Nemozem mat vztah so ziadnym dievcatom ktore sa mi paci a ktore si vazim?

Príspevok v téme: Nemozem mat vztah so ziadnym dievcatom ktore sa mi paci a ktore si vazim?
gandalf0

Ahoj

toto je moj debut tu na zdravie.sk, tak ma prosim neukrizujte.

Zacnem rychlym introm: studujem informatiku na matfyze. Na svoje studium a pracu sa stazovat nemozem, mam 21, (paradoxne?) vysportovanu (i ked nizku -174cm) postavu, priemernu tvar a za sebou nie prave najidealnejsie detstvo. Zatial som sa zien ani len nedotkol ...

Problem, ktory momentalne riesim je nasledovny:
Uvazujme, ze sa mi paci osoba (ako fyzicky, tak i z hladiska osobnosti - krasa hra rolu, ale vzhladom k tomu, ze povazujem 80-90% zien svojej vek. skupiny za velmi pekne, ovela viac dbam na osobnost, vlastnosti, zaluby, povahu atp.)

Neviem sa ubranit silnemu pocitu, ze akonahle by som bol vo vztahu s osobou, ktora sa mi velmi paci a ktoru si hlboko vazim - a teda chcem aby bola dana osoba stastna a spokojna, automaticky mi napada, ze by bolo pre nu lepsie, keby randila s nejakym inym muzom - krajsim, vyssim, lepsim a podobne.

Nejedna sa teda len o problem lokalny (viazany na jednu konkretnu osobu) ale vseobecny - v skratke: akonale sa mi paci, a za predpokladu vztahu som automaticky smerovany uvazovat, ze si 'zasluzi' vacsie mnozstvo radosti s vhodnejsim a lepsim muzom.

Vdaka za precitanie

Martin111111

Gandalf tvoj komplex z výšky je mi smiešny . Sám mám niečo 170 cm a nikdy som také čosi nepocitoval . A ti máš 174 .. a z babami som nikdy problém kvoli tomu nemal . čiže chyba je v tvojom smiešnom a chybnom uvažovaný .

bubuuuu

To ze chcem vediet ci so mnou chce byt som nemyslela tak ze sa ho to budem pytat, ale ze ked sa sprava tak ze mu je so mnou dobre tak potom ma ani velmi nenapadne ze co je na mne zle a co je na hocikom inom lepsie. Cize ano da sa to zhrnut tak ze ked mi venuje cas a energiu tak potom sa netreba zaoberat vecami ktore nemam ale ktore mam. a tie take extremisticke pochybnosti o ktorych sa tu bavime si treba vyriesit v hlave a nechcet pocut riesenie od partnera.

Prezyvka55

Radim vam tie myslienky co najskor zmenit lebo skor ci neskor svojho partnera / partnerku / priatela / priatelku totalne znechutite. To je maximalna neucta a robenie si debila z partnera ked mu poviete ze preco je s vami a ze ma na viac.
Keby ze mi toto povie snubenica tak sa jej spytam ze ci si mysli ze som debil ktory nevie co robit a ze ci si mysli ze som nesvojpravny a neviem sam zhodnotit s kym chcem byt.
Ked je niekto s vami tak budte radi a nerieste ze preco. Je to neucta nie len ku vam ale aj k partnerovi.

sssa

bubuuuu
keby ti neobetoval cas, tak by s tebou nechcel byt ;)

inak: ked ti venuje cas, chce byt s tebou a si pre neho "OK" :)

OK ako OKuzlujuca...

to by mohlo stacit :D

debilne neistoty.

