Vonkajsi vzhlad vraj "nie je " dolezity

Príspevok v téme: Vonkajsi vzhlad vraj "nie je " dolezity
hartes

Hovori sa,ze vonkajsej krase az tak zezalezi.Ale mam pocit,ze to vobec nie je pravda.Vzdy,ked sa pokusam aspon ocami nadviazat kontakt so zenou,da mi najavo,aky som jej nesympaticky.To ma uplne odradi od toho,aby som sa pokusal jej prihovorit.Mate aj niekto iny takyto problem?Da sa to vobec riesit,alebo sa mam zmierit s tym,ze si nikoho nenajdem?

barry barry

VONKAJSI VZHLAD VRAJ NIE JE DOLEZITY? MAM KAMARATKU KTORA JE MENEJCENNA PRE LUDI A NESIMPATICKA KVOLI JEJ VZHLADU KET IDE PO MESTE ZAREJAU PONEJ LUDIA A POZERAJU SA NANU AKO KEBI BOLA NEVIEM CO ROBI JEJ TO ZLE A NECICISA DOBRE HLAVNE MA PROBLEMI ZO ZENAMI ZAZERAJU PONEJ LEN PRETO ZE JE NA PRVI POHLAD NESIMPATICKA JEMI JEJ LUTO AJ TOHO AKO SA KNEJ SPRAVAJU ZENI ZEJU ODCUZUJU KVOLI JEJ VZHLADU A ZAZERAJU PONEJ NERADA HODI DOMESTA AJE UZAVRETA A NEMA KAMARTKY CO DOKAZE VZHLAD CLOVEKA SPOSOBIT MENEJCENOST NENAVIST OHOVARANIE ALEBO ZIARLIVOST? KEBI VONKAJSI VZHLAD VRAJ NIEJE DOLEZITY TOTO BISA MOJEJ KAMARATKE NESTAVALO VZHLAD JE VDICKY DOLEZITY PRE LUDI LEBO LUDIA POSUDZUJU IBA VZHLAD KET JE NIEKTO DOKONALE KRASNI A DOBRE SA OBLIEKA JE AKO BOH PRE LUDI ALE GDOJE NESIMPATICKY A PROSTO ZIJE A OBLIEKA SA TAK JE NIKTO AJE MENEJCENI TOJE TO COSAMI NATOM NEPACI PREDCA SRDCE CLOVEKA JE DVOLEZITE AKO VZHLAD NEMISLITE?

povrchnost

ak si vyberiem chlapa, s ktorym by som chcela nadviazat kontakt (a potom sa uvidi co dalej), tak jednoznacne pozeram na vyzor. nehovor, ze musi byt krasavec, ale kazdemu je niekto iny sympaticky a mne by mal byt tento clovek na prvy (druhy, treti) pohlad sympaticky. ale preco by to malo byt povrchne? ved z toho cloveka mozeme citit nejake vyzarovanie, ale aj vidime, ako sa oblieka. je pravda, ze v laske nie je dolezita krasa, ale na druhej strane, musi nam byt dotycny sympaticky, inak to proste nejde. a treba sa o seba starat, pretoze ak si niekto povie, ze nechce, aby ho ludia balili len kvoli vzhladu a nestara sa o seba, tak potom bude vyzerat zanedbane, co nikoho nepritiahne. treba sa o seba aspon trochu starat, pekne vyzerat (citim sa prijemne v svojich handrach). saty robia cloveka, lebo v nich sa odraza vkus, nalada atd. ved nakoniec to priputa pohlad, celkovy vzhlad.

