Nas pes zavyja

Príspevok v téme: Nas pes zavyja
TinaM

Dobry den Vam prajem,
a je to tu. Mame doma rocneho jazvecika, pred dvoma tyzdnami som nastupila do prace, priatel pracuje samozrejme tiez. A zistili sme (od susedov), ze nas pes cez den zavyja (a ze je dost vyrtvaly). Ocakavala som, ze by mohli byt nejake problemy (napr. zniceny nabytok alebo ocikany byt), pretoze cely rok, ako ho mame, bol zvyknuty, ze je niekto doma (samozrejme, na par hodin denne som chodila prec-do skoly, na nakup a pod) ale boli to max 4-hodinove vyjazdy (neviem, ci zavyjal aj vtedy). Moja otazka teda znie, co mame robit? Ked prideme z prace venujeme sa mu, vecer chodime na 1,5 hodiny von sa vyblaznit aj s inymi psami, inak ho vencime 4x denne...som zufala, nerada by som terorizovala susedov a trapila psa. Mate nejake napady, co s tym?

MIA NOVA

odkaz pre TinaM: ako dopadla "bezemocna" metoda? funguje to? mame problem so susedovie psom, tak kazda rada dobra ...

Prezyvka55

Som proti tomu aby boli psy zavrete vo volierach alebo priviazane na ratezi. Co mame dom na slovensku tak pes ma pre seba oploteny 10arovy pozemok s pristreskom, stromami, jazierkom....

V kazdom pripade pes zavyjat v byte nesmie ci uz sa ma dobre alebo zle, je to okrem toho ze sa trapi pes postihnutelne aj zakonom, nakolko ludia maju aj nocne a chcu si cez den pospat alebo maju male deti a dovolim si tvrdit ze pocuvat dennode zavyjanie psa je aj zdraviu skodlive takisto ako kazdy hluk kt. dlhodobo posobi na cloveka.

Nie. Najjednoduchsie riesenie je nechat doma zapnuty pc s webkamerou a nahravat to. Ci uz lokalne na disk a neskor si pozries zrychleny zaznam alebo potom cez nejaky komunikator napriklad skype. Vytvoris si 2 konta z jedneho zavolas na druhe. Z domu do prace a mozes to sledovat a pocuvat online. Ak ti to zamestnavatel dovoli.

TinaM

Ja si zase myslim, ze ak sa majitel o psa dostatocne stara, venuje sa mu a neleni sa mu chodit na dlhe prechadzky, tak sa moze mat pes zijuci v byte ovela lepsie, ako nejaky dunco, co je cely zivot zavrety niekde na dvore (idealne na retazy). Ale to je o postoji, kazdy ma iny nazor.
Kazdopadne dakujem.
Ale ako na tu web kameru? Ako si mam zabezpecit, ze mi bude napr do prace na pc, alebo na mobil stale prenasat obraz? je na to nejaky program?

Prezyvka55

Psy ani ina zver do bytu nepatria, ale inak je dobre ze to chces riesit nakolko ak nadalej bude pes zavyjat moze to mat dohru az na sudoch.
Drzim palce.

TinaM

Dakujem vam vsetkym za reakcie. Rozpravala som sa so znamym-veterinarom. Poradil nam "bezemocnu terapiu" (tak som si ju nazvala ja :D ) A to, ze rano pred odchodom ho budeme ignorovat a nevsimat si ho a ked sa vratime domov, tak 10-15 minut si ho tiez nebudeme vobec vsimat, kym sa neukludni. Vraj by si nemal spajat nas prichod domov s tym zavyjanim. Aby nebral nas prichod domov ako vizatstvo, ze sa cely den uporne snazil nas prilovat a nakoniec sa podarilo a este ho aj hned vo dverach hladkame. Rano to zvladame v pohode, lebo to sa skor on nebavi s nami, ked vie, ze odchadzame a on zostava doma. Ale dnes, ked som prisla z prace, mi skoro srdce puklo. Len kutikom oka som ho sledovala, ako na mna kuka a nechape, co sa deje. Ale vydrzala som 20 minut, potom som ho trosku pohladkala a o dalsich 5 minut sme sli von. Pevne verim, ze sa to vvyplati, lebo dalsia alternativa su utlmovacie homeopatika alebo obojok proti stekaniu. A tomu by som sa rada vyhla.

Moja otazka este znie, ako odsledovat, kedy zavyja a ci sa to zlepsuje? Nejakou kamerou alebo plosticou...neviete mi nieco poradit?

Deria

Ak ste 8 hod. z domu a ak si to mozete dovolit, mozno by ho nejaka susedka-studentka za maly peniaz raz za ten cas vyvencila?

Naja85

Nezufat:). Nauc ho, ze vas prichod aj odchod je normalna vec a netreba pritom, ale ani medzitym, saliet. ked ste doma, nacvicujte to-ziadne lucenie, ziadne vitanie, ignorancia a postupne predlzovat time(napr. vypadnem a z&razu vtrhnem dnu a na psa ani kuk, ani jeden pohlad a zas to iste, len s inym casom, a trebars aj 20krat denne, nech vas ma plne zuby:D). A hlavne rieste to hned, netreeba to odkladat ani len na druhy den, aby to neprerastlo do vacsieho problemu.

LILIII

Jazvecik je polovnicky pes ,cize potrebuje volnost ,priestor ,pohyb a ak ho nema ,tak zavyja . Alebo mozno len zavidi susedovmu Dunčovi nepremokavy trenčkot ,ktovie;)