OCD pomoc

Príspevok v téme: OCD pomoc
Nannie

Ahojte. Mám 17 rokov a som v koncoch. Ako maličká som trpela rôznymi fóbiami, nechcem veľmi o tom písať, takto verejne ale nevládzem. Nechcem myslieť na to najhoršie ale vkuse musím poslúchať svoje nutkavé myšlienky je to hrozné. Začalo to už v detstve a teraz je to najhoršie. Všetko musím opakovať preskakovať poslúchať pretože keď to nespravím, tak sa stane niečo mojim najbližším. Keďže som veriaca tak som to skúšala takou cestou ale tie OCD mám vkuse celý deň čiže nie jej chvíľka bez toho ani spať sa mi nedá pretože keď zaspávam musím sa hneď prebrať pretože musím...je to na lieky no ja ja strašne bojím že tým niekomu ublížim, vlastne ublížila som - mama povedala, že ma už nechce vidieť, že ma už nemá rada. Keď prídem domov automaticky mi je na vracanie. Plus bojím sa že to musím poslúchať aj keď je to možno smiešne nahováram si že je to pravda a dejú sa zlé veci proste je to silnejšie a neviem čo robiť. Dá sa to zvládnuť

Dásato

OCD ? Ma to velmi vela ludi v roznych stadiach ci stupnoch. Aj ja. Netreba sa bat rozhovoru so psychiatrom i psychologom - potom sa nastavi terapia a prvadepodobne i lieky. Je to v poho, da sa s tym zit, dokonca sa toho da aj zbavit. No nateraz v tom neostan sama, vyhladaj pomoc.

pozornato

Bnh, prepáč, ale detox organizmu v tejto veci sotva pomôže. u mňa osobne takéto rôzne spôsoby "liečby" spôsobovali asi tak to, že som s tými detoxami nevedela prestať. čo i len jeden deň ak som to potom nedodržala, tak mi hlasy hovorili aka som zanesená, špinavá, ako sa vo mne všetko množí a hnije a ja neviem čo. asi úplne nechápeš podstatu tejto poruchy.

poetka

Tie myslienky nemusis pocuvat, neboj, nic sa nestane, ak neposluchnes. Je to jednoducho OCD a pre tuto poruchu su taketo hlupe myslienky normalne. Mala by si ist k psychiatrovi a bolo by dobre aj k psychologovi, aby ti to vsetko vysvetlil, co sa to vlastne deje a ze to nie je take hrozne, ako sa zda. Aspon na zaciatku by si urcite mala brat lieky, aby si mohla pokojnejsie zit aj v klude spat. A nepodcenuj sa pre to, nie je to tvoja vina.

MATOS

Ahoj Nannie.
Mám 15 a tiež mám OCD. Lieky beriem už asi 3. týždeň. Najprv to bolo podstatne lepšie, teraz sa už ale snažím neužívať ten liek, čo som mal podľa potreby, tak sa to trocha zhoršilo. Avšak bývalo mi na vracanie skoro každý deň, ak správne počítam tak aj 4 - krát možno. Teraz sa to už dlho nestalo. Moja mama mi tiež teraz bráni v niektorých veciach, ako štúdium v zahraničí a neraz mi nepovedala práve najkrajšie veci, ale čo už, snáď to bude všetko ok. Choď k psychiatričke, tá Ti dá lieky. Výskumy zistili, že je to o nerovnováhe serotonínu v mozgu. Tieto lieky majú látky, ktoré ho vyrovnávajú a pomáhajú v prenose informácií medzi neurónmi. Aspoň také sú moje informácie, ak bude mať Tvoja psychiatrička iné, nehádam sa. :D Takže to skús. Netrpela si už dosť? Tie lieky môžeš potom po čase prestať brať, takže máš čo stratiť? Ja si myslím, že ani nie. Daj mi vedieť, kľudne aj na mail ak ho chceš. Mám totižto pocit, že máš pomerne podobný životný príbeh tak som zvedavý, ako sa Ti bude dariť. Dúfam, že len najlepšie a prajem Ti veľa šťastia :)

nebojsa

Nannie, naozaj choď k lekárovi. Si ešte mladučká, nenechaj si zničiť život. tiež som tú možnosť odmietala a teraz ako 30 ročná to ľutujem. lebo stačil lekár, tabletky a fungujem normálne. raz sme tos kúsili vysadiť a do 4 mesiacov sa to vrátilo, tak sme to nasadili nasäť. pres.ala som si mladosť, robotu, rodinu a všetko, to už nevrátim. neurob tú istú chybu. ber to ako každú inú tabletku, však aj tu ide o fyzické či chemické reakcie, fakt to pomáha. neváhaj a hľadaj pomoc. ja som bola v štádiách, že som bola aj pol roka doma sama v byte a plakala som, ak som musela isť vyniesť smeti. tak držím palčeky.