odporne nevladzem uz :/

Amily

Ahoj :-) Ja som za mesiac schudla 11kg.A to takto.Hneď na začiatku som vylučila všetko NEZDRAVE JEDLO(sladke,slane,vypražane veci ..atď) ..Raňajky som nejedla,desiata ovocie alebo zelenina,Obed-to čo je vo škole ale polovicu z toho a na večeru hemendex alebo praženicu bez chleba ..Obmedzovala som aj cestoviny,bravčove mäso,pečivo .Nejedla som po 17:00 hod.A 2xtyždene fitko na hodinku a pol ..:-)

Yvetka1992

skajka - razny chleb kupujem jeden krajec si dam niekedy ho ani cely nezjem lebo nestiham
ebi777 este pred tym ako som zacala chudnut jedla som cokoladu, horalky a take.. ale teraz uz nie dam si ovocie pomaranc , jablko , banan tazko odolam ale musim

pocula som aj take ze nie je zdrave vynechat uplne cukor neviem ci je to pravda ale v tom ovoci je dost cukru ...

wwwww

Ja.
Pecivo,chlieb - jedine z raznej muky, nie psenicnej,daj si na to pozor
Polievky- vyvar ( ostatne v min. Mnozstve, bez zahustovania mukou, takisto aj omacky bez muky)
Maso- nie vysmazane,ale grilovane,varene na vode.
Prilohy, ovocie- sacharidy max. Do 15:00
Olej- olivovy
Sol,biely cukor- skoro vobec
Cipsy,krekry,fast food a pod.- vobec
Cokolada- v malom mnozstve,skor horka
Sladke malinovky-nikdy
Cotage syr
Jogurt biely,nesladeny
Zelenina- kedykolvek
Jedlo 5 krat denne
Vela vody, nesladene caje,neochutene mineralky
Cvicenie : 3-4 krat tyzdenne,tury,plavanie

skajka

na raňajky papáš aký chlieb? záleží na tom či biele pečivo alebo celozrnné.

ZA 1 MESIAC SOM JA TAKÝMTO ŠTÝLOM SCHUDLA 8kg:

skús si na raňajky dať napr. menší celozrnný okrúžok chleba, namiesto masla pár kvapiek olivového oleja a namiesto salámy k tomu nejakú zeleninku. ak si robíš omeletu, nesoľ ju (prípadne štipku morskej soli) a bez oleja (na teflónovej panvici sa dá aj bez).

desiata - jablko / grep - spaľuje tuky / pomaranč, posnaž sa to vydržať bez pečiva (keďže by sa malo jesť každé 3 hodiny, jablko ťa zasýti do obeda).

obedík - ja papám napr. špenát + 2ks vajíčko (samozrejme bez soli) / tofu syr so zeleninou / varená zeleninka postrúhaná syrom (syr Kleopatra - má len 13% tuku) / kuracie kúsky varené vo vode so zeleninkou / nejaká diétna polievka napr. pórová

olovrant - pohár mlieka / biely jogurt

večera - niečo ľahké, cottage cheese / nízkotučný tvaroh / zeleninka (okrem paradajky, tá obsahuje cukor)

takto a stravujem ja, na raňajky si doprajem niekedy niečo sladké, v iné časti dňa nie, pretože ak si dáš sladké ráno (samozrejme nehovorím o nejakej čokoládovej bombe ale napr. domácu musli tyčinku prípadne horkú čokoládu 85%, kde je cukor nahradený prírodným stéviovým sladidlom) tak ho počas dňa spáliš, no večer / poobede už nie. na cvičenie bohužiaľ nemám čas, no niekedy si idem zabehať resp. keď je na to vhodné počasie a mne vyjde voľný čas.
*a samozrejme nepiť ŽIADNY alkohol*
držím palečky.:)

ebi777

a keksíky, krekery, také drobnosti medzi chodmi neverím, že si nedávaš?

a koľko krajcov chleba zješ napr. na raňajky?

Yvetka1992

NA RANAJKY JEM CHLIEB S MASLOM SALAMA NIEKEDY OMELETA , DESIATA TO ISTE 2 MALE CHLEBIKY + OVOCIE JABLKO ALEBO POMARANC , OBED POLIEVKA A DRUHE JEDLO MäSO +RYZA ALEBO ZEMIAKY
JE PRAVDA ZE MAM RADA VYPRAZANE A SLANINKY A TAKE ALE UZ S TYM PRESTANEM DNES SOM ZACALA AJ CVICIT VYDRZALA SOM POL HODINY NIC MOC ALE AJ TO JE DACO PIJEM CAJ NA CHUDNUTIE + SPALOVAC TUKOV , PIJEM LEN CISTU VODU COLU NEZNASAM A VSETKY TIE SLADKE VODY

Fleur-de-lis

ak si maškrtník, prvé čo sprav, nájdi si náhradu za sladkosti a slané. Rob si ovocné šaláty, alebo si peč doma zdravšiu verziu keksíkov (menej cukru, alebo ho nahradiť stéviou, viac špaldovej než pšeničnej múky), jedz radšej sušené ovocie, orechy, semienka, nakrájanú mrkvu alebo kaleráb... Je to vždy lepšia voľba ako chipsy či sladkosti z obchodu.

Vzdelávaj sa trochu o jedle. Na nete nájdeš kopu stránok, ktoré popisujú, čo robí jedlo s naším organizmom. Keď som si ja čítala o cukre, hneď ma naň prešla chuť ;)

Samozrejme pohyb. To by ti šlo ľahšie keby si si našla parťáka. Bicykel, kolieskové korčule, tenis, zumba, rýchla chôdza... Všetko je lepšie ako sedieť na gauči ;)

A hlavne večer sa snaž jesť niečo ľahké a pi veľa vody. Žiadne limonády, džúsy tiež nie veľa. Najlepšia je čistá voda (s citrónom alebo uhorkou ak nemáš rada čistú). Netreba piť len minerálku. Tá by mala byť skôr ako doplnok.

Samozrejme ti k tomu treba disciplínu a motiváciu.
Motiváciu by ti mohli dodať informácie, teda ak si spravíš obraz o zdravom životnom štýle.

Ja osobne nie som typ, ktorý sa dokáže všetkého vzdať a prejsť na úplne zdravú životosprávu. Ale snažím sa vyhýbať sladkému a slanému, salámam a podobne, syry tiež obmedzene. Radšej zeleninu. Večer sa neprejedať a dostatočne piť. A nepravidelne šport. Nemám teraz parťáka a samú ma to veľmi nebaví. Mne až tak nejde o váhu, ale o zdravie. A váha je samozrejme príjemným bonusom :)