Chronická únava, bolesti hrdla

Príspevok v téme: Chronická únava, bolesti hrdla
Krisztika1

Chronickou únavou trpím už dva roky. Som malátna, nedokážem sa dlhšie ako 2 hodiny sústrediť, ani pracovať. Bolieva ma hrdlo a mávam zvýšenú teplotu, najmä ak každé dve hodiny neoddychujem. Pri dlhšej záťaži - v mojom prípade sa pod záťažou rozumie akákoľvek činnosť po dobu dvoch hodín - je mi na odpadnutie. Príznaky sú najhoršie okolo 12-tej hodiny, najmiernejšie okolo polnoci. Chodím skoro spať a skoro vstávam, jem zdravo, športovať som musela prestať kvôli totálnemu vyčerpaniu. Celý deň som malátna, ale cez deň sa snažím nespať a v noci spím dobre.

Skúšala som brať magnézium, omega-3 mastné kyseliny, polepšilo sa mi ale problém ostal. Po preparátoch na podporu energie (káva, energetický nápoj) mi stúpne tlak, rozbúcha sa mi srdce, ale únava ostáva, akoby mi "ležala na očiach". Po kombinácii koenzýmu Q10, vitamínu E a kyseliny listovej sa príznaky zhoršili - ešte väčšia malátnosť, nechutenstvo a rozmazávanie obrazu pred očami.

Prekonala som infekciu Eppstein-Barrovej vírusu aj CMV. To je jediné, čo mi k tomu lekári vedeli povedať.

Ak ste mali podobné problémy, ako ste ich riešili? Aký lekár Vám pomohol, prípadne aké prípravky ste užívali?

P. S. Poprosím o konštruktívne odpovede, rady alebo návrhy. Odpovede typu "tiež som to mal a neviem čo s tým :(" nepomôžu ani mne, ani vám, ani žiadnemu čitateľovi tohto fóra. Keďže svorne nevieme čo s tým, treba sa pýtať alebo si prečítať už existujúce diskusie.

fitMonka

Mozem ti odporucit energeticky napoj, po ktorom ti urcite tlak ani pulz nestupne a zazenie akukolvek silnu unavu. Vola sa Blue, je uplne prirodny, neobsahuje ziadny umely kofein, ma minimum cukru a kalorii. A ma naozaj silny a dlhy ucinok. Pozri si ho na facebooku, bhip slovensko

RNG

Klinicky overene je relaticvny termin. Mnohe alternativne kliniky pouzivaju doplnky s uspechom na liecenie a predsa sa bezne v literature monopolnej mediciny a na internete, tvrdi, ze su tie ucinky "neoverene"
A za jedine platne overenie povazuju oficialne medicke autority, ktore samozrejme ze ziadne potravinove doplnky neoveria ako liecive, len ako neskodne. Aj keby boli ako liecive.

tanisha

ja mam presne to iste...mononukleoza uz 3x v zivote...posledny polrok nonstop unava a teplota 37 - 37,3. Ale vsetky vysledky krvi su uz v poriadku. Len unava a teplota zostali.

karolinka122 - ako si sa zbavila tych teplot ? alebo to len tak same zrazu preslo ? davam si imonoglukan na posilnenie imunity ale zatial ziadny vysledok

1_Miriam

Prosím Ťa len sa nedaj nahovoriť na žiadne umelé vitamíny a podobné blbosti.
Každý výživový doplnok a podobné blbosti sú samá chémia. Skús využiť pekné počasie, ovocie, zeleninu... Je to dlhodobé, ale len prírodnou cestou sa z toho dostaneš.

bramborka24

Ahoj,viem ti s tym pomôct :) Potrebujes do tela dostat mnoho vitaminov, telicko ti nepracuje spravne,pocula si o Bunecnej vyzive ??Skus mi napisat na email : barbora.cirbusovaa@zoznam.sk

Juliana01

Tiež by som odporučila Wobenzym. U nás je dostupný s overenými klinickými účinkami a je to jednoduchšie ako laborovať so všeličím možným čo nie je overené.

RNG

Epstein Barr a CMV virusy sa nedaju prekonat, lebo zostavaju niekde v tele skryte, aj ked sa navonok velmi neprejavuju, predsa "potichu" neustale skodia. Jedine, co sa tam da urobit je systematicky ich potlacat roznymi antiviralnymi prostriedkami, pozri cez google.sk pod rng, herpes
kde som ich uviedol hromadu.
EBV poskodzuje aj pecen takze je dobre si ju precistit a regenerovat, na co je protokol dr Berksona, s hromadou mikrovlaknin a nasadzovanim roznych kvalitnych probiotik.
Colostrum vo vacsich davkach(2 x 10 gramov praskoveho) organizmus "nastartuje" a posilni v obrane proti mnohym mikrobom

odpovedam

vyzivove doplnky organizmus nezatazuju, ak sa teda bavime o normalnom uzivani. tie omegy by mali byt sucastou stravy kazdeho cloveka, kazdy den. nielen pocas problemov. mne velmi pomaha kolostrum - je to imunoglobulin, teda "imunita". caje, strava, atd. su len podporne prostriedky, nie je to liecba. no skus to kolostrum, urychluje priebeh liecby choreho, u zdraveho cloveka vyrazne posilbuje obranyschopnost. mna to dalo dokopy po 12-tyzdnovom uzivani antibiotik.