Dee

lea geneticke choroby existovali aj v minulosti, len sa na ne bud skor zomieralo, alebo takych ludi izolovali. Nie je to len v sucasnej populacii

hartes

Nie velmi s tebou suhlasim,aspon v tom nie,ze ocny kontakt je podla mna,ale aj podla psychologie,velmi dolezity ako signal,ci uz negativny alebo pozitivny a istym sposobom cloveka motivuje k tomu,aby sa pokusil oslovit toho,kto mu pohladom naznacil,ze je mu sympaticky.Keby to tak nebolo,nepisali by sa o tom aj basne,poviedky...,myslim,ze mnohe vztahy vznikli aj na zaklade prveho ocneho kontaktu,v ktorom sa rozhorela iskra sympatie.Aj ked priznavam,ze to moze byt klamlive.Ale pohladom mozeme vyjadrit vela.

izabelka

tak nadviazat kontakt to je individualne neviem ako nadvazujes ocne kontakty ale hovorim ti keby niekto chcel nadvazovat somnou ocny kontakt nejaky cudzi chlap hned ho odbijem a budem si myslet ze to je nejaky smirak uchylak co ma tam ocumuje tak je prijemnejsie radsej ked zacnes nejaku taku prijemnu konverzaciu ktora vyplyne zo situacie nie hned ze chcel by som vas ako priatelku nie toto by ma hned odradilo proste nieco cim by si mohol rozosmiat to dievca a naladit do takej prijemnej atmosfery lebo vtierave dvorenie je na prd to neposobi a tiez civenie a akoze zvadzanie ocami to sa teda osobne mne hnusi a neznasam to a urcite aj ostatne baby lebo si budu myslet ze co to je za uchylaka co tam po nich cumi takze hovorim treba asi inu taktiku mozno nie si az taky skaredy a vzdy sa da zo zovnajskom nieco urobit ci tvarou vlasmi oblecenim takze neverim ze si az taky odpudzujuci tak vela stastia pri nadvezovani kontaktov

lea

To je pravda, Ethel. Ale zasa sa da polemizovat, pretoze vysoka skola ani uspesna praca nevyzaduje dobry vonkajsi vzhlad ci telesne predispozicie - co bola tema tohto prispevku. Neberte prosim nazory, ktore som napisala ako extremne, len to bol podnet pozriet sa na tieto veci z biologickeho hladiska. Lebo sa mi niektore prispevky zdali neuprimne, typu "na vzhlade nezalezi, dolezite je vnutro atd." Jasne, ze je dolezite vnutro,ale pozrime sa na realitu, poznam kopu uzasnych zien, ktore su mile, zabavne, inteligentne, ale su bez partnera zial prave z dovodu pre muzov neatraktivneho vzhladu..

ethel

lea,smutné je aj to,že poznám vela vysokoškolsky vzdelaných ludí s titulmi o ktorých sa dá podla teba povedať,že ide o tých silnejších,životaschopnejších...a majú žial detičky geneticky poškodené.Ja sa preto nepozerám na to tak ako ty.

lea

no vsak prave, ze je to o chemii. Zivotaschopny muzny samec vyzaruje je plny testosteronu a feromonov a samicky to citia. Ale zaujimave je, ze napriklad v psej svorke sa moze parit len vodca svorky- aby sa prenasali len tie najsilnejsie geny. samozrejme, sme ludia, mame ine, humannejsie nazory, ale tym sa potom siria aj nekvalitne geny. ja viem, zle sa to pocuva, ale pozrite sa kolko genetickych chorob a poruch je v sucasnej populacii.

ethel

lea,v tom,že žena dá prednosť robustnému a silnému mužovi...musím oponovať.Prečo si myslíš,že keď je niekto malí je aj slabší?Myslím,že tí čo písali,že je to ochémii mali pravdu...

lea

Ahojte. Musim vam odporovat, myslim si, ze v zivocisnej risi, kam aj clovek patri, je vonkajsi vzhlad velmi dolezity. Vsak sa pozrite na jelene v ruji, boj vyhra ten silnejsi, zivotaschopnejsi, a tym aj samicu. Pretoze plati zakon prezitia a zachovania rodu. Preto si myslim, ze zena da podvedome prednost vysokemu robustnemu muzovi, ktory ju dokaze ochranit a zozenie viac potravy, ako nizkemu a slabemu samcovi. Mozno oponovat, ze ide o konanie pravekych ludi, ale odvedy sme sa zase az tolko nezmenili. Odporucam precitat knihu Valka spermii od Bakera.