Ma dieta nosit okuliare alebo nie?

Príspevok v téme: Ma dieta nosit okuliare alebo nie?
kakavenka

Trojrocne dieta bolo na ocnom vysetreni (nechcel totiz na prehliadke citat), ocna lekarka mu nasla "vraj" malu odchylku, na ktoru inym detom okuliare nedava (iba ak skulia). Jemu ich vsak predpisala - len preto, ze "necital" (nechcel). Konkretne mu predpisala +0,75 a +0,5, cylinder 0,5 a 1,0 a ma ich nosit stale. Vraj sa mu to do skoly zlepsi, cylindre ostanu, ale to sa vraj nemeni a vadit mu to nebude, lebo je to minimalna odchylka. Chcela som sa opytat, ma tie okuliare vôbec nosit? Nejde mi o to, ze by som nechcela, ale s trojrocnym dietatom to je dost narocne, stale ich ma spinave, dochytane, dava si ich dole, kade-tade sa povaluju, neda sa to ustrazit, cely den len beham a strazim okuliare. Myslite, ze ked ich nosit nebude, ze sa mu zrak zhorsi (z dovodu nenosenia okuliarov)? Nevsimla som si totiz nikdy, ze by nieco nevidel. Schvalne som aj skusala, ci uvidi uplne drobne bodky na obrazkoch, vsetko vidi.

Gima

Ked je malé od 2 - 6 a má slabý zrak, stačí voliť formu bylinkovú, bežne dostupnú v každej domácnosti a pomocou stravy. Jedávať špenát, brokolicu, kel, a badián. Očká ráno a večer pretierať vylúhovanými sáčkami z harmančeka, žihlavy a podobných čajov. Mne to pomáha. Uprednostnovať tiež cviky na posilnenie očných svalov a vhodné sú aj očné krémy.

Karolinka1

Tiež suhlasim. Ak vam boli okuliare predpisane tak asi z nejakeho dovodu. Noste ich aby ste potom nelutovali v starobe...

pehatahanka

Samozrejme že okuliare nezhoršia zrak, teda pokial si kupujete okuliare v obchodných reťažcoch tak prosím. Ja mám okuliare z queens optiky, zaplatila som viac a nie je problém, to isté platí aj pre deti! šetriť na dôležitých veciach sa neoplatí

0vecka

1. okuliare nezhorsuju zrak....
2. ak ich decko nosit nechce tak by som ho az tak nenutil...monzo vysvetlil ze s nimi bude vidiet lepsie atd a obcas ich mu dal napr pri pozerani tv pri cinnostiach kde moc nebeha ale hlavne nenasilne

Gor

Len sa tomu bráňte. Ja som nosil okuliare od 2 rokov a nosil som ich celú základnú školu. Postupne sa mi vďaka nim zrak upravoval a keby som ich nenosil tak som dnes už slepý. Na strednej som už nepotreboval žiadne okuliare a mám vynikajúci zrak a to vďaka tomu, že som to nezanedbal.

Keviin210

Karolinka1 dovolim si nesuhlasit!!! Ja som bol tiez maly (kolko som mal rokov to presne neviem, ale nie viac ako 5) a nevedel/nechcel som citat, takisto ako pise aj zakladatelka temy... A doktori mi chceli hned davat okuliare, nastastie moji rodicia toto zatrhli, ze ziadne okuliare v takom veku nosit nebudem! No a cudujte sa svetu mam uz 21 a zrak mam uplne v poriadku, nechcem vediet co by sa stalo keby som tie okuliare nosil... A 2. prihoda: Ked som mal okolo 2-3 rokov, tak som este ani nechodil :D jednoducho sa mi nechcelo a ine deti uz v takomto veku cupitaju, ale za to som mal prve zubky ovela skor nez ine deti :)

Karolinka1

Taks tymto zasadne nesuhlasim, vy ste snad doktori aby ste rozhodovali ci nosit alebo nenosit okuliare? Ak boli raz predpisane tak to ma urcite nejaky nameratelny dovod, nie len to, ze nechcel citat ... Kto bol aspon raz v ocnej amb. tak vie ako prebieha vysetrenie zraku.

Kyklop

Nemá sa sťažovať, treba to otestovať. Ako má vedieť, či je normálne niečo nevidieť alebo nie? Jednoducho treba ten zrak otestovať, ak nie profesionálne, tak aspoň doma. Krátka aj dlhá vzdialenosť, rôzna veľkosť objektov, rôzne svetelné podmienky. A ten nezvládaný stres je teda pekná hlúposť, zase hľadáme za každým ochorením psychickú príčinu? Aký má prosím Vás trojročné dieťa nezvládaný stres? A tie kecy, že "verím, že..." si nechajte do nedeľného kostola, nie do oblasti medicíny. Tým samozrejme nehovorím, že stres nespôsobuje žiadne zdravotné riziko. Na záver zhrnutie - ak má zrak v poriadku, je to v poriadku. Ak zrak nemá v poriadku, okuliare a skúsiť tie očné cviky. A neveriť šarlatánom a anjelom svetla.

winki

GoFruit má pravdu. Tie okuliare dajte do zásuvky, ale dôležité je s s ním cvičiť očnú gymnastiku....kopa cvikov je aj na nete.