bubuuuu

Ja mam pochybnosti o sebe, aj vzhladovo a tiez sa strasne porovnavam a hlavne veci ktore v zivote nebudem mat, trebars ze som vyslovene tmavy typ a nikdy nebudem prirodzene vyzerajuca blondina, to je priklad. Viem ze to je chore, tak sa potom vzdy snazim vsimnut nieco co je na mne krajsie ako na vacsine inych, a kazdy nieco take ma. A co sa partnera tyka, ja chcem od neho vediet ze ci somnou chce byt a je stastny a ani velmi nepotrebujem vediet ze by trebars chcel aby som mala mensie nohy alebo co, lebo to je jednoducho nemozne a pokial by to pre neho bola priorita tak by bol asi divny a myslim ze vtedy by som uz snim nechcela byt ani ja. Druha vec su veci ktore sa zmenit daju a vdaka nim sa budem citit lepsie aj ja a budem sa viac pacit aj partnerovi, to je podla mna fajn ked clovek na sebe pracuje, ale to plati aj inych veciach nielen fyzickych. Podla mna skoro kazdy ma pochybnosti obcas, a my zeny minimalne take ako vy.

sssa

mam rovnaky pocit, ale vezmi si, zek eby je to pravda, tak ziadna zena nie je nestastna.
cize, bud ten TOP (rambo) ty.. a nikto iny ta neprebije tak lahko..

opisem vam to tak verne, ako len viem, hlavne pre zeny.

posudte same, ci by ste chceli byt chlapom / muzom :P

vseobecne nie som narocny na zenu, staci mi ak nefajci, nepije, nenatocila porno, alebo neprekonala tazku pohlavnu chorobu a odobne, chapete na co myslim. nechcem pannu mariu, ani pretitulovanu modelku. nie. atd atd, toto nie je chvastanie, ale poukazanie na moju benevolentnost, a nenarocnost.

paradoxne to narocne je.

ale k veci, daleko dolezitejsia je povaha. tu ale neviem opisat. spolocny ciel do buducnosti, a celkovo, pohodove vnimanie sveta, nie "mam v ..." ale nebrat veci vazne, vernost je najdolezitejsia zo vsetkych.

k poitne:

pomenoval by som tieto myslienky ako VTIERAVE. moze to byt tym, ze mam znizene sebavedomie, alebo sialene naroky na seba. kazdopadne nie je to 100% psychicky zdrave, pravdepodobne. ale nie je to nutne zle - da sa z toho cerpat motivacia a clovek spoznava sam seba.

ked vidim akehokolvek "caava" alebo chlapa, co vystupi z akehokolvek auta, pomyslim si, ze co ak by tento pre nu bol lepsi? ked uvidim na obrazku kohokolvek (alebo dvojicu, par), tak si predsatvim, co ak by jej viac sadol tento. to iste praca, peniaze, postava, svaly, intelekt, schonost rozosmiat, zaujat, citat myslienky a uspokojit VSETKY potreby od fyzickych az po dusevne.

na drhej strane, vzdy ked niekam idem, mna komentuju ako "neviem koho" - podotykam, toto je len subjektivny pocit, chvalia ma z dost vela stran, ludia co ma poznaju bud den, alebo dekadu. pracu, uspech, schopnost ako si zariadit zivot a schopnost ako vychadzam s ludmi.

je to morbidne, aby som san na seba usil psychologicky zaver, ale ked chcem nieco vyriesit, musim.

preto si myslim, ze toto je skor osobny problem ,ako problem "som neschopny". urcite je to lepsie si uvedomit, ako neuvedomit, na druhu stranu, lepsie si zije ten, co je magor a neuvedomuje si ze je magor.. ale to uz je ina tema.

ale co som chcel povedat - dokazal by som spravit snad vsetko a hocico zaroven, pre "tu pravu", ved preco nie.. neskutocne by to motivovalo. ale mam neskutocny strach, ze by sa to cele mohlo poakzit, tj. najde si lepsieho, "posmykne sa", zacne sa nudit, atd..

toto mna, ako chlapa, ZOZIERA. lebo pochopitelne, chcel by som "pre tu pravu" "to prave orechove" a vsetko najlepsie. ale velmi rychlo by si clovek uvedomil, ze v realite je to nemozne, vzdy sa nieco pokazi (tym myslim, ze chcem vsetko tak dokonale, ze vzdy poviem to prave slovo, v pravom case, na pravom mieste, nikdy nemeskat, vzdy do detailu mat spravne poskaldanu kyticu, napisat na nu spravny odkaz, s excelentnou cokoladou, presne podla chuti, co chce, prave v danom momente) - a to je len ceresnicka na torte.. proste 100% zariadit vsetko, nie je mozne.

a z pohladu chlapa, kazdy sval co na sebe mam, je bud neustale maly, alebo nedobre vytvarovany, alebo uz prilis velky v pomere k inemu svalu. kazde zle vyartikulovane slovo je zahanbujuce, lebo.. no lebo.. zijem v 100m2 priestore? malo, preco nemam 105? ziskam 120.. preco nemam 125? to uz je vela.. atd atd..

chlapov sa ani nebudem pytat, ci sa nasli v tomto texte, lebo sa stavim, ze ano..

ale pisal som to hlavne pre zeny...

a mam na vas, zeny, otazku - ked aj vy mate "specificke zenske myslenie" a "pochybnosti o sebe a o vasom pravom" tj. toto, len na oapcnom brehu. co to je, a ako zistim, ci nejake pochybnosti/neistoty skryvate?

-_-

to je blbosť, keď by sa do teba to dievča zamilovalo a ľúbilo by len teba, bolo by jej jedno, že po svete behá tisíc krajších a vyšších mužov...

Viki 88

tak to ja mam rovnaky problem ale z pozicie zeny. tiez si myslim ze nikdy nebudem dobra pre niekoho kto by sa mi pacil, alebo vobec vseobecne pre kohokolvek lebo by urcite na mne nasiel kopu chyb, resp. presne ako pises vzdy su dievcata krajsie, mudrejsie, vtipnejsie a najma uvolnenejsie a spontannejsie a nie ako ja zaseknute kdesi v hlave, neustale rozmyslajuce a hodnotiace..
tak a tiez som este nikoho nemala, ale viem ze je to velmi zle zmyslanie a uvedomujem si to, no z hlavy sa to len tak neda vykorenit..
este by som dodala ze citim nevyhodu v tomto lebo sa mi zda ze je ovela viac dobrych, peknych, spravnych dievcat ako takychto chlapcov, teda je tazko narazit na fajn chlapa lebo tych fajn zien je naopak podstatne viac tak preco si uz jeden z mala tych fajn chlapov by mal vybrat prave mna? tak asi taketo myslienky mi viria v hlave...

Sejla

Gandalf, tak ten vzorec na peknú tvár nefunguje, som videla niekde na nete, ako počítačovo spravili takú 100% symetrickú "dokonalú" tvár a vyzeralo to dosť nudne, až zle. Práve tie odchylky sú zaujímavé, jemné asymetrie, nedokonalosti, napríklad taký Adrien Brody s veľkým a krivým nosom je totálne pekný muž. Nedá sa to takto hodnotiť a už úplne nie u mužov. Tam si aj nejakú viditeľnú vadu vie muž obhájiť náležitou charizmou a sebavedomým, z ktorého sú ženy hotové viac, než z nejakých fyzických atribútov. To k tej ľahšej téme:)
Ostatné - nechápem jedno, keď si ženu dokážeš tak hlboko vážiť, ako je možné, že by si ju radšej prenechal nejakému inému, veď tvoja úcta k nej by mala byť vlastnosť, na ktorú si hrdý, lebo práve tá je najdôležitejšia vo vzťahu a skúsenejšie ženy ju vedia oceniť. S mužmi je to zložité, toto žiadny muž nepochopí, lebo nemáte vzťahové skúsenosti s inými mužmi:D Takže je fakt lepšie, keď necháš ženu rozhodnúť sa, lebo ona si na tebe môže vážiť vlastnosti, o ktorých fakt netušíš, že by mohli byť nejaké výnimočné. No a v konečnom dôsledku je aj tak úplne zbytočné filozofovať nd tým, lebo zaľúbenie sa prebieha aj tak hrozne iracionálne, ako sa hovorí, láska je slepá, hluchá, hlúpa.